Divele sunt femei cu aspect fizic agreabil, care sunt admirate si admise pentru calitatile sale fizice si de carism și în special, unele dintre ele au devenit adevarate celebritati, fiind in vazul lumii, datorita job-urilor de model de moda, de film sau de televiziune. In industria aceasta, machiajul este esential – dar ce pretentii au divele de la un make-up artist?

Un make-up artist este un specialist in machiaj si in frumusete, care se ocupa de modul in care o persoana arata in cazul in care acestea au nevoie de un machiaje profesionist. Exercitarea acestei profesii presupune cunoștinte despre metodele de machiaj, alegiind produse potrivite și aplicarea corectă a produsului.

Servicile oferite de un make-up artist includ, de obicei, machiaj pentru evenimente speciale și ceremonii, machiaj pentru fotografii, machiaj pentru spectacole și filme, machiaj de nunta sau machiaj de zi. Acest lucru sugerează că această profesie oferă, în plus, unele cerințe speciale pentru beauty-ul femeilor, printre care se află divele.

Cerintele Divelor pentru Make-up Artists:

Make-up artistii care isi desfasoara activitatea cu dive au de indeplinit un set de cerinte, care le vor fi effectuate în cele mai bune conditii.

Acestea sunt:

• Studierea atenta a tipului de piele al diverilor, pentru a alege produsul potrivit și a aplica o cantitate corecta, evitand astfel exagerarea.

• Efectuarea machiajului în câteva straturi succesive, cu produse de diferite culori și nuante. Aceasta va oferi o imagine mai sănătoasă și mai profesionala.

• Folosirea produselor profesionale, pentru a obtine un machiaj de lunga durata.

• Utilizarea aceleiasi tehnici pentru obținerea unui machiaj uniform pe toata durata evenimentului sau ceremoniei.

• Identificarea stilului de machiaj potrivit pentru fiecare eveniment, în funcție de necesitatile fiecarei dive și a temei evenimentului.

• Personalizarea culorilor si subtilității produselor, în functie de culoarea diverselor fete si de culoarea ținutelor lor.

• Realizarea unui look cat mai natural, fara machiaje exagerate sau prea sofisticate.

• Criminalizarea când este necesar, atât prin corectarea formei și a structurii, cât și prin obtinerea unui efect de luminozitate și de stralucire a pielii, pentru a obtine un aspect echilibrat și armonios al feţei.

• Prezenta actei constante si profesionalism.

Tipuri de machiaje pe care Make-up Artistii le pot realiza:

Machiaj Voluminos

Machiajul voluminos sau machiajul glamour este atunci cand se aplica produse de machiaj intense pentru a obtine proeminenta anumitor trasaturi, cum ar fi sprancenele, ochii, pleoapele sau buzele. Acest tip de machiaj este folosit, de obicei, in show-uri de moda sau de muzica si in cazuri medicale, cum ar fi vitiligo, albirea parului sau alte afectiuni.

Machiaj Natural

Machiajul natural rezulta atunci cand se aplica produsele de make-up intr-o maniera cat mai subtila, pentru a obtine un machiaj discret, delicat si proaspat. Acest stil este folosit pentru a pune in evidenta trasaturi ale fetei prin corectarea anumitor aspecte inestetice, cum ar fi punctele negre sau cosurile. Acesta se recomanda pentru evenimente sau efesturi nonformale.

Machiaj Contur

Acest stil de machiaj este folosit pentru a mari sau mari anumite parti ale fetei prin folosirea contrastelor si a produsleor de make-up de aceasi culoare sau de culori diferite. Machiajul contur face fata sa arate mai armonioasa, mai luminoasa si mai alungita si este utilizat deseori pentru evenimente formale și ceremonii.

Machiajul Boho Chic

Acest stil de machiaj se realizeaza cu produse tari si vibrante, îmbinând culori puternice si nuante intense pentru a se obtine un look boeme, vibrant și spontan. Acesta de solista este potrivit pentru evenimente mai relaxate, precum festivaluri, petreceri și petreceri tematice.

Machiaj Smokey Eyes

Machiajul Smokey Eyes presupune o paleta mai larga de produse de machiaje, cum ar fi creioane, fie, rimel, farduri, creme sau iluminatoare pentru obtinerea unui look misterios si evocator. Acest stil de machiaj este folosit pentru a crea un look seducator și moale, de obicei adecvat pentru evenimente private sau pentru a obține privatizare mai intima.

Machiajul Areo

Machiajul Areo este un stil de machiaj caracterizat prin îmbinarea de culori puternice si nuante elegante. Acest stil de machiaj se realizeaza cu produse foarte sofisticate, prin aplicarea unor produse, care se combina si se amesteca, pentru a se realiza imagini superbe. Acest tip de machiaj este folosit în special in studiourile de moda, fashion shows si pentru shooting-uri.

Cele mai bune sfaturi pentru a deveni un Make-up Artist profesionist:

Make-up artistii care lucrează cu dive și alte persoane publice prezinta un nivel de exigență extrem de ridicat. Pentru a face față acestor cerinte si a se realiza un rezultat super calitativ, va fi necesara buna pregatire a make-up artistilor. Unele dintre cele mai bune sfaturi pentru a deveni un make-up artist profesionist sunt:

• Cunoasterea noutatilor si tendintelor in materie de make-up, precum și învățarea diferitelor tehnici ale produselor, prin teleformare sau workshop-uri.