Acupunctura este o practica chinezeasca veche de mii de ani care a devenit foarte populara ca tratament alternativ sau complementar pentru o varietate de afectiuni. Acupunctura foloseste ace sau alte obiecte fine, precum un laser, ca principala forma de tratament pentru a bloca fluxurile energetice in organism si pentru a corecta perceptiile si afectiunile sale.

Acupunctura profesionala este aplicata de catre un medic sau un practician acreditat si poate fi utilizata pentru a trata diverse conditii cum ar fi: anxietatea, durerile de spate, durerile de umeri, durerile de cap si stresul cronic. Cu toate acestea, aceasta practica se bucura din ce in ce mai mult de popularitate in tratarea obezitatii si a problemelor legate de greutatea corporala, prin folosirea sa ca metoda de slabit.

O Multime de Studii au Aratat Beneficiile Acupuncturii in Slabit

Daca te intrebi daca acupunctura te poate ajuta sa slabesti, raspunsul este da. Multe studii au aratat beneficiile acupuncturii in tratarea si prevenirea obezitatii.

Un studiu amplu realizat in 2012, cu peste 3.000 de voluntari, a aratat ca utilizarea acupuncturii a condus la pierderea in greutate mai rapida decat folosirea altor metode, cum ar fi dietele si exercitiile fizice. Aceasta cercetare a descoperit, de asemenea, ca tratamentul acupuncturii a fost mai eficient in pierderea in greutate la pacientii care sufera de disfunctii metabolice sau afectiuni cronice precum diabetul, hipertensiunea si bolile cardiace si renale.

Alte studii arata ca pierderea rapida in greutate poate fi obtinuta atunci cand acupunctura este folosita in combinatie cu miscarile de fitness sau schimbari ale dietei. In plus, NCCAM (Centrul National pentru Cercetare Complementara si Alternativa) a descoperit ca tratamentul acupuncturii a condus la imbunatatirea generala a starii de bine seara dupa o saptamana si la o slabire mai rapida a pacientilor care prezentau afectiuni legate de greutatea corporala, cum ar fi obezitatea.

Cum Functioneaza Si Cum Poti sa Obiecti Rezultatele?

Te intrebi probabil cum functioneaza acupunctura? Prin introducerea acelor fine in piele, acupunctura activeaza punctele energetice, care sunt acele zone din corpul nostru care raspund la stimulii energetici si au un impact asupra fluxului de energie. Acurile lucreaza la nivel celular pentru a regla metabolismul si a accelera pierderea in greutate.

In plus, acupunctura influenteaza in mod pozitiv hormonii si controlul apetitului. In timpul tratamentului, organismul poate accelera arderea caloriilor prin reactii chimice in organism. In loc sa se confrunte cu senzatia de foame permanenta, uneori adevarata cauza a excesului de greutate, este foarte probabil ca persoana care face acupunctura sa simta foame numai atunci cand este necesar.

Pentru a obtine rezultatele dorite, este necesar sa se faca tratamentul acupunctural, perseverenta si constanta. Cel mai bine este sa se faca o acupunctura completa care sa se desfasoare zilnic, saptamanal sau lunar pentru a obtine efectele dorite.

Lista Beneficiilor Acupunctura Pentru Slabit

Iata cateva dintre efectele principale ale acupuncturii asupra pierderii in greutate:

• Ridicarea starii generale si a energiei;

• Stimularea sistemului imunitar;

• Cresterea sentimentelor de bine si a comportamentelor pozitive;

• Cresterea metabolismului si a arderea grasimilor;

• Controlul apetitului si prevenirea poftei;

• Ameliorarea simptomelor durerii, stresului si anxietatii;

• Reducerea grasimii corporale si a colesterolului.

Dezavantajele Acupuncturii

Majoritatea persoanelor care fac acupunctura relatiaza efecte secundare minore, cum ar fi amorteli si furnicaturi, care se rezolva in scurt timp. Uneori pot aparea informatii false, pericole sau situatii nedorite in tratamentul acupunctural, cum ar fi inflamatii sau leziuni ale tesuturilor. Pentru a preveni aceste situatii, se recomanda consultarea unui profesionist acupuncturist calificat si evitarea tratamentelor acasă. In plus, tratamentul acupunctural ar trebui evitat la persoanele cu afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul sau boli cardiace.

Pentru a obtine rezultatele dorite, se recomandă ca tratamentul să fie completat cu terapii complementare și cu schimbări ale stilului de viață. Cu toate acestea, acupunctura este o metodă eficienta si sigura alaturi de alte terapii complementare si schimbari ale stilului de viata pentru a slabi si a regla metabolismul.