De Crăciun, lăsăm grăsimile și răsfățurile în jurul mesei și ne pregătim pentru petreceri pline de dulciuri și bunăstare. Pentru a vă introduce în spiritul sărbătorilor, vă arătăm câteva rețete de prajituri de Crăciun populară, ușor de preparat și foarte gustoase. Așadar, așa să începem!
I. Motive pentru a prepara propriile dulciuri de sărbătoare
Cu un număr atât de mare de rețete la dispoziție, pregătirea propriilor dulciuri de Crăciun s-ar putea să vă pară o alegere provocatoare. Dar există multe motive pentru care merită să faceți acest efort!
A. Cel mai bun desert de Crăciun: făcut cu iubire
Fie că este vorba despre prăjitura ta preferată, care te duce cu gândul la copilăria ta sau despre un aperitiv rafinat pe care-l poți oferi prietenilor, pregătirile produselor dulciure se poate transforma într-un ritual de iubire care să încânte toți cei prezenți la masă. În plus, potrivind desertul la ceea ce oferiți ca masă, veți crea un tablou perfect.
B. Ciocolata și alte ingrediente tradiționale: mai naturale, mai gustoase
Uneori, este oarecum ușor să cădem în capcana produselor din comerc, mai ales când vine vorba despre sărbătorile. Cu toate acestea, rețetele tradiționale sunt ușor de preparat acasă, în plus pot fi mai gustoase si sănătoase având în vedere ingredientele naturale utilizate. Ciocolata de calitate, fructele și produsele apicole sunt elementele specifice pentru prepararea unor rețete clasice, dar delicioase.
II. Retete de Prajituri de Craciun
A. Chec cu rom și nucă
Ingrediente:
2 ouă
250 grame zahăr
250 grame făină albă
100 ml rom
50 grame nuci
Instructiuni:
- Încinge cuptorul la 180 grade Celsius.
- Bate ouăle cu un mixer sau manual, până obții o consistența spumei.
- Adaugă zahărul și amestecă în continuare.
- Adaugă făina încet și amestecă bine până la omogenizarea ingredientelor.
- Adaugă romul și nucile în amestec, omogenizează încă o dată.
- Toarnă compoziția intr-o tava tapetizată cu hârtie de copt si coace pentru 35 de minute.
- Lasa după ce este gata la racit.
Acest chec poate fi servit alături de un castron plin cu fructe și smântână pentru un decor cu adevărat somptuos.
B. Tartă de ciocolată cu fulgi de ovăz si portocală
Ingrediente:
2 ouă
200 grame ciocolata amaruie
180 grame zahăr brun
150 grame fulgi de ovăz
1 portocală
Instructiuni:
-
Pregătește crusta tocanind fulgii de ovăz, amestecându-i cu 50 grame de zahăr și 50 grame de unt topit.
-
Tapetează o tava de turtă cu hârtie de copt și intinde compoziția de ovăz.
-
Toaca ciocolata și topeste-o împreună cu restul de unt.
-
Adaugă restul de zahăr la compoziția de ciocolată, apoi adauga și ouăle.
-
Presează zeama de portocală și adaugă-o la compoziția de ciocolata.
-
Toarnă compoziția deasupra tăvii cu ovăz și coace pentru 40 de minute.
C. Cozonac aromat cu alune
Ingrediente:
aer
290 ml lapte
100 grame zahăr
80 grame unt
1 ou
8 grame drojdie uscată
525 grame făină
200 grame alune
150 grame stafide
Instructiuni:
-
Pregătește drojdia topind-o peste laptele cald și adăugându-i 2-3 linguri de zahăr și 2-3 linguri de făină.
-
Adauga untul topit și oul la compozitie, amestecând bine.
-
Adaugă făina amestecată separat cu zahăr și alunele tăiate bucăți mici.
-
framânta aluatul pe o suprafata de lucru netedă, pentru a căpata consistența optimă.
-
Formează o bila, apoi intindeala intr-un pat slab, adăugând stafidele.
-
Rulează aluatul ca pe un covrig aplatizând partea superioară și, după modelare, pune-l într-o tava unsă cu unt
-
Ai grijă să se deformeze puțin forma lui sub greutatea coperții dacă este nevoie.
-
Coace-l în prealabil încălzit la temperature de 180 grade adăugând câteva alimemete uscate pentru a se bronze fara a se ard …
III. Crearea unui decor bogat
Prajiturile de Craciun strălucitoare, pline de arome si culori, sunt perfecte pentru a decora orice masa de sărbătoare.