Italia este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume, cunoscuta pentru gastronomia sa, frumusetea locurilor sale, stilul de viata relaxat si muzeele sale bogate in valoare culturala. O regiune care se simte mai adanc in ritmurile italienesti si ofera si mai multe pentru a satisface gusturile variatului public este Toscana. 

Cu unele dintre cele mai uimitoare peisaje si orase arhitectonice din Italia, ofera exploratorilor de toate tipurile șansa de a descoperi unele dintre cele mai superbe locuri din zona. Este o destinatie istorica, renumita pentru arta si cultura sa, cu o priveliste neegalata si un amestec intrigant de frumusete si relaxare.

In cazul in care doriti sa vizitati aceasta regiune a Italiei, Pisa si Lucca sunt doua optiuni ideale. Soseaua lor de coasta, palmierii mediteraneni si podurile albe, alaturi de toate elementele lor specifice culturii locale sunt niste colace pentru fiecare turist. De la arhitectura sa istorica, la bucatele elegante si divertismentul de lux, Pisa si Lucca sunt locatiile perfecte daca va doriti sa experimentati Italia autentica. Daca doriti sa aflati mai multe despre ce poate oferi aceste orase magnifice, cititi mai departe despre Pisa si Lucca.

Cupola Baptisteriului din Pisa

Introducere Pisa

Pisa este recunoscut in principal pentru Torre Pendente (Turnul inclinat), una dintre cele mai recunoscute simboluri turistice din lume. Localizat in apropiere de alimentarea Arno, Pisa este renumit pentru arta sa renascentista si pentru atmosfera sa relaxata, pentru care este unul dintre cele mai vizitate orase din Toscana. O adevarata experienta culturala, aceasta adaposteste cativa dintre cei mai mari arhitecti si sculptori italieni ai tuturor timpurilor.

Cuptorul Catolic este una dintre cele mai importante piese de arhitectura din Pisa, construit intre 1064 si 1073. Cunoscuta si ca Duomo, Rotonda si Batistus, acest loc de cult a fost timp de sute de ani locul judecatorilor arbitrali si a fericit mai multe cununii. Baptisteriul din Pisa, construit intre 1153 si 1260, este considerat una din cele mai frumoase cladiri din Europa si ofera turistilor sansa de a admira bogata sa arhitectura. Mai mult, acest loc sacru a ramas neschimbat din 1260 si aceasta face din cupola sa un alt simbol celebru al orasului Pisa.

Pontile Pisei

O alta atractie renumita a Pisei sunt podurile sale. Cele mai vechi și mai renumite sunt podurile Ponte al Dragone si Ponte della Fobbia. Acesta din urma se afla sub gardul cetatii și dateaza din secolul 12. Acest pod a ramas aproape intact si este una dintre cele mai frumoase constructii istorice din Italia. Aici, turistii pot vedea fatade istorice si pitorescul turquoise al Apei Arno.

Mai mult, Pisa este renumita pentru renumitul sau Campo dei Miracoli, unul dintre cele mai spectaculoase cadre din zona. Cu Turnul Inclinat, biserica si baptisteriu, dar si morminte si muzee, acest loc este locul ideal pentru cei care vor sa se bucure de arhitectura sa si istoria sa bogata.

Lista Monumentelor Renumite din Pisa

• Palatul Garioldi
• Camposanto Monumental
• Muzeul si Biblioteca Universitara
• Muzeul Galeriei Nationale
• Giardino Scotto
• Puntone dei Miracoli (Campo dei Miracoli)
• Ponte di Mezzo
• Sinagoga di Pisa
• Quartiere di San Martino

Introducere Lucca

Lucca este un oras impodobit cu gradini enciclopedice, trandafiri parfumati si palate italiene din secolul al 15-lea, aflat in inima minunata a toscanului. Renumit pentru unele dintre cele mai impresionante cladiri medievale, certuri si istorie religioasa, se poate bucura de unele dintre cele mai nostalgice imagini din intreaga regiune. Structura sa unica si plimbarile intre ruinele sale fac acest oras sa devina un centru intens de cultura.

Lucca este situat in partea nordica a regiunii Toscana, la asa-numita “uscatura Toscana”, intre marile Alpi Apuan si imprejurimile accidentate ale Apenninei. Ortogonala fata de designul pisanilor, aceasta cetate, impresionanta, este inconjurata de mai multe ziduri, iar interiorul este un amestec exaltant al drumurilor scurte, gradinilor, strazilor medievale si clientilor sai.

Piaţa Centrală Lucca

Piaţa centrală este fără îndoială una dintre atracţiile principale ale oraşului. Aceasta piaţă, uimitoare, oferă o privire asupra arhitecturii religioase și a istoriei artei Lucchese, precum și o atmosferă foarte relaxantă. Deasupra pietei se afla Palatul Opera di San Martino, unde puteţi admira cele mai bune fresce ale maestrului lucchese Tintoretto. Acesta este unul dintre cele mai arhitecturale monumente medievale din Lucca și găzduiește, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase muze de arta.

Catedrala San Martino

Catedrala San Martino, construita intre secolele 12 si 14, este una din reprezentantele religioase degajate ale orasului. Cu o duzina de turnuri si arcade, aceasta biserica are cel mai vechi transept din Toscana si o fantana in forma de lana de oi, care a devenit unul dintre simbolurile sale. Locul gazduieste si importante obiecte de cult, cum ar fi Crucea Savonarole si Madonna di Piazza si gazduieste inchinaciuni tuturor oamenilor care trec pe aici.

Palazzo dei Mansi

Palazzo dei Mansi este unul dintre cele mai frumoase palate istorice din Lucca. Construita intre anii 1727 si 1742, aceasta constructie arhitecturala a fost initial gazduirea nobilimii lucchesi – Mansi.