Tatuajele au trecut de mult prin diferite etape inainte de a ajunge la forma lor moderna. Cu toate acestea, ele sunt una dintre cele mai vechi forme de expresie artistica. In ultimii ani, au devenit din ce in ce mai populare in toata lumea. Daca esti in cautarea unei modalitati de a te exprima si esti gata sa iti faci un tatuaj, dar iti lipseste ideea, iti propunem 10 idei de tatuaje mici si simbolice, cu poze, pentru barbati si femei.

Tatuajele mici si simbolice pot fi o modalitate excelenta de a-ti exprima personalitatea si punctele de vedere intr-un mod elegant si discret. Cele mai mici tatuaje nu sunt mai putin importante decat tatuajele mari si stralucitoare – ele pot fi foarte subtile si usor de adaptat sau schimbat in functie de trasaturile sau aspectul fizic al utilizatorului.

Deoarece domeniul tatuajelor a devenit mai mult decat doar cultura, munca profesionistilor poate fi vazuta peste tot si ne duce cu gandul la idea ca aceasta practica a devenit parte din modul in care isi exprima oamenii identitatea.

Iata 10 idei de tatuaje simbolice concepute pentru cei care cauta ceva discret sau mic.

 1. Tatuaje de stea

Tatuajul de stea este unul dintre cele mai populare tatuaje mici si simbolice. Poate fi plasat pe gat, solduri sau coaste, in functie de preferintele tale. Simbolistica starilor variaza, dar unele dintre cuvintele cheie sunt speranta, fericire, motivatie, idealuri, visuri, scopuri. O groaza de stele in diverse forme si culori arata intotdeauna bine, astfel ca este o idee potrivita pentru oricine vrea sa isi exprime personalitatea prin tatuaje mici simbolice.

 1. Tatuaj Simplu

Un tatuaj simplu și elegant, cum ar fi un triunghi, cerc, linie sau nasture, este o alegere minunata daca vrei un tatuaj mic si simbolic. Aceste tipuri de tatuaje ofera celorlalte persoane posibilitatea de a interprete simbolistica intr-un mod personal, fara a fi limitata neaparat la criticile sau standardele artistice.

 1. Tatuaje cursive

Tatuajele in stil cursiv sunt, de asemenea, una dintre cele mai populare optiuni. Acestea constau in text, cuvinte sau fraze scurte, transformate de artistul de tatuaj in versiunea lor cursiva minunata. Deoarece aceste tatuaje sunt o optiune foarte personala, acestea pot fi folosite pentru a te exprime motivatiile, sentimentele sau sentimentele. De asemenea, acestea sunt subtile si discrete, ceea ce face ca acestea sa se potriveasca si sa fie placute si elegantele, mai ales pentru ca sunt putin mai mici ca alte tatuaje.

 1. Tatuaj Fleur de Lis

Tatuajul Fleur de Lis este unul dintre cele mai populare simboluri tatuaj. Acest simbol a fost folosit in decursul secolelor pentru a identifica in mod simbolic scopul sau credinta oricarui individ sau familie. Inseamna renastere sau a renaste in stare inchinata, dar si loialitate catre tronuri regale si religionale. Aceasta simbolistica face tatuajul Fleur de Lis o alegere excelenta daca esti un artist putin mai experimentat si in cautare de tatuaje mici si simbolice.

 1. Tatuaj de
  inima

Tatuajele de inima sunt o varianta populara pentru tatuajele simbolice mici. Acestea sunt frecvent asociate cu simboluri de dragoste – iubitori, iubirea de sine, corpul tau, amintiri sau chiar ii. Totusi, poate avea alte sensuri, cum ar fi vitalitate, sinceritate, prietenie sau unitate. Acest tatuaj este special si se poate transforma in ceva unic si distinctiv, chiar si atunci cand este plasat pe o suprafata mica si speciala.

 1. Tatuajele de lila

Lilacul este o floare dinamica si lipsita de prejudecati, ceea ce o face potrivita pentru tatuajele simbolice. In multe culturi, lilacul este asociat cu mangaiata, morala, decența, maturitatea si calmul, și poate fi folosit ca simbol al frazei “cu dragoste si respect” sau a curateniei si loialitatii. Acest tatuaj poate fi personalizat astfel incat sa se potriveasca aspectului preferat pe pielea ta.

 1. Tatuaje de fluture

Tatuajul de fluture este, de asemenea, destul de populare printre tatuatorii de buna calitate. Fluturele este considerat o simbolistica ce poate fi folosita pentru a reprezenta transformarea, evolutia, bunastarea sau chiar libertatea. El poate fi folosit pentru a te simti liber atunci cand esti indemnat sa te transformi, evoluezi sau sa iti schimbi stilul de viata qua.

 1. Tatuaje de cerc

Unul dintre cele mai populare tatuaje simbolice mici este cercul. Simbolul a fost utilizat de religiile monoteiste pentru a reprezenta unitatea si perfectiunea si este asociat cu sentimentele fericirii, vindecarii si protejarii. O alternativa la tatuajele mici si simbolice, este pe post de bucla, care este, de asemenea, foarte subtila si arata excelent pe piele.

 1. Tatuajele de soare

Solarul este bine cunoscut pentru a da caldura si lumina oamenilor, lucruri pe care le putem simti facand un astfel de tatuaj. Aceasta simbolistica i se potriveste perfect unui tatuaj mic, fiind usor adaptat si observat diferenta pe care o poate face pe pielea ta. Acesta poate fi folosit pentru a reprezenta curaj, optimism sau chiar bucurie si latura pozitiva a vietii.

 1. Tatuajul de curcubeu

Tatuajul de curcubeu este, de asemenea, un simbol al fericirii, pozitivitatii si viselor. Acesta poate reprezenta, de asemenea, un semn de recunostinta printre persoanele care au facut parte din aceasta lume fantezista si pozitiva. Acest tatuaj poate fi adaptat in orice forma sau marime, si arata excelent alaturi de alte tatuaje.