Uleiul esential de musetel este unul dintre cele mai iubite și populare uleiuri esențiale din lume. Cu proprietăți de vindecare și vindecare, el mai fiind și unul dintre cele mai cercetate uleiuri, în ceea ce privește beneficiile sale asupra sănătății și frumuseții.

Nu este întâmplător faptul că această plantă este recunoscută ca fiind una dintre cele mai vechi și utile remedii pentru sănătate. În cele ce urmează vom dezvălui și discuta toate beneficiile uleiului esențial de musetel.

Ce este Uleiul Esențial de Musetel?

Uleiul esențial de musetel este un lichid format prin distilarea plantei uscate la aburi și conținând unele dintre cele mai active molecule din această plantă. Este cunoscut sub numele de uleiul Lavandae, în formă naturală sau diluată. Acesta conține linalol, linalil acetat, geraniol, geranial, mirten și diversi alți compuși volatili, care îi dau aroma proaspătă și caracteristica sa.

Uleiul esențial de musetel este unul dintre cele mai sigure și mai comune uleiuri esențiale care s-au dovedit a fi eficiente și ușor de utilizat în multe diferite aplicații, atât în ​​interior cât și în exterior.

Beneficiile Uleiului Esențial de Musetel

Uleiul esențial de musetel are multe folosiri si beneficii – multe dintre acestea fiind documentate în cercetare sau sunt folosite în mod traditional.
Uleiul esențial de musetel poate fi folosit în diferite moduri, inclusiv:

• Uz intern: Uleiul de musetel poate fi luat intern, mestecat de pisici sau dizolvat în apă sau ceai pentru a oferi beneficii suplimentare.

• Uz extern: Uleiul esențial de musetel poate fi aplicat în exterior pe piele și poate fi adăugat în produse cosmetice.

Iată principalele beneficii ale uleiului esențial de musetel:

 1. Reduce stresul și anxietatea
  Uleiul esențial de musetel are efecte emotionale și poate ajuta la reducerea stresului și anxietății. O cercetare a descoperit că uleiul de musetel poate ajuta la reducerea sentimentelor de anxietate și poate ajuta la îmbunătățirea bunăstării generale.

 2. Reduce durerea și inflamația
  Uleiul esențial de musetel este încărcat cu antiinflamatoare. Studiile sugerează că poate ajuta la reducerea inflamației și poate ameliora durerile, cum ar fi durerea țesutului moale și articulațiilor și la reducerea durerii cauzată de afectiuni cum ar fi artrita, dismenoreea și dureri de cap sau chiar dureri de dinți.

 3. Beneficii antimicrobiene
  Uleiul esențial de musetel are proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale, antiparazitare și insecticide. De asemenea, uleiul esențial de musetel poate ajuta la scăderea inflamației și la prevenirea infecțiilor.

 4. Proprietăți calmante și de îmbunătățire a somnului
  Uleiul esențial de musetel are proprietăți calmante și poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Acesta poate ajuta și la reducerea insomniei, datorită proprietăților sale sedative.

 5. Combaterea acneei
  Uleiul esențial de musetel poate ajuta la reducerea infecțiilor care cauzează acneea și poate reduce inflamația și erupțiile cutanate. De asemenea, acesta poate ajuta la combaterea cicatricilor și la prevenirea îmbătrânirii pielii.

 6. Uleiul esențial de musetel poate ajuta la îmbunătățirea circulației
  Uleiul esențial de musetel poate contribui la îmbunătățirea circulației sângelui, deoarece poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge. Acesta poate ajuta, de asemenea, la reducerea presiunii sanguine.

 7. Ajută la reducerea durerilor menstruale
  Uleiul esențial de musetel poate ajuta la reducerea durerilor menstruale, cunoscute și sub numele de dismenoree. Acesta poate reduce inflamația și poate oferi confort și calm.

 8. Acesta poate ajuta la îmbunătățirea digestiilor Uleiul esențial de musetel poate ajuta la ameliorarea durerilor abdominale și a crampei. Acesta poate ameliora, de asemenea, disconfortul abdominal cauzat de simptome precum balonarea, gazele și indigestia.

Cum să utilizați Uleiul Esențial de Musetel

Uleiul esențial de musetel poate fi folosit atât intern cât și extern. Aici sunt câteva moduri principale prin care uleiul esențial de musetel poate fi folosit:

• Aroma: Unele persoane folosesc uleiul de musetel pentru a adăuga o aromă sau căldură la o cameră.