Cupa menstruala este un dispozitiv igienic revolutionar care ajuta femeile cu usurinta sa-si gestioneze ciclurile menstruale, economisind la fiecare luna. In acelasi timp, scade cantitatea de deseuri producee si este mult mai ecologic decat alegerea convențională a absorbantelor feminine. Are aplicabilitate in intreaga lume, ajutand femeile sa economiseasca bani, sa fie mai sanatoase si punand o presiune minima pe rezervele de resurse naturale.

Ce este o cana menstruala ?
Cupa menstruala este un dispozitiv usor, flexibil și reutilizabil, care se introduce in vagin pentru a captura fluxul menstrual. Aceasta cupa capteaza fluidele interne, controland astfel miscarile lor fara ca bacteria sau dispersia sa rezulte in vagin. Cupa menstruala se poate folosi, de obicei, pentru aproximativ 12 ore înainte de a fi golita, curățata și reutilizata.

Beneficiile utilizarii coppei menstruale
Folosirea unei cupa menstruala aduce numeroase beneficii pentru sanatatea ta personala, precum:

-Imunitate mai buna: Intrucat copa menstruala nu are contact direct cu piela, acest lucru reduce riscul de iritatii si alergii.

-Reducerea simptomelor din timpul menstruatiei: Cupele menstruale mentin flexibilitatea vaginala. Cupele menstruale sunt confortabile de portat si se potrivesc perfect, oferind confort supramediu.

-Flexibilitate: In comparatie cu absorbantele feminine, copa menstruala poate fi purtata mai mult timp, fara riscul de scurgeri.

-Sanatate: Utilizarea coppei menstruale reduce riscul de a dezvolta infectii si alte afectiuni ginecologice.

-Economice: Cupele menstruale costa relativ putin si cu veniturile tale standard, poti fi pregatita pentru cel putin 2-3 ani.

-Afirmativ: Cupele menstruale sunt prietenoase cu mediul, reduce cantitatea de deseuri generate si sunt mai grozave decat absorbantele feminine.

Cum sa folosesti o cupa menstruala
Inainte de a folosi o cana menstruala trebuie sa inveti cum sa o indepartezi si sa ai incredere in ea. Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa incepi:

-Inca dinainte de a incerca sa o folosesti, asigurate ca esti in siguranta si curata. De asemenea, este bine ca aceasta prima incercare sa se faca in timpul ciclului menstrual, intrucat este mai usor sa iti ajustezi cana menstruala si sa te obisnuiesti cu ea.

-Asigura-te ca atunci cand introduci copa menstruala recent cumparata, aceasta este sterilizata si curata.
Fii relaxata si relaxeaza muschii vaginali.
Gaseste cea mai confortabila pozitie pentru a introduce cupa menstruala.
Mentine-o pe cea mai mare parte, si introduce cupa.
Roteste-o pentru a va asigura ca aceasta a fost plasata corect si sa se deschida complet.
Goleste cupa in mod regulat (in jur de 8-12 ore).
Curata cupa sanitar, sterilizandu-o si introducand-o din nou.

Cum sa alegi o copa menstruala
Atunci cand alegi prima ta cupa menstruala, nuantele preferate, culorile vii si dimensiuni personalizate ale cupelor de menstruatie nu trebuie sa se numere printre caracteristicile principale pe care sa le iei in considerare. Fii analiza bine caracteristicile cupelor menstruale si ale materialelor folosite si alege cea mai potrivita pentru tine in functie de ele.

Iata cateva puncte pe care trebuie sa le iei in considerare cand alegi o copa menstruala:

-Marime: In functie de dimensiunea corpului tau si de cantitatea de sange menstrual, trebuie sa alegi marimea potrivita pentru cupa. Exista mai multe dimensiuni disponibile pentru a va asigura ca veti gasi pe cea mai buna.

-Material:Multi producatori de cupa menstruala folosesc material diferit. De obicei, acestea sunt fabricate din silicon medical, cauciuc de latex, cauciuc sintetic sau fibra de bumbac. Cel mai bine este sa analysezi materialul folosit si sa verifici atestarile specifice, astfel incat sa fii sigura ca produsul este non-toxid si sigur pentru utilizare.

-Forma: Cupele prezinta o forma conica, rotunda sau ovala. Alege cea mai comoda pe care o poti poti folosi

-Caracteristici ale produsului: Acestea includ limite de capacitate, camere de vid de la capac: alege un sistem de siguranta si caracteristici user-friendly.

-Greutate: Atunci cand faci acest lucru, ai grija sa aleaga daca iti poti intoarce cupa menstruala fara sa simti disconfort si discomfort.

-Flexibilitate: Alege o cupa menstruala care iti permite sa te indoi si sa misca liber.

Concluzie
Cana menstruala este un dispozitiv revolutiionar care ofera femeilor mai multa libertate si control asupra famenstruatiei, imbunatatind in acelasi timp starea de sanatate si siguranta. Oricare ar fi stilul tau, cupa menstruala poate fi alegerea potrivita pentru nevoile tale, aducand multe beneficii vizibile.