Culoarea părului este uneori luată în serios, iar alteori lăsată pe vremuri. Termenul folosit pentru a descrie alegerile culorii părului este pigmentare. Utilizarea culorilor potrivite pentru părul tău se bazează pe una sau mai multe din următoarele: tipul de păr, bugetul, tendințele modei, durata și cantitatea de timp alocată colorării, felul în care îți îngrijești părul, starea tonului pielii și, chiar mai important, propria ta preferință. 

Pentru unii dintre noi, alegerea culorii este destul de simplă; pentru alții, este ceva care ne poate oferi câteva rebuturi. Acest articol explorează câteva moduri de a găsi culoarea potrivită pentru părul tău.

Găseați culoarea perfectă pentru părul dvs.

Atunci când încercați să alegeți o nuanță potrivită pentru părul dvs., trebuie să țineți cont de anumite caracteristici și aspecte:

Tipul de păr

Densitatea și textura părului sunt deosebit de importante în ceea ce privește alegerea culorii care să se potrivească perfect. Cele mai multe nuante funcționează bine atât cu părul creț, cât și cu părul ondulat sau drept, însă poate că trebuie să alegeți o nuanță mai deschisă sau mai închisă, în funcție de textura părului.

Se recomandă să folosiți produse speciale pentru a menține densitatea părului. Unele produse sunt mai eficiente în a face părul mai drept sau mai ondulat și mai ușor de colorat.

Budget

Costul produselor este adesea un factor în alegerea a ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor și opțiunilor tale. Produsele de colorare pot fi extrem de scumpe, astfel că este necesar să te asiguri că ceea ce alegi se potrivește bugetului. Unele produse pot dura până la 3 luni și sunt mai ieftine decât alte produse de colorare, deoarece produc mai puțină vopsea care se îndepărtează, iar vechile nuante sunt mai simple.

Tendințele modei

Când vine vorba de schimbarea culorii părului, moda joacă un rol important în alegerea nuanței produselor de colorare. Urmăriți tendințele și vedeți care se potrivesc stilului dvs. și nu uitați să căutați și alte idei noi.

Indiferent de ceea ce alegeți, asigurați-vă că este o culoare potrivită pentru tipul de păr și nuanța de piele și ca se potrivește în general stilului dvs. și gusturilor personale.

Durata și cantitatea de timp alocate colorării

Mulți oameni aleg fețe uscate pentru a obține nuanta dorita, ceea ce poate duce la apariția unor probleme, cum ar fi decolorarea prea intensă. Este recomandat să alegeți produse de colorare care să dureze mai mult și să dea o nuanță mai durabilă și consistentă. Colorare permanentă poate fi o alternativă bună, și poate înlocui fără probleme culorile naturale ale părului.

Îngrijirea părului

Nu uitați să vă hrăniți părul și să-l întrețineți corespunzător. Se recomandă să utilizați produse speciale pentru colorare și păr colorat care să întărească și să hrănească părul și scalpul. Acest lucru vă va ajuta tă păstrați culoarea și vă va ajuta să obţineţi o culoare mai strălucitoare și mai bună.

Tonul pielii

Atunci când vă hotărâți ce culoare să alegeți pentru păr, trebuie să vă determinați și tonul pielii. În general, merg mai bine nuantele mai deschise și mai închise. Dacă aveți pielea deschisă la culoarea, nu trebuie să vă îngrijorați, deoarece există produse potrivite pentru a vă ajuta să obțineți nuanta dorită.

Recomandări asupra alegerii culorii

Culorile mai deschise și mai închise sunt potrivite pentru majoritatea persoanelor. Aceste nuante sunt relativ simple de ales și de obicei se potrivesc oricăror tipuri de păr. Unele din cele mai populare culori sunt blondul, maronul și brunetul.

Pentru blonde, se recomandă să folosiți acele nuanțe care oferă o luminozitate adăugată părului, iar blonzii de cafea sunt perfecti. Acestea se vor potrivi oricărui tip de păr și textură, oferindu-vă totodată și rezultate excelente.