Bancurile cu betivi sunt o clasă aparte de umor, specifice culturilor rurale. Acestea se bucură de o popularitate deosebită pentru că evocă lumea rurală, aşa cum era ea, cu obiceiurile, tradiţiile şi, în cele mai multe cazuri, cu lipsa de zădărnicie din partea personajelor principale. Aceste bancuri îmbină trăsăturile betivilor, alcoolismul şi spiritele pozitive, făcând lumina într-o lume ce altfel ar fi obscură.

Ce sunt bancurile cu betivi?

Bancurile cu betivi sunt o categorie de glume ce include o serie de glume sau istorii amuzante despre alcoolici sau personaje culturale specifice regiunilor în care este folosit alcoolul în mod excesiv. Acestea sunt adesea folosite pentru divertisment în contextul social şi depăşesc mereu limitele umorului modern, datorită conţinutului lor provocator.

Istoria bancurilor cu betivi

Bancurile cu betivi au avut originea lor încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Aceste bancuri au fost create în principal din poveştile tipice despre minori de vârstă medie care trăiau în satele mici şi care, în cele mai multe cazuri, aveau o dependenţă de alcool. Aceste bancuri erau în principal despre absurditatea vieţii lor, dar de asemenea despre escapadele lor pline de alcool şi divertisment.

Atunci când s-a răspândit pe scară largă, bancurile cu betivi au adus noi dimensiuni umorului printr-o serie de teme controversate.

Tipuri de bancuri cu betivi

Există mai multe tipuri de bancuri cu betivi şi fiecare tip de istorie oferă scenarii umoristice diferite. Unele tipuri de bancuri includ:

  1. Povestea ‘Redneck’: Povestea redneck este cea mai comună formă de bancuri cu betivi. Acestea prezintă relatări ale unor escapade amuzante despre un grup de alcoolici rurali. Aceste poveşti sunt adesea pline de grozăvii precum: şarpe, animale sălbatice, escroci şi minori.

  2. Istoria ‘Naţională’: Aceste bancuri se concentrează mai mult pe personajele naţionalităţii locale sau culturale. Aceste bancuri reflectă cultura, morala şi obiceiurile alcooliciilor din acea ţară într-un mod foarte amuzant. De exemplu, dacă vorbim despre bancuri despre iranieni, acestea vor fi în principal despre viata fără probleme din Iran şi despre personalităţile iraniene.

  3. Istoria ‘Generală’: Aceste poveşti se concentrează pe mai mulţi personaje şi acţiuni diferite ce se întâmplă în apropiere, de obicei într-un mod extensiv. De obicei, aceste poveşti sunt în principal despre trivialităţile vieţii care reflectă adesea încercările oamenilor de a supravieţui în lumea lor.

Exemple de bancuri cu betivi

  1. Milt şi Minnie erau doi alcoolici de la ţară. Ca orice alcoolici, întâlnirile lor nu erau niciodată lipsite de aventuri. Deja obosiţi, ei încearcă să se salveze de la băutura pe care tocmai au baut-o. Aşa că se urcă în maşină:

Milt se apleacă, se uită în stânga şi spune: “Hai să mergem în direcţia asta!”

Minnie se întoarce spre el şi îi răspunde: “Stai puţin… Apleacă-te şi uită-te şi în dreapta!”

  1. O bătrână băută îl întreabă pe un prieten:

„Ei, cam cât alcool poţi bea într-o zi?

Prietenul răspunde: „Cred că pe parcursul unei zile ar trebui să te limitezi la a nu bea mai mult de 10 pahare pe zi.”

La care bătrâna se răsteste la el: „La naiba, băi, cine a zis că mai beau? Eu întrebam pentru băiatul meu!”

  1. Un betiv se îndreaptă spre un bar, însă din cale afară începe să plouă torenţial. El aşteaptă puţin, ca să-şi dea seama dacă această ploaie se va opri. După câteva minute, ploaia se opreşte şi el se uită la cer şi strigă:

„Aşa e! Uită-te, Dumnezeule, chiar când Te rogi, Ţie îţi place să bei!”

Beneficii și dezavantaje ale bancurilor cu betivi

Bancurile cu betivi oferă o mulţime de beneficii şi dezavantaje faţă de alte tipuri de umor. Aici sunt câteva dintre acestea:

Beneficii:

• Oferta de umor consistent: Aceste bancuri sunt faimoase pentru ritmurile lor simple pe care majoritatea le poate înţelege şi savura. Acestea oferă întotdeauna un umor consistent, care nu e niciodată încarcat sau dezamăgitor pentru ascultător.

• Ofertă de răspunsuri pozitive: Multe bancuri cu betivi se bazează pe puncte de vedere subiective, ceea ce înseamnă că le oferă ascultătorilor o mulţime de răspunsuri pozitive la problemele lor.