Cina asiatica poate fi una dintre cele mai delicioase si sanatoase alegeri pentru mancarea ta, daca stii ce sa comanzi. Unul dintre cele mai populare si de succes preparate din bucataria chinezeasca, puiul Kung Pao, este unul dintre preparatele care merita sortul tau si poti sa o savurezi in deplina siguranta. Acest articol explica totul despre puiul Kung Pao, de la ce este facut, la cum este preparat si cat de bun este pentru tine.

Ce este Puiul Kung Pao?

Puiul Kung Pao (unii il mai numesc si Gung Bao sau Kung Po) este un preparat traditional chinezesc care se pregateste cu pui, amidon, nucsoara si alte condimente.

De obicei, aceasta mancare presupune folosirea cuburilor de carne de pui fripti sau prajiti, pe care sunt adaugate mai multe elemente, cum ar fi albusul de ou, mazare, nucsoara, ciuperci si usturoi, servite impreuna cu o sosie dulce si acrisoara.

De cele mai multe ori, acest preparat se presara cu stafide si se pune garnitura de condimente pe deasupra.

De unde provine Puiul Kung Pao?

Potrivit istoriei, Puiul Kung Pao a fost creat de catre un bucatar care lucra la Curtea Imperiala la ora dinastiei Qing. Initial, a fost la originea o mica adunare compusa din fructe uscate, mezton, ceapa uscata si cateva condimente, gatita in unt.

Mai tarziu, reteta a fost schimbata si au fost incluse si alte condimente precum albusul de ou, mazare si usturoi, dat fiind ca bucatarul care creea aceasta reteta avea un mic magazin in care vindea acele ingrediente si toate condimentele.

De ce sa servesti Puiul Kung Pao?

Puiul Kung Pao este o sursa excelenta de nutrienti si antioxidanti, care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si pe termen lung reduc riscul de a face boli cronice.

Maimulte studii au aratat ca, in functie de culoare, o portie de pui Kung Pao poate aduce intre 20 si 35 de grame de proteine si fibra, dar si vitamine, cum ar fi vitamina A, C, K si calciu.

De asemenea, Puiul Kung Pao contine ulei de arahide, care este un principiu activ din planta afin si care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.

Cum se prepara Puiul Kung Pao?

Ingredientele necesare pentru o portie de puiul Kung Pao (pentru patru persoane) sunt:

  • 250 de grame de carne de pui
  • 50 de grame de albus de ou
  • 20 de grame de migdale
  • 10 de grame de garnitura pentru condimente

Pentru sosul care va fi folosit:

  • 50 de grame de sos de soia
  • 10 de grame de fructe uscate
  • 10 de grame de memton
  • 10 de grame de unt
  • 10 de grame de ceapa uscata
  • 5 de grame de usturoi

Pentru pregatirea acestui preparat, urmeaza urmatorii pasi:

1.Pregateste ingredientele. Ai nevoie sa taie carnea in bucati mici pe care sa le poti adauga mai tarziu in sos. Apoi se fierb albusurile de ou, migdalele si garnitura de condimente.

2.Pregateste sosul. Incepe prin amestecarea ingredientele pe care le-ai pregatit mai devreme, cum ar fi sosul de soia, fructele uscate, memton, unt, ceapa uscata si usturoiul, pana obtii o consistenta omogena.

3.Fierbe carnea. Fierbe bucatile de carne la foc iute pentru a le patrunde, apoi incearca sa le prajesti pentru a le da o aroma mai buna.

4.Combina. Adauga carnea si sosul impreuna si gateste la temperatura medie timp de 10-15 minute, pana cand vei obtine o aroma mai acrisoara si minunata.

Ce elemente ar trebui sa iei in considerare inainte de a servi Puiul Kung Pao?

Inainte de a servi aceasta mancare, trebuie sa iei in considerare urmatoarele elemente:

  • Verifica intotdeauna ca carnea este gatita in prealabil.
  • Asigura-te ca sosul nu este prea moale sau prea iute.
  • Daca alergi la anumite tipuri de condimente, asigura-te ca nu iti face rau si ca nu te va afecta prea tare pe timpul digestiei.
  • Cea mai buna varianta este sa optezi pentru ingrediente proaspete pentru Puiul Kung Pao.

In general, Puiul Kung Pao este un preparat usor de facut si extrem de delicios, fara a fi prea greu de digerat. Acesta este si varianta chinei pe care o pregatesti mai des, deoarece nu trebuie sa adaugi prea multe condimente, ci doar cantitatea potrivita si sa mentii pregatirea la o temperatura medie.

Este o gustare satioasa si gustoasa care iti ofera de asemenea si multiple beneficii legate de sanatate. Mai mult decat atat, Puiul Kung Pao constituie unul dintre cele mai populare preparate chineze, care aduce multiple beneficii organismului si poate fi preparat intr-un timp foarte scurt, daca folosesti ingrediente bine cunoscute si proaspete.