Jonglând între decoruri „evergreen” în culori clasice și tendințe noi și moderne de design, ideile de lookuri festive de Crăciun vor ajuta în fiecare an la crearea atmosferei perfecte de sărbătoare. Indiferent că aranjezi încăperea de zi, dormitorul sau bucătăria, fiecare colțișor al casei și apartamentului tău poate fi decorat în tonuri festive. Oricare ar fi stilul tău de amenajare, în articolul de față vei găsi exact look-urile inspire ce vor face diferența de Crăciun.

Lookul festive Traditional

În special în perioada sărbătorilor de iarnă, este în mod unanim acceptată vechile tradiții renăscute legate de lookuri festive. Cel mai ușor mod de a te alinia acestei categorii este prin folosirea culorilor clasice ce sugerează sărbătoarea de Crăciun: rouă, verde, mov și alb lăptos. Ele creează spațiul perfect pentru a aduce cadourile sub bradul împodobit și a-ți petrece serile desfătându-te și împărtășind bucuria acestor zile încărcate de magie!

Pentru a aranja o zonă de zi accentuată practic în această categorie, în primul rând, este necesar să decorezi încăperea cu un covor ce îți va aduce în atenție tema sărbătorii. Alege unul în roșu sau alb lăptos pe care să îl completizezi cuminte cu câteva covoare ruginite în cel puțin două din culorile combinate sau unul dintre elementele listate mai jos:

-Aranjamente florale, ce vor pune în valoare căldura primelor luni de iarnă și voia bună ce o sugerează sărbătoarea de Crăciun;

 • Covoare oval sau rotunde;
 • Perne împodobite în broderie, elemente romantice ce vor topi inima oricui;
 • Diplome tapițate și pline de farmec sau cadre robuste;
 • Lămpi cu picior decorat și cu becuri de brad, elementele care să aducă familia împreună în spiritul cald al sărbătorii.

Când tu și familia ta sunteți gata să vă bucurați de lookul traditional ce v-ați lăsat fermecat de acest stil clasic, puteți completa cu un brad împodobit, pe care pozele familiei să aducă veselia magia serii mari.

Lookul Rustic

De asemenea, lookul rustic poate fi elementul cheie pentru un Crăciun reușit în cazul în care rețineți aceleași elemente cheie menționate mai sus. Acest look oferă o oportunitate ideală de a folosi obiecte provenite din casa în care te simți acasă.

Ocheanda în vedere pot fi:
-Tablouri cu chipuri vesele și picturi decorative;

 • Verniluri lucrate manual cu fragmente de sticlă unice;
 • Perne crosetate;
 • Magazii decorative și coșuri cu voal;
 • Gușteri lucrate din materiale simple.

Decorarea base-ului poate fi încununată de un brăduț de Crăciun, decorat cu ornamente de plus și leduri colorate, un tapet albastru ce se poate asorta și cu mobilă potrivită.

Look-ul Modern

Dacă ești îndrăgostit de amenajările interioare în stil modern, în acest stil poți include accentele de Crăciun ce ți se potrivesc, creând spații încărcate în tonuri festive și dulci. Intră în acest mister al sărbătorii cu huguri din materiale netede și calde cum ar fi lâna și velur, folosind trenduri actuale.

Acestea sunt câteva sugestii din care te poți inspira pentru a aranja look-ul modern de Crăciun:

 • Alege o combinare de materiale încărcate. Accente ieșite în evidența de lâna călduță și matlasată, succesiunea texturilor și blândețea culorilor vor face diferența în lookul tău.
  -Alege unele elemente antice sau jucării decorative sau patinează câteva obiecte din casa ta;
 • Utilizează materiale neașteptate precum plasticul și oțelul, precum și mărgelele luminoase și alte decorațiuni decorative;
  -Completează alegând ochiuri de camilă inspirate de Crăciun;
  -Completează cu oțel mizerabil și buchete mari și pline de farmec din flori artificiale.

Look-ul Ecletic

Este vorba despre mișcarea artistică și stilul care se bazează pe utilizarea în comun a elementelor atât moderne, cât și antice. Acest stil eclectic se abate de la ideea estetică strictă urmându-și traseul artistic fără să fie preocupat de necesitatea congruenței între stiluri.

Acesta este un stil sumbru ce pune preț pe alegerea unor elemente decorative foarte variate, pregătindu-te pentru o experientă deosebită ce poate combina o varietate de stiluri. Puteți completa această temă de zi cu zi cu elemente artistice care să vă permită să dați liber imaginii personale și stilului vostru profund intim.