Cind se termină vara și începe iarna? Exact această întrebare se află în mintea multor persoane odată cu apropierea sezonului rece. Iarna, poate cea mai frumoasă perioada a anului,este un eveniment interesant care ar putea fi privit sub diverse perspective.

Începutul fiecărui an sezonier este fixat de astronomi în strânsă legătură cu calendarul gregorian. Calendarul gregorian se bazează pe Fenomenele Solare și Lunare, care de fapt fac parte din vechi tradiții și religii.

Astăzi, mulți oameni disting în mod clar începutul fiecărui sezon, cu toate că, pentru că clima variază peste continent, temeperaturile și vremea nu vor fi la fel, ceea ce înseamnă că sezonul poate să înceapă mai devreme sau mai târziu zonă de zonă.

Iată unde și când își face apariția iarna.

Când începe Iarna?

Pentru a stabili exact când vine iarna, trebuie mai întâi să înțelegem ce înseamnă astronomic cuvântul “Iarnă”. Soarele, Lumina Divină care dă viață pe Terra, are ziua și casa ei de răsărit și apus. Acest drum pe cer, numit ecliptică, depășește 24 de ore și are trei puncte distincte pe care le numim solstiții și echinoctii.

Solstitiul de iarna, cea mai scurta zi poate fi găsită aproximativ pe data de 21 Decembrie. Acesta marchează începutul sezonului de iarnă și, de asemenea, ziua cea mai scurtă și cea mai friguroasă din an. Aceasta este ceea ce majoritatea oamenilor consideră că este când începe iarna.

Pe de altă parte, există o creștere în practica unei noi definiții a ceea ce se consideră ca “începutul iernii”. Spre deosebire de solstitiul de iarna, acesta mai tarziu este cel care marchează începutul sezonului de iarnă. Este cunoscut sub numele de “startul de winter meteorologic” si este stabilit de aceia care studiaza vremea si clmea sau, pentru a face publica data, Organizația Națională pentru Administrarea Atmosferei. Acesta s-a dovedit a fi mai potrivit decât solstitiul asupra datei când vine iarna.

Care este diferența dintre Solstitiul de iarnă și Startul Iernii Meteorologice?

În primul rând, solstitiul marchează un moment astronomic, când Soarele ajunge cel mai departe de Ecuatorul cel Poziționat pe Cer. Acest fenomen este fixat de-a lungul anului și departe de schimbarile la nivel local ale temperaturii și presiunii atmosferice.

În contrast cu solstitiul, startul sezonului de iarnă meteorologicefacemarchează o dată schimbării date la nivel local, ținând cont de factori precum temperatura și umiditatea medii. Iar startul sezonului de iarnă meteorologic ajunge, de obicei, în mijlocul lui Decembrie.

Iată care sunt 4 puncte cheie care fac ca iarna să apară și cum pot fi ele interpretate:

  1. Solstitiul de iarnă – Marchează cel mai scurt și cel mai friguros moment al lunii Decembrie, în această noapte vedem cel mai puțin clipuri ale lui Soare.

  2. Startul Meteorologic Iernii – marchează, de obicei, începutul sezonului de iarnă, astfel încât multe regiuni de pe glob să poată profita de acest lucru pentru a stabili programări ale proviziunilor lor.

  3. Sezonul Ploios și Rece – aceasta este o perioadă în care temperaturile și precipitațiile se schimbă în locații multiple, iar iarna devine mai rece și mai ploioasă.

  4. Schimbarea Vorbelor – atunci când această schimbare se produc, vorbim despre această schimbare în mai multe moduri, fie că vorbim despre căderile de zăpadă sau marcată schimbare în temperaturile medii.

Ce se întâmplă când Vine Iarna?

Când vine iarna, vor atrage cu siguranță multe alte schimbări, care pot avea efecte asupra mediului și vieții de zi cu zi. Iată ce se poate aștepta când vine iarna:

• Vreme Friguroasă – Unul dintre efectele principale ale venirii iernii este o scădere accentuată a temperaturilor globale. Temperaturile scad, de obicei, sub 0 grade Celsius sau chiar mai jos. Acest lucru face ca cota zăpezii să crească semnificativ și o poate face mai greu pentru oameni să se bucure de anotimpul rece.

• Schimbări ale Mediului – Cu forumele devin din ce în ce mai reci în această perioadă, imaginați-văcum se schimbă mediul ambiant. Șirul tău de munte va arăta diferit ca urmare a culorilor puternice în sezonul rece. Datorită înghețului care acoperă lacurile, râurile și lacurile apar noi activități și experiențe pentru a te bucura.

• Activități Speciale – Există o mulțime de activități speciale pe care le puteți face în sezonul rece, care nu sunt posibile în alte sezoane din an.