Costurile unor costume de baie moderne și de înaltă calitate sunt, uneori, imense și poate fi aproape imposibil să obții unul care să se potrivească și nevoilor tale și bugetului tău. Abia recent, aceste costuri au un prag redus și poți alege din o varietate de modele uimitoare și de marimi de costume de baie fără să cheltuiesti o avere. Iata cateva informatii despre proiectarea costumelelor moderne, stiluri, stiintele care stau in spatele lor si altele.

Conceptul costumelor de baie moderne

Costumele de baie sunt considerate a fi un gard special ce protejează intimitatea și integritatea trupului tau în timpul badminton-ului sau inotului, și acest lucru a construit o structură destul de complexa in jurul lor. Proiectarea costume de baie trebuie să adune în considerare accentuată atât aspectul estetic, cât și interactiunea cu medii diverse precum: apa, soarele și praful.

Istoria costumelor de baie

Costumele de baie sunt remodelate din istorie pentru a indeplini functiile necesare pentru a rezista factorilor de mediu. Acestea au fost adjustate pentru a pastra intregul trup in siguranta in timpul sezonului de plaja si a inotului, ceea ce a limitat calitatea stiintifica a costume de baie cand au aparut prima data in secolul al 19-lea. Desi, istoric vorbind, costumele de baie au evoluat in acceptiunea modalitatii lor de realizare.

Materialele folosite in prezent

Materialele folosite azi in zi pentru costumele de baie pot fi mult mai variate decat oricand in trecut. Acestea isi pastreaza forma si calitatea, chiar daca sunt in contact cu apa, sau se intind in timpul expunerea la razele solare ultraviolete. Inainte de dezvoltarea materialelor mai putin costisitoare, costumele de baie erau fabricate exclusiv din fibre naturale, precum lana sau matasea, foarte scumpe. Astazi, vedete precum poliesterul si lycra, care ofera o mai mare portabilitate, rezistenta la apa si intindere, iau locul materialelor naturale.

Stiluri de costum de baie

Cu aceste materiale noi, si-a facut aparitia si cea mai diversa gama de stiluri si forme intre costumele de baie, care pot fi cu succes integrate acum in ceea ce poarta pe plaja. Iata cateva dintre cele mai cunoscute:

  1. Costum de baie One-Pieces – Costumele de baie One-Pieces au un corp de înveliș complet ce acoperă partea superioară a corpului dar și partea inferioară a abdomenului, pana sub zona de linie a soldurilor. Acestea sunt, printre altele, cele mai comune și folosite modele pentru costumele de inot.

  2. Costum de baie Bikini – Costumele de baie Bikini sunt formate din două piese separate, un sutien și o fusta. Acestea sunt ținute sub controlul unor materiale mai strânse, care facilitează libertatea de miscare si iti ofera libertatea de a experimenta cu mai multe stiluri de moda.

  3. Costum de baie Tankini – Imbracamintea Tankini consta dintr-o rochie lunga la baza si un sutien puternic sus, și acestea sunt în mare parte comutate între costumele de baie One-Pieces si Bikini. Acestea sunt mai versatile si mai practice fata de costumele de baie one-piece, si sunt in moda si in prezent.

Rinunchiuri pentru a purta un costum de baie

Alegerea unui costum de baie poate fi stresanta, insa exista cateva rutine pe care le puteti urma pentru a va asigura ca ati ales costumele potrivite.

  • Nu folositi marimile fabrici pentru a va masura corpul. Dimensiunea ta se poate schimba, in ciuda greutatii corpului sau staturii. Este recomandat sa iti masori in detaliu corpul inainte de a cumpara costume de baie.

  • Cautati informatii despre materialele utilizate in costumul de baie. Acestea pot fi create din fibre naturale, materiale sintetice, cum ar fi nyloc sau poliester, sau fibre speciale precum lycra. Acestea au o mare varietate de caracteristici, cum ar fi extinctia la mana, absorbtia apei sau rezistenta la raze UV etc.

  • Investigati musuroanele sau cuta costumelor de baie. Acestea sunt locul in care trebuie sa va focusati atentia si, reprezentand partea cea mai stransa a costumei de baie, sunt importante pentru a se potrivi acestea. Asigurati-va ca poti misca liber, ca nu se strang sau se taie in musuroane și ca nu sunt prea libere sau strangulate.

  • Dacă vă decideți să cumparați costume de baie decupate, asigurati-va ca decupajele sunt eligibile. Ele sunt necesare pentru a oferi libertatea de miscare și confortul necesare, dar nu trebuie să fie prea strâmt sau prea larg.

Cele mai bune costume de baie pentru acest sezon

  1. Costum de baie Marmorizat – Acestea sunt din ce in ce mai populare in zilele noastre, datorita faptului ca nu se intind, si rezista razelor ultraviolete. Acestea sunt facute dintr-o mixtura de materiale moi si extensibile, si sunt disponibile in mai multe imprimeuri si culori diferite.

  2. Costum de baie Retro – Costumele de baie din stilul anilor 1950, printr-o mica schimbare stilistica, pot da un zambet la orice iti permit sa arata nostalgic, insa totusi modern. Acestea sunt cu adevarat unice si diferite fata de costumele de baie mature, comune si sunt mai stransa decat costumele de baie bikini.

  3. Costum de baie Sportiv – Acestea sunt special create pentru a fi confortabile si variaza in functie de sex, si ofera libertatea de miscare in timpul antrenamentelor.