Cu ocazia celei de-a 91 editii a premiilor Oscar, faceti cunostinta cu o serie de celebre actrite care au luat parte la decernarea premiilor, sau care sunt nominalizate. Singurele criterii pe baza carora sunt alese aceste 10 actrite de top sunt premiile obtinute, realizarile si numeroasele productii pe care le-au sustinut.

1. Meryl Streep

Primul nume ce-ti vine in minte daca spunem ”actrite de top” e Meryl Streep. Ea are cea mai mare varsta dintre cele 10 actrite prezentate si a avut o cariera in cinematografie de o viata. Streep detine recordul a 20 de nominalizari la premiile Oscar, record ce se presupune ca nu va fi depasit prea curand. Pe langa acestea, Meryl a obtinut si trei premii. Aplauzeaza si cand spunem ca si-a continuat cariera si la varsta de 70 de ani, cu o mare prestatie intr-unul dintre series-urile favorite ale milenialilor: Big Little Lies.

2. Cate Blanchett

Provenienta din Australia a dat startul carierei Cate Blanchett, pe bunele drumuri catre premii si nominalizari. Actrita a cucerit inimile fanilor din intreaga lume cu rolul femeii de afaceri fiabile sustinuta de un umor infailibil in lumea The Devil Wears Prada. Blanchett a obtinut doua premii Oscar pentru ”Melancholia” si ”Blue Jasmine”. E misto ca Onda se joaca cu roluri variate tot asa cum face si cu stilurile vestimentare, racorind orice tinuta simpla cu detalii aproape unice.

3. Viola Davis

Longevitatea carierei artistice e meritul Viola Davis, cu toate ca a castigat deja 2 premii Oscar, unul pentru Fences si unul pentru Fiice ale mai-marilor. In plus, Davis a primit si nominalizari la 3 Globuri de Aur si de asemenea, a castigat Premiul Emmy pentru rolul din serialul Sa moara si mama, dar si pentru Sfarsitul unei lumi. Viola a facut reclama și pentru L’Oreal Paris și, ceea ce conteaza si mai mult, a furnizat 12 ani de cariera de succes inactoria legala.

4. Charlize Theron

Pe lista celor 10 actrite de top avem si noua doamna Charlize Theron, suedeza sau ” South African born”, cum o numesti, a castigat un premiu Oscar pentru performanta din Monster. In plus, filmul Young Adult a crescut mai mult autostima femeilor si a deschis drumul spre mai multe roluri intr-o paleta larga de genuri. Theron si-a inceput cariera de model si danseaza inca foarte bine. Pe deasupra, a detinut si un rol important in filmul Asta-i raui pe care multi l-am rasfoit cu ochii in lacrimi.

5. Frances McDormand

Frances McDormand a primit 2 premii Oscar pentru rolurile din Era violenta și Tres llamados perdidos en Santiago si 5 nominalizari la ceremoniile de premiera. Ea a jucat si un rol important în filmul independent Fargo si a facut parte din echipa de filmare a lui ”Indiana Jones și Templul Mortii”. Actrita din Denver are si roluri în spectacole de teatru, muzica si chiar voce la unele dintre productiile sale.

6. Sandra Bullock

Daca povestim despre darurile actritei Sandra Bullock trebuie mentionat rolul sau din ”Gravity”. In afara celei mai valoroase nominalizari, Bullock a mai primit si un premiu Oscar pentru Iubesc pe cine nu trebuie. Ea poarta in continuare haine alese cu grija, si se pregateste si pentru un nou film – Ocean’s 8. Bullock a obtinut si 2 Globuri de Aur si e campioana la acest premiu, cu 5 nominalizari.

7. Jennifer Lawrence

E greu sa nu-i spui ”da” lui Jennifer Lawrence daca te gandesti la top 10 actrite. Ciudat ca viata ei personala sau chiar actsitea si-au rupt timiditatea si au prins locul productiei The Hunger Games. Aici, Jennifer a obtinut un Premiu Oscar si multe recenzii pozitive inca de la primul ei rol principal. Pe deasupra, Lawrence a castigat si 2 Globuri de Aur, plus o nominalizare la premiile Oscar pentru Joy..

8. Brie Larson

Viata lui Brie Larsen e cunoscuta mai ales prin celebrii sai role de actrita si producatoare profesionista ce detine 2 premii Oscar, pentru filmul Room. Larsen a castigat si un premiu BAFTA si 3 Globuri de Aur, plus premii pentru Scott Pilgrim si Contra universului. Artista s-a alaturat activitatilor philanthropice intrucat Brie promoveaza campanii de egalitate de gen si unicitatea prin creativitate.

9. Gal Gadot

Cu siguranta e cea mai proaspata data ce-am adaugat pe lista. Gal Gadot, israelianca de 31 de ani, e cunoscuta drept mulgera razboinica din Wonder Woman. Cu toate ca actrita tocmai a cucerit inimile si premiul Oscar, Gadot a mai avut si alte prestatii importante in productiile Cum sa traiesti in America și Fast & Furious. Gal a obtinut si un premiu MTV pentru Wonder Woman.

10. Emma Stone

E greu sa nu amintim numele lui Emma Stone atunci cand stabilim cine sunt actritele de top ale anului. Stone a castigat un premiu Oscar pentru La La Land si 3 Globuri de Aur, si e destul de increzatoare pentru veteranul rol din Battle of Sexes. La 28 de ani, Emma a jucat un rol important in productia The Favourite si a mai obtinut o nominalizare la Oscar și 3 la Globurile de Aur pentru aceasta.

Avand in vedere ca suntem la la startul unei noi decade artistice, v-am prezentat 10 nume ce se pliaza perfect pe ceea ce inseamna ”actrite de top”. Aceasta lista au zguduit intregul lume al cinema-ului si au confirmat semnificatia cuvantului ”bravura”, tinand cont de aportul adus de fiecare actrita in industria cinematografiei.