Activitatile noastre cotidiene pot avea un impact semnificativ asupra sanatatii noastre, mai ales in ceea ce priveste modificarea stilului de viata si a comportamentului atunci cand vine vorba de a arde calorii si a pierde in greutate.

A face schimbari mici in modul in care luam decizii in fiecare zi poate avea un impact major asupra caloriilor pe care le ardem si poate contribui la pierderea in greutate, precum si la imbunatatirea starii de sanatate.

Acest articol se va concentra asupra unor activitati obisnuite si a modului cum cercetarile arata ca acestea pot ajuta in procesul de ardere a caloriilor si pierderea in greutate.

Ce sunt Caloriile

Caloriile sunt unitati de masura de energie care provin din alimentele noastre si sunt consumate in diferite activitati, cum ar fi vorba de exercitiu fizic si alte activitati zilnice. Cand mancam si bem diverse alimente, introduc calorii in organismul nostru care sunt apoi arse. Atunci cand consumam mai multe calorii decat ardem, pe langa cresterea in greutate, ne supunem si unui risc crescut de a dezvolta diverse boli, cum ar fi boli de inima si diabet.

Cum ardem Calorii in Activitati Zilnice?

Iata cinci moduri prin care puteti arde calorii si sa fiti mai sanatos prin activitati pe care probabil le faceti deja.

  1. Vizitează familia si prietenii

Mergeti in vizita la cei dragi sau petreceti timp cu prietenii poate arde calorii. Un studiu realizat pe mai mult de 60.000 de persoane arata ca socializarea poate arde intre 29 si 45 de calorii pe ora. Acest lucru poate fi, de asemenea, folosit ca motiv pentru a ne vizita familia si prietenii mai des si mai mult, ceea ce aduce cu siguranta si alte beneficii.

  1. Ajutorul la treburile gospodaresti

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a arde calorii intr-un mod usor si placut, se poate afla prin curatarea casei sau a gradinii. Chiar si o activitate usoara precum vidatul sau spalatul geamurilor poate contribui la arderea a 150 de calorii in decurs de o ora.

  1. Mergeti pe jos cand puteti

In loc sa folositi transportul in comun sau masina, mergeti pe jos atunci cand puteti. Daca decideti sa faceti acest lucru, in sase saptamani veti pierde intre 2.500 si 5.000 de calorii, ceea ce inseamna ca pana la sfarsitul acestei perioade ar putea sa scazeti cu un kilogram.

  1. Exersati des in casa

Facand cativa pasi rapidi prin casa sau ruland in fata televizorului, faceti miscare si nu pierdeti timpul. Aceste activitati pot contribui semnificativ la ritmul de ardere a caloriilor.

  1. Gauri de tenis

Jucand gauri de tenis cu prietenii sau colegii de munca lucrurile s-ar putea sa devina amuzante si interesante pentru toata lumea. De asemenea, jucand opt meciuri de tenis pe saptamana, se arde in medie aproximativ 2.500 de calorii.

Alte Activitati

Consumul de alimente pe durata intregii zile, poate de asemenea sa ajute la arderea caloriilor. Urmatoarele activitati obisnuite pot contribui la arderea unor calorii in plus:

• Activitati zilnice – lucrul la birou, scrisul sau mancatul. Aceste activitati pot arde de la 40 la 52 de calorii pe ora.

• Activitati fizice – saritul sforii, mersul pe bicicleta sau alergatul. In medie, mersul pe bicicleta poate arde intre 232 si 392 de calorii pe ora, in functie de intensitatea antrenamentului.

• Activitati recreative – inotul, dansul sau jucatul sporturilor nu doar ca va fac sa va distrati mai mult, dar pot contribui si la arderea de calorii. Acestea pot arde pana la 439 de calorii pe ora.

• Activitati casnice – curatenia, gradinaritul sau spalatul jaluzelelor poate arde intre 180 si 281 de calorii in functie de intensitae si de timpul petrecut.

Beneficii

Organizarea acestui mod de viata poate aduce numeroase beneficii nu doar in ceea ce priveste arderea caloriilor, ci si in ceea ce priveste starea generala de sanatate. Urmatoarele beneficii ar putea sa se manifeste:

• Cresterea intelepciunii sanatatii – daca va concentrati pe activitati casnice si mergeti mult pe jos sau faceti exercitii, puteti sa atrageti beneficii din ambele parti.

• Controlul greutatii – gestionarea greutatii este o ocupatie constanta. Prin includerea mai multor activitati fizice in ziua dumneavoastra, s-ar putea sa descoperiti ca este mai usor sa va mentineti greutatea si sa controlati consumul de alimente.

• Cresterea energiei – activitatile casnice pot contribui la cresterea energiei si a randamentului academic si profesional.

• Boli de inima – Exercitiile fizice si alte activitati obisnuite cotidiene pot contribui semnificativ la reducerea riscului aparitiei bolilor de inima si a altor afectiuni similare.

• Digestie – activitatile cotidiene, precum mersul pe jos si alergare, sunt foarte bune pentru digestia corecta, ceea ce contribuie la accelerarea proceselor de ardere a caloriilor.

Cu mentinerea activitatilor zilnice regulate si incluzand mai multe activitati fizice in rutina zilnica, se poate atinge conditia de sanatate generala optima. Acest lucru va ajuta nu numai la arderea mai multor calorii, dar va fi si un mod confortabil si usor de a atinge obiectivele de slabire si caracteristici corporale.