În timp ce unii dintre noi spun că filmele bune sunt despre relații sau drame, alții caută actiunea nebunească. Acest discurs este de obicei o temă sensibilă între cinefilii – care sunt cele mai bune filme de acţiune din toate timpurile?

Cinematografia modernă a crescut și a evoluat într-o lume a epicurismului, cauzând un val imens de filme de acţiune care se extind de la drame de război la comediile de acțiune, parodii și chiar filme fanteziste. Unele filme de acţiune vor fi eterne, devenind capodopere cult, iar unele vor fi doar victime atipice a stilului generic al Hollywood-ului, oferind spre folosinţă numeroșii actori, mașinării și efecte speciale.

Top 10 cele mai bune filme de acţiune din toate timpurile

După cum se poate vedea clar, părerile pot fi împărțite când vine vorba de a alege cele mai bune filme de acţiune. Cu toate acestea, întotdeauna există cele șase piese clasificate ca fiind unice și mai presus de modul generic. Iată un top 10 al celor mai bune filme de acţiune din toate timpurile.

  1. TheMatrix (1999)

Unul dintre filmele de acţiune clasice ale genericului, “TheMatrix” din 1999 este considerat a fi cel mai bun film de acțiune din toate timpurile. Cu Keanu Reeves în rolul unui hacker învățând să se înfrângă pe computer, “TheMatrix” a fost primul film care a folosit o abordare modernă a stilului și viziunii, folosind trucuri și iluzii ale căror căutări se vor continua în filmul de acţiune și de fantasy modern.

  1. The Dark Knight (2008)

De la Batman Forever și The Batman Begins, Batman isi va face intrarea remodelată în lumea cinematografului cu Dark Knight în 2008. Acest film lansat cu succes intr-o lume a lui Batman activ și răufăcător a oferit o perspectivă învăluită și plină de emoții asupra sordidei vieți de erou a lui Bruce Wayne. “The Dark Knight” vine și cu o imagine de atenție a lui Heath Ledger în rolul lui Joker – unul ce rămâne în memoria publicului în prezent.

  1. Terminator 2: Judgment Day (1991)

“Terminator 2: Judgment Day” este considerat ca fiind cel mai bun film de acţiune din toate timpurile atunci când vine vorba de imaginea în mișcare. Filmul are o poveste epică despre viitorul unei terori ale unui articol de mașină și de unica ei salvare, și ne introduce în viața întunecată a lui Arnold Schwarzenegger, care traversează calea lui spre libertate. Acest film a deschis ușa CGI-ului și a adus ca revoluție asupra modului în care acțiune și efectele speciale sunt folosite în această zi și mai tarziu.

  1. Raiders of the Lost Ark (1981)

“Raiders of the Lost Ark” este unul dintre filmele de acţiune preferate din întreaga lume, fiind adesea considerat ca fiind bunicul tuturor filmelor de pe ecranul mare. Având în vedere cât de repede s-a folosit această poveste, acest film clasic a prezentat lumea cu povestea lui Indiana Jones și aventurile sale haotice în căutarea comorilor legendare din antichitate.

  1. Die Hard (1988)

“Die Hard” este unul dintre filmele de acţiune care a oferit lumii primul său super erou modern – John McClane. Acest film creativ și uluitor oferă energie maselor, completând abordarea tipică a lui Bruce Willis de a-și valorifica rolul eroului. Povestea extraordinarului polițist McClane este una care va fi subiectul lumii moderne și al tuturor filmelor de acţiune pentru următorii ani.

  1. Mad Max: Fury Road (2015)

Din “Mad Max” din anii ’70, la “Fury Road” din 2015, această temă clasică de aventuri în stil post-apocaliptic este una care a evoluat și s-a îmbunătăţit din generaţie în generaţie. Dar, în ceea ce privește filmele de acţiune din toate timpurile, “Mad Max: Fury Road” rămâne de neegalat. Acesta prezintă o poveste ce reflectă realitatea și dilemele lumii noastre urbane, sălbaticii, și a oferit urmăritorilor o imagine de acţiune înfricoșătoare și neclintită.

  1. The Avengers (2012)

În 2012, super eroii Marvel au luat scena cu “The Avengers”, primul film ce a adunat într-un singur loc personajele epice ale universului Marvel și a prezentat această aventură distractivă de clasă superioară având o imagine pe deplin captivantă. Acesta prezintă o lume a acţiunii fara limite, precum și o perspectivă asupra modului în care acești eroi casinoți pot schimba lumea pentru bine.

  1. The Bourne Ultimatum (2007)

“TheBourne Ultimatum” este considerat unul dintre cele mai populare și bune filme de acţiune din toate timpurile – și, de asemenea, unul ce a încântat milioane de fani în tot globul. Acest film spectaculos a finalizat trilogia lui Matt Damon, iar “The Bourne Ultimatum” oferă audienței lui un rol adânc al lui Jason Bourne.