Covoarele persane sunt un obiect de decor deosebit de popular in lumea interioarelor, fiind renumite pentru motivele sale estetice, practicabilitatea si istoria bogata in spatele lor. Aceste tipuri de covoare sunt transmise de-a lungul generatiilor si au ramas popularitatea de-a lungul anilor. Popularitatea lor s-a raspandit de la Orientul Mijlociu in toata lumea. In acest articol ne vom apleca asupra tendintei covoarelor persane in decorarea casei.

Covoarele persane sunt decoratiuni incredibile care s-au bucurat de popularitate de-a lungul secolelor. Ele au fost si inca sunt folosite pentru a adauga un „touch” sofisticat si stralucitor unei case. Acest articol revizuiște istoria covoarelor persane, explicând care sunt tipurile de covoare și cu ce vor fi înlocuite covoarele persane în cazul în care dorim să schimbăm tendința interioară actuală.

Istoria covoarelor persane

Covoarele persane au existat pe pamant de mai mult de 2000 de ani si au traverseat timpul pana in prezent. Primele covoare persane au fost produse in Persia (azi Iranul),iar designeri și artisti se antrenau în realizarea complexelor lor modele. Acestea erau ceva unic si multe dintre aceste covoare și-au păstrat valoarea și frumusețea de-a lungul generațiilor. Oamenii le-au folosit drept umbre si destindere din rutina zilnica și pentru a se delecta cu culorile vii ale unui covor viu și colorat.

Materiale

Covoarele persane sunt acoperite in fire de lana, fire de catifea sau fire de bumbac, care au fost combinate pe masinile specializate sute de persoane.Culorile colorate și tonale și modelul în sine sunt dovada iscusintei și talentului lor mestesugaresc. De asemenea, elementele incrustate cum ar fi aurul sau argintul sunt adăugate pentru a da covoarelor un plus de lux.

Tipuri de covoare persane

Covoarele persane se prezinta sub mai multe tipuri și forme here unele dintre cele mai populare sunt:

  • Covoare Ziegler: Aceasta branșă particulară se întinde mereu. Acestea au dimensiuni mari, sunt adesea utilizate pentru zonele mari ca dormitoarele, livingurile și holurile.

  • Covoare Kashan: Desenele de scenă ale acestor moduri sunt unite și au adesea designuri centrale ample circulare.

  • Rugs Heriz: Acestea sunt foarte puternice și rezistente. Modelele lor sunt împărțite în patru mari categorii: Heriz Karadje, Serapi Karadje, Boteh Karadje și Geometric Karadje.

  • Orientul Mashads: Aceste covoare sunt pictate în culori vii și au dimensiuni medii.

  • Covoare Tabriz: Acestea sunt covoare tesute manual cu motive geometrice mari și au un design luminoase, in special culori condimentate.

Folosirea covoarelor persane in decor

Covoarele persane sunt decorative imbina traditia, spiritualitatea si cultura acestor regiune, si nu numai ca sunt placute la privit, ci si extrem de practice in locuinta. Acestea deservesc diferite scopuri și au câteva avantaje deosebite în modul în care pot fi folosite:

➢ Ei dau un aer sofisticat si eleganțial locuinței. Ele scot in evidenta spunul interioar si designul in general al camerei, adaugand un aspect intelectual si un plus de culoare.

➢ Sunt excelente pentru absorbtia zgomotului. Acestea micsorează zgomotul și vibrațiile aflate in interiorul unei locuințe.

➢ Contribuie la protejarea solului. Covoarele persane asigura durabilitate solului datorita materialelor rezistente ale lor si prelungesc viata pardoselii.

➢ Ele sunt usor de intretinut. Covoarele persane nu prea solicita prea multa îngrijire și foarte rar necesita curatarea lor profundă.

Înlocuirea tendinței de covor persan

Dacă vrei să schimbi tendințele de covor persan, iti recomandam sa inlocuiesti aceste covoare minunate cu covoare tibetane. Covoarele tibetane sunt produse în mod tradițional și simultan în țesuturi orizontale și verticale. Acestea arata foarte bine in intregul regim de amenajari, datorita variatelor texturi si culori pe care le ofera.

De asemenea, prețurile covoarelor tibetane sunt mai mici decât cele persane, astfel încât să nu strică bugetul tau. Încearcă să optezi pentru influente durable ca si covoare de sahara, care includ urmatoarele avantaje:

● Absorbant si extrem de moale la atingere;

● Rezistent la uzura, pete si curatare;

● Se preteaza bine incaperilor moderne sau rustice;

● Asortează cu aproape orice tip de design interior.

Covoarele persane sunt un adevarat izvor de inspiratie din punct de vedere al designului interior. Acestea sunt produse in mai multe tipuri și stiluri unice, care contribuie la a face orice piata interioara mai interesanta, precum și mai practica și durabila. Aceste covoare servesc multe scopuri si pot face o casa sa para intangibila, chiar si cu modificari minore al stilului interior. Inlocuirea lor poate fi facuta cu rafinament si inovatie, folosind covoare tibetane si covoare de sabara.