De mai multi ani, industria produselor bio a cunoscut un adevarat boom. Multe persoane doresc sa manance produse bio, sa-si faca curatatul in mod natural, sa se spele si sa se ingrijeasca cu produse ecologice, si intreaga lume se gandeste la “produsele bio”. Asa ca, ce este mit si ce este realitate in ceea ce priveste produsele bio?

Ce sunt produsele bio?

Produsele bio sunt alimente, produse de curatat si produse de ingrijire pentru corp care au fost cultivate sau fabricate fara utilizarea de insecticide, ingrasaminte chimice sau alte substante fitosanitare nedorite. Acestea sunt produse in mod sanatos, urmarind respectarea ecosistemelor si a biodiversitatii, precum si lucrand impreuna cu agricultorii si organizatiile de productie pentru a mentine un mediu sigur si remarcabil.

De ce sunt produsele bio atat de populare?

Avand in vedere faptul ca produsele bio elimina insecticidele si produsele chimice nebenefice din dieta noastra, multe persoane prefera sa manance aceste alimente si sa utilizeze produse de curatat si de ingrijire nepoluante si prietenoase cu mediu. Mai mult decat atat, fiind netoxice si fara chimicale, produsele bio sunt mai sigure, nu pun in pericol integritatea corpului si sunt mai eficiente.

Beneficiile produselor bio

Exista numeroase beneficii oferite de consumul produselor bio. Informatiile generale despre produsele bio sunt:

• Sanatate. Avand in vedere ca produsele bio sunt produse fara produse chimice, pesticide si alte substante toxice, exista o sansa aleasa marita de a patrunde in organismul nostru substante sanatoase. Poate reduce simptomele unor afectiuni, cum ar fi astmul, iritatiile pielii, oboseala sau alte tulburari cauzate de expunerea toxinelor.

• Plantele mai sigure. Din cauza faptului ca produsele bio sunt produse in mod sanatos, animalele si pasarile pot sa se bucure de hranie sanatoasa si de aer curat.

• Indepartarea pesticidelor din alimentele noastre. Nu ingrasaminte, insecticide sau alte substante nocive sunt folosite pentru culturile bio, astfel incat toate produsele biologice sunt mai sigure.

• Fara producere in exces. Culturile bio se bazeaza pe o productie ecologica, oferind oportunitati agricultorilor locali.

• Fertilitatea armonioasa a agriculturii. In timp ce producatorii de produse din medii conventionale trebuie sa recurga la ingrasaminte sintetice si pesticide, producatorii de produse bio folosesc adesea tehnici de fertilizare organica si metode de combatere a daunatorilor.

Miturile si adevarul despre produsele bio

Cu siguranta, exista nenumarate mituri ce inconjoara produsele bio. Printre cele mai comune mituri se numara urmatoarele:

• Mit: Alimentele bio sunt scumpe.

Adevar: Desi produsele bio pot fi mai scumpe decat produsele conventionale, acest lucru poate sa varieze in functie de producator si magazine. Chiar daca costul unui produs bio poate fi mai mare, produsele bio ofera nutrimente si beneficii fara chimicale, care nu se gasesc in produsele conventionale.

• Mit: Produsele bio nu au un gust bun

Adevar: De fapt, produsele bio sunt cunoscute pentru gustul si savoarea imbunatatite pe care le au. Multe persoane au descoperit ca produsele bio au un gust mai bun decat produsele conventionale.

• Mit: Produsele bio nu contin vitamine

Adevar: Producatorii de produse bio lucreaza in mod constant pentru a asigura o varietate nutritiva si bogata de produse bio, inclusiv produse care contin cantitati mari de vitamine si alte substante nutritive.

• Mit: Produsele bio nu sunt mai sutinabile decat produsele conventionale

Adevar: Produsele bio sunt mai sutinabile decat produsele conventionale, deoarece se utilizeaza metode de productie mai sutinabile, cum ar fi folosirea cantitatilor mai mici de energie, apei si erbicidare. De asemenea, produsele bio nu conicesc elemente poluatoare precum gazele de sera.

• Mit: Produsele bio sunt produse folosind metode moarte

Adevar: Desi produsele bio sunt produse fara pesticie, ingrasaminte de sinteza sau alte substante chimce, se folosesc multe tehnici pentru a mentine suteaza si fertilitatea cultivarii plantelor. De asemenea, producatorii de produse bio utilizeaza tehnici ecologice, cum ar fi solarii.

Produsele bio ofera un grad extem de siguranta, de sanatae si de sustenabilitate persoanelor care le utilizeaza. Alegerea produselor bio permite persoanelor sa consume alimente sanatoase, fara chimicale nocive, si sa stimuleze practicile ecologice in agricultura. Asadar, putem vedea cum miturile care inconjoara produsele bio sunt ulverite, astfel incat sa permita oamenilor sa se bucure de beneficiile produselor bio si sa faca alegeri responsabile in ceea ce priveste produsele de curatare, de ingrijire a corpului si, in general, produsele alimentare.