Dependentele și conectarea la realitatea sunt deosebit de importante în viața unui adult modern, dar multora le lipsește înțelegerea nuanțelor lumii digitale tehnologice și modul în care aceasta ne poate ajuta, precum și a riscurilor asociate. Obiectivul acestui articol este de a oferi o introducere înțeleasă asupra cât de importantă poate fi conectarea la realitate și cât de mari sunt deciziile și consecințele față de dependenta încrețită.

Avantajele conectării la și realitate și măsurarea dependentei

În primul rând, conectarea la realitatea de azi poate pune într-o poziție destul de avantajoasă. Eliberarea de dependența inutilă prin utilizarea oricăror echipamente sau dispozitive de comunicare poate face ca multe persoane să simtă că au un control mai bun asupra propriei vieți. Prin urmare, sentimentul că și-au îmbunătățit stilul de viață va reflecta în ceea ce privește bunăstarea lor mentală și fizică, ceea ce poate, la rândul său, să îmbunătățească și calitatea vieții.

Pe lângă avantajele obținute prin conectarea la realitate, măsurarea dependentei poate oferi informații promițătoare asupra stilului de viață îmbrățișat de către utilizatorii de pe web. Există mai multe feluri în care această măsură de control poate agăța semnalele rele ale comportamentului dipendent și îl poate ajuta pe utilizator să se gândească la ce anume se întâmplă și cum se schimbă comportamentul lor sub influența lumii virtuale.

Beneficiile tehnologiei și impactul asupra dependentei

La fel de important și înspre beneficiul tuturor este impactul tehnologiei asupra dependenței. Tehnologia a reușit să faciliteze comunicarea prin intermediul Internetului și a oferit șansa tuturor să se conecteze la imaginea mai mare a lumii. Din această cauză, oamenii de pe web sunt adesea capabili să își găsească mai ușor locuri să se conecteze, să experimenteze, să învețe și să se dezvolte prin intermediul diferitelor platforme oferite de tehnologie.

De exemplu, atunci când piața și economia sunt în declin, multe persoane pot folosi tehnologia pentru a se axa mai mult în business și a reuși să facă profit din această activitate. Acest lucru dezvoltă foarte mult sentimentul de libertate al persoanelor pe web, care poate avea efecte extrem de benefice în ceea ce privește dependența lor de noile tehnologii și obținerea unei vieți mai bune la scara largă.

Când tehnologia cauzează dependenta

În același timp, este important să se ia în considerare modul în care tehnologia poate prospecta oamenii în comportamente de dependență. Tecnologia a fost folosită în ultimul deceniu pentru a lucra cu dependenții în mai multe domenii, inclusiv: dependența de droguri și alcool, dependența de produse financiare, dependența de jocuri video, dependența de sex și dependența de shopping, pentru a numi câteva.

Prin urmare, este importantă luarea în considerare a effectelor în cazul în care o persoană devine dependentă de tehnologie și ce înseamnă aceasta ultima. Dependența de tehnologie poate fi un mare rău pentru indivizi și poate provoca multe afecte negative, începând de la tulburări de somn și mers la munca, până la deteriorarea relațiilor și pierderea motivației generale.

Cum să utilizați tehnologia într-un mod pozitiv și să reduceți dependenta

În final, atunci când vine vorba de cum să utilizați tehnologia într-un mod pozitiv și să reduceți dependența, este important să căutați modalități de a vă gestiona cu succes timpul și să preveniți decăderea spațiului fizic, care se poate întâmpla atunci când tehnologia și dependența devin prea solicitante pentru capabilitățile unei persoane.

De asemenea, sunt mai multe modalități în care se pot reduce simptomele unhealthy comparate cu tehnologia și dependența. Acestea includ:

• Știți când și cum vă veți deconecta. Creați-vă momente deo izolare și luați-vă momentele de deconectare când simțiți că sunteți foarte dependenți de tehnologie.

• Asigurați-vă că aveți reguli de utilizare a tehnologiei. Asigurați-vă că utilizatorii web respectă regulile, chiar și atunci când lucrați la lucrurile inventive și de învățare.

• Găsiți alte activități distractive. Găsiți alte modalități de a vă distrage atenția de la tehnologie și dependență și să recursați la alte activități distractive, cum ar fi călătorii.