Plantele de apartament ofera proprietarilor un spatiu verde exotic si revigorant, fie in bucatarii, fie in spatiile de desfasurare a activitatilor joaca un rol important pentru a oferi un mediu mai placut. Additionand diversitatea si frumusetea in casa sau in interiorul biroului este foarte important, astfel incat iubitorii de plante cauta in mod constant urmatoarea planta de interior care sa dea viata incaperii.

Din fericire exista multe optiuni frumoase si usor de intretinut pentru cei care sunt in cautare, iar in acest articol va vom prezenta cele mai frumoase, usor de intretinut plante de apartament care sigur le vor aduce proprietarilor un imbold de vitalitate si energie si isi vor transforma spatiul in care traiesc.

Cele mai frumoase plante de apartament

Odata cu introducerea plantelor in apartament va veti oferi un mic rasfat calduros, frumos si viu, mai ales atunci cand gasiti cea mai potrivita planta pentru interior, care sa se combine armonios cu tot spatiul. Este o experienta relaxanta si naturala, asemanata partajului calduros si frumos care humorului oferit de natura.

Mai jos va prezentam cele mai frumoase plante de apartament care bucura orice proprietar sau chirias.

 1. Philodendron
  Philodendronul face parte din familia Araceae si este ideala planta daca incercati sa inveseliti orice colt al casei sau biroului. Este usor de intretinut si se adapteaza foarte usor mediului, aceasta fiind cea mai numita planta pe care o intalnim intr-o casa. Poate creste pana la 6 metri inaltime si poate fi ascunsa intr-un colt sau puteti sa o faramitati in mai multe plante si sa le asezati pe mai multe niveluri. Se poate gasi in urmatoarele nuante de culoare diferite: verde, inclusiv verde inchis, galben sau uneori chiar solzi cu dungi verzi frumoase pe ele.

 2. Crinul Inalt
  Crinul Inalt este o alta floare bine-cunoscuta pe care multi o folosesc la interior. Acestea vin in nuante de alb, lavanda, galben deschis, roz, portocaliu sau chiar maro. Pot ajunge pana la 3 metri inaltime.

 3. Aloe
  Acesta este o planta usor de intretinut, care creste frumoase si se adapteaza la majoritatea conditiilor. Nu are nevoie de prea multa lumina si se poate tine atat in interior cat si in exterior. Vine intr-o mare varietate de forme si culori, de la alb si galben la albastru, verde sau roz.

 4. Ficusul
  Ficusul este o planta frumoasa si usor de intretinut, si este originara din zonele tropicale si subtropicale, poate ajunge si pana la 10 metri inaltime in natura. De asemenea, aceasta poate fi folosita in interior cu beneficii minime pentru exterior.

 5. Lantana
  Lantana este o planta usor de intretinut cu flori si frunze distincte si atragatoare care provin din zona tropicala si subtropicala. Florile sale sunt frumoase si edificatoare, producand o caldura culturala.

 6. Monstera
  Monstera face parte din familia Araceae si provine din zonele tropicale si subtropicale ale Americii de Sud. Aceasta planta se poate gasi in nuante de verde, de la verde bandat, verde matasos si verde stralucitor. Aceasta este mai mult decat o planta usoara – frunzele sunt frumoase si exotice.

 7. Dracaena
  Dracaena se poate gasi in diferite varietati, fiecare avand paste diferite si frunze destul de vagi. Aceasta este originara din Africa, sudul si centrul Americii si Caraibe, avand un temperament usor la umbra si soare.

 8. Calathea
  Calatheaua este o planta de interior care se vinde adesea in forme de tufa, care este destul de boema si ofera un farmec simplu si elegant. Frunzele sale sunt viu colorate.

 9. Yucca
  Aceasta se refera la cactusi sau bromeliacee, o familie de plante usor de intretinut, special create pentru a face fata conditiilor severeste. Deseori “gurile de mitocan” sunt populare in locuinte si birouri.

 10. Anubias
  Anubiasul este unul dintre cele mai vesele plante de apartament usor de intretinut. Frunzele sale exotice sunt foarte rezistente si afiseaza in mod corespunzator nuante de verde si argintiu, in functie de varietatea aleasa.

 11. Zamioculcas
  Prefera climatul subtropical si tropical, este ideala pentru conditiile de interior. Aceasta se poate gasi in forma de tufe sau ramificata, avand frunzele plate si groase. Apare in mai multe nuante de verde inchis, deschis sau auriu.

 12. Palma Bamboo
  Are nevoie de un mediu uscat si poate fi folosita pentru a umple spatiul, dar poate fi monitorizata, deoarece poate ramane la fel de inalta sau mai inalta decat proprietarii sai. Se poate usca usor si este usor de intretinut.

 13. Dracena Janet
  Aceasta este o alta varianta atractiva si usor de intretinut pentru cei care isi doresc o planta tropicala. Este originara din Africa si Asia. Se poate tine in interior, fara a necesita neaparat sa fie batuta de lumina naturala.

 14. Palma Marginata
  Palma Marginata provine din zonele tropicale si subtropicale, si este usor de intretinut. Arata foarte bine si ofera proprietarului un look excentric in casa sau birou.

 15. Palma Rafi
  Aceasta este o alta optiune atractiva si usor de intretinut pentru cei care doresc sa aduca un plus de vitalitate in spatiul lor. Se poate gasi in zonele tropicale si subtropicale, unde se poate adapta foarte bine si poate deveni o adevarata atractie pentru casa sau birou.

Exista o mare varietate de plante usor de intretinut pentru apartamente, care nu numai ca sunt frumoase si ofera un look distinct proprietarului, dar ofera si un sentiment cald si vibrant in spatiul in care traiesc. Ele aduc un farmec exotic si o atitudine speciala in case sau birouri, creand un mediu mai relaxant si armonios. Daca veti lua in considerare sugestiile noastre de mai sus sunteti sigur ca veti gasi planta ideala care sa se potriveasca cel mai bine cu spatiul.