Hemoroizii sunt niste vene umflate si inflamate care apar in zona anusului si a rectului. Boala este destul de delicata si persoanele care sufera de aceasta afectiune sunt adesea stanjene sa isi ceara medicamente sau tratamente specializate. In acest articol vom discuta despre cele mai bune unguente sau creme hemoroizi disponibile pe piata.

Hemoroizii fac parte din bolile comune ale rectului si ale regiunii anale si se manifesta prin inflamarea venelor care apar in aceasta zona. Conform statisticilor, aproape 50% dintre adultii cu varsta intre 45 si 65 au hemoroizi si aceasta afectiune poate provoca durere, mancarime, sangerare si discomfort. Inainte de a incepe tratamentul hemoroizilor, este important sa se consulte medicul pentru a obtine un diagnostic si recomandari adecvate.

Ce sunt Unguentele si Cremele Hemoroizi si care sunt Beneficiile lor?

Unguentele si cremele hemoroizi sunt solutii externe care se iau pentru a trata simptomele hemoroizilor. Aceste produse de tratament extern ofera analgezice, antiinflamatorii, vasoconstrictive si anticuagulante. Ele actioneaza direct in zona afectata, asa cum ar fi reducand inflamatia si durerea. In plus, ele pot ajuta la efectuarea mai usoare a scaunelor menajand zona anala.

Ce Ingrediente sunt Incluse in Unguente si Cremele Hemoroizi?

De obicei, sunt incluse mai multe tipuri de componente active care ajuta la calmarea durerilor si la reducerea inflamației provocate de hemoroizi. Aceste componente sunt adesea derivate din muşeţel, lămâie, papadie, iederă, ceara de albine, castan de cal, ulei de cătină si galbenele. De asemenea, unele creme sau unguente pot conţine ingrediente active precum hidrocortone, pirrolizidinice sau lidocaina.

Enumerare Unguente si Creme Hemoroizi pe care le poți Folosi

Iata unele dintre cele mai bune unguente si creme disponibile pe piata pentru tratarea hemoroizilor:

  1. Procto-Glyvenol: acest unguent are un efect de calmare si ameliorare a durerii si a discomfortului.

  2. Proctan: este un unguent usor absorbit care contine extracte active din plante care ajuta la ameliorarea simptomelor hemoroizilor.

  3. Gebapen: acest unguent contine ceara de albine, ulei de cătină si alte ingrediente naturale, are un efect de calmare si de vindecare a hemoroizilor.

  4. Siringa: această cremă are o actiune antiseptica si antiinflamatorie, fiind ideala pentru tratarea zonei anale

  5. Hemorol: acest produs este un tratament complex pentru hemoroizi care contine extracte active din plante si care ajuta la imbunatatirea simptomelor.

  6. Medizanol: această cremă este disponibilă sub formă de gel şi are un efect calmant, antiinflamator si antiseptic, fiind foarte eficienta pentru tratarea hemoroizilor.

  7. Mariall Hemoroid: această cremă are un efect de vindecare si de ameliorare a durerilor cauzate de hemoroizi.

De ce sa-ti cumperi unguent sau crema pentru hemoroizi?

Exista o serie de avantaje pe care le poti obtine daca utilizezi un unguent sau o crema pentru hemoroizi:

•calmarea si ameliorrea durerilor in zona afectata;

•reducerea inflamatiei si edemului;

•restabilirea poftei de mancare;

•imbunatatirea absorbtiei nutrientilor;

•relaxarea musculaturii si a vaselor de sange;

•prevenirea riscului de infectie si expunere la factori externi;

•reducerea riscului de sangerare.

Cum de se Aleg unguente si Crema Buna pentru Hemoroizi?

Alegerea unui unguent sau a unei creme bune pentru hemoroizi depinde de severitatea simptomelor si de factorii care pot agrava boala. De aceea, este recomandat sa te consulti cu medicul pentru a alege cel mai potrivit tratament.

In plus, verifica ingredientele si concentatia lor inainte de a cumpara orice unguent sau cremă. Acest lucru va ajuta sa obțineti cele mai eficiente rezultate de pe piata.

Contraindicatii si Efecte Secundare ale Utilizarii Unguentelor si Cremelor Hemoroizi

In general, unguentele si cremele hemorizi nu prezinta efecte secundare in conditiile in care sunt utilizate conform instructiunilor medicului. De asemenea, persoanele care au alergii sau sensibilitati la anumite tipuri de ingrediente trebuie sa se consulte cu medicul inainte de a le folosii.

Sfaturi pentru tratamentul Hemoroizilor

In plus fata de unguente si cremele hemoroidale, exista si alte sfaturi care pot fi urmate pentru tratarea hemoroizilor:

•Utilizati aplicatoare intravaginale specializate;

•Purtati haine lejere, care sa nu va irite zona afectata;

•Evitati contactul cu produse iritante, precum alcoolul si săpunul;

•Pe langa tratamentele externe, includeti si tratamente interne cum ar fi suplimentele alimentare si unele medicamente;

•Utilizaţi consiliere psihologică si tehnici de relaxare.

Unguentele si cremele hemoroidale sunt produse eficiente, se prezinta sigure si simplu de folosit pentru tratarea afectiunii hemoroidale si a simptomelor acesteia. Este recomandat ca utilizatorii sa aleaga si sa foloseasca produsele adecvate in conformitate cu instructiunile medicului pentru a obtine cele mai bune rezultate. Druda la baza tratamentului hemoroidale ramane insa prevenirea, prin mentinerea unei alimentatii sanatoase si evitarea suprasolicitarii.