Cel mai bun lucru despre vacanța în Europa este că acest continent se poate bucura nemaipomenit atât de mulți adulți, cât și de copii. Cu peste 50 de țări de explorat, fiecare cu unicitatea ei, Europa oferă o mulțime de aventuri memorabile și destinații pentru a se bucura de zilele libere. Uitându-ne spre Nord, sud, est și vest, Europa are tot ce-ți poți dori de la plaje de pe Marea Mediterană la Moșia puternică din Apuseni, de la porturi istorice la ski pe Alpii austrieci. Am selectat câteva dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa.

1. Londra, Regatul Unit

Londra, una dintre cele mai vechi capitale europene, este principala destinație de vacanta pentru multi dintre cei care vin în Europa. Acesta este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume ca mare centru cultural și Financiar.

Istoria oraşului, arhitectura, parcurile de agrement, muzeele si galeriile de artă, restaurantele și alte atracții, îl fac pe Londra atractiva pentru oricine. Destinația turistica ofera oportunitati de shopping excelente, un spectacol diverisificat in multe săli de opera si teatru, aventuri urbane în pub-uri si cluburi. Londra își poarta vizitatorii prin piața Covent Garden, București, Fortareata Tower este un must-see.

2. Insulele Canare, Spania

Este considerat paradisul european, charme-ul unic al insulelor Canare poate fi descoperit prin cele șase insule principale ale acestui arhipelag. Insula Gran Canaria, cea mai mare, este favorita turiștilor care merg în Insulele Canare. Aici turistii vor găsi nisip mediteranean auriu, plaje spectaculoase, dune de nisip de navigat cu placa de surf și sate tradiționale economice.

Celelalte 5 insule principale, Tenerife ,Lanzarote, Fuerteventura, La Palma si La Gomera , ofera ceva unic pentru fiecare vizitator. De la povestile localilor istorice, aventurile turistilor în satele insulare vârtoase până la odihna și distractia pe plajele remarcabile ale fiecărei insule.

3. Paris, Franta

Parisul este capitala franceza si este cea mai frumoasă destinație de vacanță din Europa, deservind o mulțime de atracții turistice pentru adulți și copii deopotrivă.

Nu trebuie să ratati cele mai renumite obiective turistice: Tour Eiffel, Muzeul Luvru si alte muzee,Catedrala Notre-Dame din Paris, Opera Garnier si alte cateva locuri simbolice precum Arcul de Triumf. Pentru cei care cauta cateva bucurii în aer liber, se poate explora printre cele mai mari parcuri ale orașului cum ar fi Jardin des Tuileries și Jardin des Plantes.

Vizitatorii curioși ar trebui să se imerseze în familiaritatea orașului în Quartier Latin sau pe străduțele viu colorate ale orașului Montmartre. Pentru cei care se bucura de gastronomie, nu pierdeti ocazia de a explora restaurantele franceze sau café-urile elegant create.

4. Barcelona, Spania

Situat in partea de nord-est a Spaniei, Barcelona este un oras vibrant, plin de arte, muzee si iesiri naturale. Aceasta este o locatie preferata a petrecaretilor, dar si a celor care cauta experiențe culturale.

Viata de noće este plina de energie, în timp ce vizitatorii se pot bucura de stilul de artă spaniolă, privilegii de pește și fructe de mare și o populație brunetă și tandru. Prima vizită ar trebui să includă imersive în La Rambla, pe 17-km în centrul orașului. La fiecare pas, există o piață, un monument istoric, o cafenea sau un chic eatery. Gaura din zid în care l-a atacat pe Francisco Gaudí a luat viața. Turnul Sagrada Familia (în construcție) a devenit icoana orașului.

5. Roma, Italia

Roma este una dintre cele mai mari destinații turistice din lume, și este una cu peste 2500 de ani de istorie. Cu ceva pentru toată lumea, Roma poate fi enorm pentru a explora.

În primul rând, există patru muzee Vatican , muzeu, muzeul Sistine Chapel si Vatican Gardens, toate pe lângă obiectivele site-ului istoric, cum ar fi Colosseumul și Forumul Roman. La fel de important este și explorarea orașului modern, cu multe dintre cele mai bune cazuri Vechiului Oraș, cum ar fi Piața Navona și Pantheonul. Terasele extravagante pe care le veți găsi la Vatican și în Piazza di Spagna sunt deopotrivă minunate.

De asemenea, o vacanță la Roma ofera oportunitati de shopping pe care romanticii si gusturile bine platite o pot pune în valoare.

6. Amsterdam, Olanda

Amsterdamul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, oferind numeroase activități pentru fanii artei, muzicii și shoppingului. Orașul oferă câteva cea mai bună scenă de teatru, muzică și divertisment și sunt atractive și obiective turistice.

Unul dintre principalele atracții este piesa principala a orașului – Canalele Amsterdam. Acestea oferă navigare pe canale de agrement, oferind o vizionare bogata a clădirilor istorice. Orașul oferă și cel mai bine conservat patrimoniu mondial din UNESCO din Belgia, Muzeul Van Gogh, Muzeul Anne Frank și Memorialul evreiesc sunt doar câteva dintre cele mai populare orase.