Cotletele de berbecut sunt un prețios preparat al bucătăriei mediteraneene, o rețetă pe care o puteți servi la orice ocazie. Și spre deosebire de alte “specialități” complexe, această rețetă poate fi făcută chiar și de începători – cu puțin antrenament.

Recunoscută de-a lungul întregii istorii, această rețetă prețioasă poate fi făcută în multe variante, mai ales când ai în vedere combinația cotletelor de berbecut cu menta. Această rețetă este cunoscută de secole și are în același timp și particularități unice pentru specificul fiecărei localități. Aceste particularități oferă ceva nou pentru fiecare încercare nouă, și fac rețeta aceasta atrăgătoare și interesantă în același timp.

Istoricul prepararii cotletelor de berbecut cu menta

Discuția despre istoria prepararii cotletelor de berbecut cu menta are mai bine de 2000 de ani. Oricine ar fi pus prima dată avânt în această rețetă interesantă nu poate fi cunoscut doar din documentele istorice. Cu toate astea, în cea mai mare parte a istoriei sale, această rețetă a rămas fidelă unui sistem de prelucrare al cărnii de berbecut.

Și în ciuda ritmului cât se poate de rapid al dezvoltării industriei alimentare de astăzi, vechea rețetă simplă și bună a cotletelor de berbecut cu menta a rămas în toată strălucirea ei. Și acest lucru se datorează în mare parte absenței aditivilor chimici și a diferitelor conservanți de care utiliem în zilele noastre.

Beneficiile cotletelor de berbecut cu ment

Una dintre principalele motive pentru care trebuie servite cotlete de berbecut cu menta este beneficiul lor extraordinar, în special pentru sănătatea noastră.

Aceste cotlete sunt bogate în proteine, minerale și vitamine esențiale, precum:

• Vitamina B-12, care ajută la dezvoltarea sistemului nervos și la îmbunătățirea vederii;

• Vitamina B-6 și potasiul care ajută la reglarea ritmului cardiac;

• Acidul folic, care are beneficii importante pentru femei la menopauză și prevenirea anemiei.

Menta este o altă porțiune specială a acestei rețete. Aceasta are proprietăți uimitoare care ajută la relaxarea sistemului nervos, scăderea durerii digestive, îmbunătățirea circulației sângelui și a funcțiilor sistemului digestiv.

De asemenea, menta are un efect revigorator și poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și la prevenirea migrenelor.

Având în vedere beneficiile multiple pe care aceste ingrediente le oferă, poate fi robust argumentat că servirea cotletelor de berbecut cu menta este o decizie judicioasă pentru cei mai sănătoși.

Prezentarea cotletelor de berbecut cu menta

Prezentarea cotletelor de berbecut cu menta este la fel de importantă ca și prepararea acestuia.

Dacă alimentele nu sunt aranjate corect, pot arăta neatrăgătoare, indiferent de toate eforturile pe care le-ai făcut pentru a pregăti o masă delicioasă.

Pentru a prezenta corect cotletele de berbecut cu menta, trebuie performate următorii pași:

•Țineți cont de culoare – aspectul general trebuie să fie vesel și să guidească apetitul – folosiți condimente și ierburi pentru a da culoare și textură;

•Adaugați elemente verticale – folosiți lăstari de mentă și stivuiți cotletele de berbecut pentru a adăuga verticalitate – aceasta contribuie la îmbunătățirea înfățișării vizuale;

•Învelește felul principal – ține mâncarea caldă și servestește-o într-o tavă sau pe un farfurii înfățișând o prezentare elegantă;

•Speță – folosiți ierburi aromate, cum ar fi oregano, pătrunjel și menta, pentru a adăuga culoare și aroma;

•Servire – puneți cotletele de berbecut cu menta într-o formă contextului și adăugați o șarjoare de legume proaspete sau salate pentru o prezentare completă.

Cum sa prepari cotlete de berbecut cu menta

•4 cotlete de berbecut
•2-3 catei de usturoi
•1 lingură ulei de masline
•2 linguri suc de lamaie
•1 lingura de menta uscată
•2 lingurite oregano uscat
•Sare și piper negru, după gust