Curatenia este una dintre cele mai importante preocupari ale gospodariei, fiind parte integranta a bunei igienizari. Dintre toate aparatele electrocasnice necesare in casa, masina de spalat vase constituie un element important pentru functionalitatea bucatariei. 

Avand in vedere ca aceasta ne influenteaza calitatea vietii si economiseste timp precios, atunci cand vine vorba de a alege cea mai potrivita masina de spalat vase, trebuie luate in considerare diferite criterii.

Ce este o masina de spalat vase?

Masina de spalat vase este un dintre cele mai utilizate electrocasnice in bucataria moderna. Acest aparat este folosit pentru a spala in mod automat vasele si posatele existente in casele milioanelor de persoane intre doua folosiri. O masina de spalat vase consta dintr-o unitate exterioara, cu controlerul, motorul, pompa de detergent si cicluri de presiune si temperatura specifica, precum si o tava interioara, amenajata cu gratar si recipient cu detergent.

Beneficiile masinii de spalat vase

  1. Igiena- O masina de spalat vase spala produsele alimentare in cel mai curat mod posibil si astfel se elimina riscul contaminarilor microbiene.

  2. Time-saving- Cu ajutorul acestui aparat, se pot spala chiar si cele mai murdare vase in mai putin de 75 de minute.

  3. Economie de apa si energie electrica- Masinile de spalat vase folosesc mai putina apa si energie electrica decat sapun,eepele si mopul.

  4. Zone care nu pot fi curatate- Unele piese din vase pot ajunge in locuri inaccesibile mainilor de spalat si acest lucru devine o problema/ Dovezi stiintifice spun ca 80% dintre microorganismele prezente pe vase nu sunt indepartate prin curatare umana, ceea ce face ca masina de spalat vase sa fie mai eficienta in curatare.

Cum aleg o masina de spalat vase potrivita?

Atunci cand vine vorba de a alege masina de spalat vase potrivita, totul se rezuma la a se gandi la nevoile specifice si la eficienta. Iata cateva factori esentiali in luarea unei decizii corecte:

  1. Marimea- Volumul masinii de spalat vase va fi diferit, in functie de necesitati, iar marimea si capacitatea vor fi diferite de la un model la altul. Modele mai mici, exprimate in litri, ar fi mai potrivite gospodariilor cu spatiu limitat. In caz de efectuare a unor curatiri intensive, ar trebui achizitionate modele cu capacitate mai mare.

  2. Designul- Acest factor este, de asemenea, esential in selectarea unei masini de spalat vase potrivite. In general, cele mai bune masini de spalat vase tind sa se integreze elegant in decorul casei.

  3. Tipul de program- Se recomanda de asemenea sa se selectioneze tipul de program potrivit. Cele mai populare tipuri de programe includ programul rapis, programul scurt, programul eco si programul intensiv.

  4. Clasa energetica- Clasa energetica va afecta numarul de kwh pe care acest aparat le va consuma (cantitatea de energie electrica consumata). Cu cat clasa energetica devine mai buna, cu atat consumul energetic va fi mai mic.

  5. Afisarea -Un display digital incorporat permite utilizatorului sa urmareasca cu usurinta tipul de program incorporat si cantitatea de energie electrica disponibila, aceste caracteristici dezvaluind in detaliu arhitectura aparatului.

  6. Caracteristici speciale- Masinile de spalat vase sunt disponibile, de asemenea, cu caracteristici speciale cum ar fi dispozitivele de uscare optima, programul automat sau detectarea automata. Aceste functii aduc un plus de comoditate si simplifica procesul de curatare.

Masina de spalat vase aduce curatenie si economie de timp gospodariilor. Investitia intr-un astfel de aparat electrocasnic aduce beneficii pe termen lung si reduce consumul de apa si energie electrica. Avand in vedere marimea, designul, programul, clasa energetica si alte caracteristici speciale, fiecare persoana poate obtine masina de spalat vase potrivita pentru locuinta sa.