Cununia civila este un eveniment emoționant și important care marchează începutul vieții de familie cuplului și trebuie să se înfăptuiască într-un mod fericit și memorabil. O cununie civila potrivita se desfasoara din momentul deschiderii ceremoniei si pana la sfarsitul acesteia si este extrem de important sa cunoasteti tot ce nu trebuie sa lipseasca pentru ca evenimentul sa fie perfect.

Mai jos, veți găsi informații complete despre ce nu trebuie sa lipseasca de la o cununie civila perfecta, astfel încât evenimentul vostru să poată fi o adevarata reusita!

1: Acordul oficial

În primul rând, cel mai important lucru pe care trebuie să îl aveți la o cununie civila este documentul oficial cu care se certifică că cei doi sunt oficial însurăței. Acest document trebuie obținut de la oficiul de înregistrare al stării civile din judetul în care locuiesc. Acest document este necesar pentru ca ceremonia sa fie legala.

2: Subscripţia declaraţiilor în prezența ofițerului de stare civilă

În a doua etapa, se va promova subscripţia declarațiilor în prezența ofițerului de stare civilă. Cuplul oficializat va trebui să-și declare intentionarea prin procedura de subscripție a documentelor în prezența ofițerului de stare civilă. Această subscripţie este foarte importantă deoarece se consideră că când cei doi parteneri includ toate acestea în documentele oficiale, se presupune că se angajează lor să poarte responsabilitățile și drepturile corespunzătoare stării de căsătorie.

3: Permis de căsătorie

Un alt aspect important care trebuie luat în considerare pentru o cununie civila perfecta este obtinerea unui permis de căsătorie. Acest lucru poate fi obținut de la oficiul de stare a civilă și vă va permite ca evenimentul să se desfășoare corespunzător. Acordarea permisului de căsătorie poate varia în funcție de legea și reglementările diferite ale țărilor și provinciilor.

4: Planificarea evenimentului

O altă etapă importantă din organizarea cununiei civile perfecte este planificarea evenimentului. Acest lucru include alegerea locului perfect și încheierea tuturor detaliilor de pregătire pe parcursul acestei etape. Detaliile cuprind deciderea unui buchet de mireasa, a unei aranjamente florale, a alesilor și ale invitaților și a unei locații potrivită.

5: Aranjamente vestimentare

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le au în minte, chiar și atunci când planifică o cununie civila, este cum se vor îmbrăca cei doi. Într-o cununie civila perfecta, mireasa și mirele au nevoie de un look potrivit pentru a sărbători acest eveniment cu stil. Alte detalii importante includ alegerea bijuteriilor, a cravatelor și a pantofilor.

6: Fotografia și filmarea ceremoniei

7: Masa și bufetul

8: Petrecerea post-ceremonie

9: Transportul

10: Măsurile de siguranță

11: Distracția și muzica

12: Servicii de recomandat

1: Acordul oficial

Acordul oficial este un document oficial care poate fi obținut de la oficiul de stare civilă local și care certifică că cei doi sunt oficial însurăței. Acest document este necesar pentru ca ceremonia sa fie legala și pentru ca căsătoria sa fie recunoscuta de lege.

2: Subscripţia declaraţiilor în prezența ofițerului

Subscripţia declarațiilor în prezența ofițerului de stare civilă certifică faptul că cei doi parteneri sunt de acord cu responsabilitățile și drepturile corespunzatoare stării de căsătorie.

3: Permis de căsătorie

Permisul de căsătorie poate fi obținut de la oficiul de stare a civilă și va fi necesar pentru ca evenimentul să se desfășoare corespunzător. Acordarea permisului poate varia în funcție de legea și reglementările diferite ale țării/provinciei.

4: Planificarea evenimentului

Planificarea evenimentului cuprinde deciderea locului, a buchetului de mireasa, a aranjamentelor florale, ale alesilor și ale invitaților și a unei locații potrivite.

5: Aranjamente vestimentare

Mireasa și mirele au nevoie de un look potrivit pentru a sărbători această zi cu stil. Acestea includ selectarea rochiei miresei, cravate, bijuterii, pantofi etc.

6: Fotografia și filmarea ceremoniei

Când vine vorba de eveniment, este important să găsiți un fotograf și un operator de film sau videoclip care să poată capta evenimentul și să vă poată oferi imagini pe care să le păstrați pentru o viata.