Instinctul matern reprezinta acea linie subtire intre materie si spirit, intre trup si suflet, intre femei si iubirea divina. Inca din primii ani de viata, orice femeie simte aceasta legatura spirituala speciala intre ea si ceilalti. Aceasta conexiune intre mamica si copil nu poate fi explicata cuvintele, ea nu se poate cuantifica sau inteleage doar logic. Ea doar se simte si astfel ea e menita sa ne uneasca, sa ne arate ce inseamana sa iubesc cu adevarat.

Ce inseamna instinctul maternal?

Instinctul matern poarta in el atat putere, cat si profunzimea emotionala. Acesta provine chiar din esenta compasiunii divine, alintand femeile cu capacitati empatice inalte. Pentru multe mamici, instinctul lor matern le ofera starea de alerta permanenta si responsabilitatea de a-si proteja copilul. Acesta poate cauza de mai multe ori sentimente de teama, uneori, ingrijorare, insa in randul sau, el aduce si magia cu care mamicile au creat si intretinut relatii unice si dinamice cu cei dragi lor.

Iubirea mascata a instinctului matern

Instinctul matern nu arata intotdeauna prin lacrimi si bucurie, cai este perceput de majoritate, el e mereu acolo, mascat intr-un mod putin mai subtil. El se reflecta prin frumusetea si functionalitatea gesturilor mici, care arata intelepciunea si dragostea divina prin pregatirea unei copii sa se simta protejate si iubite. Acesta poate fi simtit in fiecare sarut pe obraji, in fiecare moment in care o mamica le face copiilor ceva special sau in momentele saluturilor empatice.

Formele maternitatii

Exista multe forme in care instinctul matern poate lua forma si manifesta si acestea pot sa varieze de la o mamica la alta si stilul de crestere la zone culturale diferite.

Unul dintre modurile mai clasice este cand mamica se foloseste de intelepciunea sa pentru a se asigura ca le face copiilor ce este bine pentru ei si le ofera un sentiment de stabilitate si iubire. Aceasta poate insemna educarea copiilor fiscal la normele societatii sau provocarea lor sa se adapteze la un mediu schimbator.

Alta forma de maternitate poate fi aceea de a le permite copiilor sa exploreze si sa poata face alegeri pentru ei insasi, sub urmarirea indeaproape a mamei. O astfel de forma a maternitatii da copiilor siguranta si increderea in fortele lor, fapt ce ii ajuta sa gandeasca pe cont propriu si sa faca fata provocarilor de zi cu zi.

O alta forma mai moderne de maternitate poate fi aceea prin comunicare si intelepciune activa. Acest stil de crestere dezvolta copiii prin intermediul dialogului deschis si al respectului. Acest stil modern indeamna mamicile sa le ofere copiilor lor feminitatea lor si sa le vorbeasca cu adevarat sa ii asculte, cee ce le ofera copiilor o sansa sa se conecteze cu propriile lor universuri interioare.

Instinctul matern si progresul social

Lumea si politica, promovarea egalitatii de gen nu ar fi fost niciodata realizabile fara contributiile importante ale mamelor si instinctul lor matern. Instinctul maternel ne-a ajutat sa descoperim frumusetea egalitatii de gen, sa invatam sa ne respectam reciproc. El ne-a aratat cu adevarat cat de importanta e valorificarea si iubirea fata de ceilalti. Si, prin fortele sa esentiale, instinctul matern compasiunea divine sa continuat sa ne ajute sa transformam lumea in cea mai buna versiune a ei.

Sub influenta instinctului matern, multe femei au chiar fondat locuri de adunare, dand ciclic primele lor pasi in rularea transformarilor fundamentale in lumea de astazi. Cu o putere, profunzime si intentie unice, aceste femei au emis din instinctul lor maternal un rasunet si putere a transformarii sociale si politice.

Instinctul matern ca forma de viata

Instinctul matern nu inseamna neaparat sa cresti copii. El se extinde la nivel de stil de viata, rezoneaza cu propriul suflet si zambeste absolut in orice situatie in care se regaseste. Atunci cand ne inconjuram cu instinctul matern, facem savarsirea pe care ne-o revine, sa dupa mic si sa oferim o iubire distincta fiecarei entitatii pe care o intalnim in calatoria noastra.

Instinctul matern nu e destinat sa doar sa presente domenii limitate de vietui, ca maternitatea, el e o sursa nebanuita de intelepciune si iubire, care emite radiatii curative oriunde in Univers.

Instinctul matern este o punte intre materie si spirit, intre trup si suflet, intre femei si iubirea divina. Prin valorificarea sa, putem sa ne conectam cu puterea compasiunii divine si sa ne oferim si sa le oferim altora aceasta iubire primordiala. Acesta nu se limiteaza doar la maternitate, ea e pe masura sa le ofere tuturor forme unice si indraznete de a trai. Din acest motiv ea devina din ce in ce mai speciala si puternica.