Mazărea cu carne de vită, o reţetă italiană veche, ideală pentru iubitorii de cărnuri îmbunătăţite cu o aromă mediteraneană. Acest preparat tipic italian din mazăre, carne de vită şi sos de vin roşu, provine din surcele de munte ale urcătorilor. Aici putem descoperi gustul mediteranean şi căldura acestor plaiuri.

Mazărea cu carne de vită, un preparat gătit cu dragoste

Preparatul mazăre cu carne de vită este unul dintre cele mai vechi platouri măcinate şi amestecate, preparate în Italia. Această reţetă italienească veche se pregăteşte mai ales în regiunea Puglia, cu câteva variaţiuni, în funcţie de nevoile consumatorului: Vegetaţie, carne sau peşte. Fiecare bucătar are propriul sos pentru mazăra cu carne de vită. Principalul ingredient din această reţetă este carnea de vită. Este necăjită sub foarfecă în prealabil, împreună cu mazărea şi sosul de vin roşu.

La pregătirea mazărei cu carne de vită este esenţial să se adapteze procesul de preparare la preferinţele culinare ale fiecărui bucătar. O variantă delicioasă a acestei reţete poate fi obţinuta când pasta şi carnea sunt amestecate, abia apoi condimentate.

Ingrediente

• 1 cană de mazăre

• 2 cepe mici

• 2 ardei roşii

• 200 de grame de carne de vită

• 3 linguri de sos de vin roşu

• 2 linguri de ulei de măsline

• 2 linguri de sos picant

• 1 linguriţă de boia de ardei

• 2 linguri de mărar

• 1 linguriţă de oregano

• sare şi piper după gust

Instructiuni de preparare

  1. În primul rând, într-o tigaie adâncă incingeţi uleiul de măsline şi adăugaţi ceapa tăiată marunt. Adăugaţi ardeii roşii şi mazarea şi amestecaţi.

  2. După aceea, adăugaţi carnea de vită şi sare şi piper după gust. Lăsaţi sosul să fiarbă la foc încet timp de 10 minute.

  3. Adăugaţi sosul de vin roşu, sosul picant, boiaua de ardei, mărarul şi oregano şi amestecaţi bine.

  4. Acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi sosul să fiarbă încă 15 minute, până când carnea de vită devine moale.

  5. Luati mazarea cu carnea de vită de pe foc şi serviţi-o cât mai fierbinte, alături de o garnitură de salată.

Beneficiile mazărei cu carne de vită

Mazărea cu carne de vită este departe de a fi doar un fel de mâncare delicios. Această reţetă ne aduce rezultate nenumărate la nivel de sănaţate.

• Ajută la reducerea inflamaţiilor: Carnea de vită este una dintre principalele surse de proteine. Acesta ofera corpului nostru cantităţi suficiente de aminoacizi esenţiali care există în lichidele corpului şi acţionează ca un antiinflamator.

• Aport bogat de vitamine şi minerale: Mazărea este o sursă excelentă de fier, calciu şi vitamina A. Acestea ajută la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar, reducând riscul de leucemie şi alte cancer la copii.

• Previne îmbătrânirea prematură: Carnea de vită preparată în această reţetă este o sursă excelentă de vitamina B12, care ajută la prevenirea îmbătrânirii prematură, menţinerea unui somn de calitate şi îmbunătăţirea sănătăţii creierului.

• O sursă importantă a omega 3: Uleiul de măsline folosit în mazăra cu carne de vită deasupra are conţinut bogat de acid omega 3. Acest lucru aduce multe beneficii sănătăţii, cum ar fi scăderea colesterolului,prevenirea bolilor de inima şi bolilor cronice.

• Păstrează starea de spirit: Mazărea cu carne de vită oferă o buna sursă de energie, care ajută la menţinerea stării bune de spirit.

Cum poți modifica această rețetă

Pentru a adăuga propriile versiuni ale executiei acestei reţete, se pot adăuga ingrediente noi, cum ar fi legume în plus sau diverse mirodenii.

De asemenea, se pot folosi diferite tipuri de ingrediente, precum șuncă, bacon sau chiftele, varianta vegană se poate prepara cu ajutorul ciupercilor, tofu și seitan.

Sau se pot adăuga alte lichide, de exemplu, supă de pui, vin alb sau șampanie pentru a mări savoarea și a oferi mai multă aromă preparatului.

Pot fi adăugate și ingrediente specifice culturilor exotice, experimentând cu diverse condimente, cum ar fi curcuma, chili, copturi aromate sau mirodenii orientale.

Totodată, o altă modalitate de a para reţeta mazăra cu carne de vită este adăugarea cartofilor, covrigi sau paste proaspete.