Intr-un cuget liber, poti sa spui ca au avut loc o mulțime de schimbări importante în lumea serialelor turcești în ultimii ani. În prezent, producția de seriale turcești a crescut, inclusiv publicarea pe platforme online către auze mondial, iar diversele seriale care joacă acum în segmentul internațional sunt aproape la fel de populare precum show-urile occidentale.

Cu toate acestea, este recunoscut faptul că serialele turcești sunt acum mai populare și mai variate ca oricând și reîmprospătează în mod constant rețelele de televiziune. Ca atare, acum este momentul ideal pentru a face cunoștință cu scenele unice și complexe care sunt aduse de serialele turcești și să descoperim ce show-uri fac topul listei de mai jos.

BENEFICIILE SERIALELOR TURCESTI

Și dacă te întrebi cum se fac o parte mai bună a serialelor turcești, motivul este simplu. Cu toate că țara sa are istoria sa și realitățile sale politice și sociale, aceasta oferă producții de televiziune moderne și excelente pentru fanii din întreaga lume. Cu actori și producători extrem de dedicați și talentați, producțiile turcești oferă în definitiv un rezultat îmbunătățit și diferit de productiile occidentale, ceea ce le face unice și captivante în piața internationala.

De asemenea, aceste show-uri sunt o modalitate excelentă pentru toți fanii serialelor și a culturii turcești, să se bucure de propriile lor show-uri preferate și să învețe astfel mai multe despre tradițiile și cultura turcească în profunzime și subtilitate.

TOP 10 SERIALE TURCESTI

Iată o listă cu cele mai populare seriale turcești ale momentului și câteva cuvinte despre fiecare.

  1. Magnificent Century (Muhteșem Yüzyıl)

Începând cu poziția întâi a listei, un serial clasic ce-și are istoria sa în vremurile de demult, Magnificent Century este cel mai vechi serial turcesc fiind lansat în 2011. Acest serial este un cu adevărat adeseori urmărit, mai ales printre persoanele de vârstă mijlocie, deoarece înfățișează viața Sultanei Suleiman Magnificul – ceea ce a făcut acest serial popular și în diaspora turcească.

  1. Endless Love (Kara Sevda)

Cel de al doilea serial popular din această listă este Kara Sevda, lansat în 2015 de Star TV, care a devenit un succes rapid. Acest serial se concentrează pe relația dintre doi adolescenți care se îndrăgostesc până la capăt, fiind distribuit în peste aproape toate țările turcești.

  1. Fatmagül’ün Suçu Ne?

Unul dintre primele seriale de succes pe care l-arogen, unui public mai larg. Fatmagul a urmat o cale diferită și, cu toate că au fost foarte multe temerile privind răspunsul publicului, acest serial a primit de fapt un răspuns pozitiv. Această producție, lansată în anul 2010, se concentrează pe tema violului și urmărește adevăratele consecințe ale faptelor sale în viața Femeii protagoniste.

  1. Filinta

Acest serial turcesc, ce se întâmplă în vremurile Osmane, are în prim-plan un personaj dificil și de neînțeles, ce se prezintă ca un om simplu, însă este cu adevărat un geniu cetățean și detectiv. A fost lansat în 2014 și de atunci serialul Filinta a devenit unul dintre cele mai populare seriale turcești.

  1. The Girl Named Feriha (Feriha adını feriha koydum)

Un show distinct și unul din preferatele multora, Feriha vă pune în centrul unei relații ce se axează pe dragoste și răzbunare. Aceastu serial a reușit să introducă originalitate în segmentul de divertisment turc.

  1. Love and Punishment (Aşk ve Ceza)

Love and Punishment a fost lansat în 2010 și se axează pe un scandal al unei îndrăgostite adolescente care este torturată. Acest serial este unul solid și dificil, deoarece este un serial adult ce-și au începuturile în furtuna situațiilor reale. Acesta a adus un soi Progresiv pe aventurile sale ce evoluează prin drama și distorsiunile morale, ceea ce a captivat mulți ochi și a accelerat popularitatea acestui show.

  1. The Protector (Hakan: Muhafız)

Unul dintre cele mai noi seriale turcești, The Protector a debutat în Netflix în anul 2018 și este de-a dreptul un serial foarte misterios. El urmărește o luptă constantă între bine și rău precum și conflictele ce țin de conceptul de putere și cum este folosit aceasta în viețile oamenilor.

  1. Cinderella (Cingiz’in İki Küçük Elması)

Un alt serial turcesc ce prezintă o poveste foarte captivantă, unica și șocantă, Cenușăreasa sau, cum se spune în original, Cingișin İki Küçük elması, este un produs de înaltă calitate, ce a fost prezentat în 2016.