Sarea, unul dintre condimentele cele mai populare si esentiale ale gastronomiei, ofera nu doar gust, ci si nutrienti esentiali pentru sanatatea optima. Dincolo de obisnuita sare de masa, s-a dovedit ca sarea iodata poate sa aduca beneficii unice in sanatatea inimii, chiar daca este folosioara in cantitati moderate.

Ce Este Sarea Iodata?

Sarea iodata (sau sarea iodinata) este un amestec de sare de masa sau sare de bucatarie cu iodura de potasiu. Acest amestec de sare ofera organismului o absorbtie mai buna a iodului. Cu un aport potrivit, sarea iodata poate sa furnizeze organismului eliberarea unor cantitati suficiente de iod, nutrient indispensabil pentru functionarea optima a tiroidei.

Beneficiile Sarii Iodate

Sarea iodata prezinta multiple beneficii in sanatatea ta, cum ar fi:

• Previne aparitia afectiunilor tiroidiene: Iodul este foarte important pentru productia unei cantitati optime de hormoni tiroidieni in organism, toti cei care locuiesc in zone in care rata gravei sanatatii tiroidienei e mai mare ar trebui sa foloseasca sarea iodata pentru a se bucura de aceste beneficii;

• Scade riscul de afectiuni cardiace: Sarea iodata poate sa ajute la prevenirea formarii placilor pe peretele vascular si la mentinerea unei presiuni arteriale optime;

• Imbunatateste nivelul energiei: Iodul, prezent in sarea iodata, joaca un rol important in imbunatatirea nivelului de energie si sursa ta de motivatie.

Cat de Multa Sare Iodata Ar Trebui Sa Consum?

In ultimul timp s-a facut zgomot despre cat de multa sare ar trebui sau nu sa se consume. Chiar si in cantitati mici, sarea iodata nu este deloc daunatoare, iar pe termen scurt te poate ajuta sa te simti satul in urma unei mese. Cu toate acestea, iti recomandam sa nu depasesti aportul de 1500 miligrame de sare iodata pe zi pentru a evita orice riscuri posibile.

Riscuri Posibile Si Dece Sa Folosesti Sarea Iodata Recenta

Sarea iodata se refera la sarea neiodata care are adaugat iod pentru a-i diluea proprietatile, insa sarea iodata produse marii comercianti nu aduce nutrientii reali de care ai nevoie pentru ase obtine beneficiile mai sus mentionate. Din acest motiv, iti recomandam sa folosesti produse bio proaspete, fara aditivi sau conservanti si sa eviti sarea iodata comerciala.

Cu alegeri alimentare potrivite, alimentatie sanatoasa si un stil de viata activ, sarea iodata poate sa aduca un plus de nutrienti si vitamine pentru un corp puternic si o inima sanatoasa. Acest lucru este motivul pentru care, pe langa produsele organice fara sare adaugata, iti recomandam sa includi in alimentatia ta sare iodata proaspata in cantitati moderate.