Mango, regele fructelor
Mango sau pomul fructifer este cel mai cunoscut simbol al stării de sănătate și nutriția bună. Regiunea de origine a acestui fruct este India de Est, fiind estimat că ar fi existat acolo acum 8.000 ani. În prezent, există numeroase varietăți și sortimente comercializate în întreaga lume, în special în Asia de Sud, America Latină și Statele Unite ale Americii. Nu este de surprise că mango este denumit regele fructelor.
Mango: ce beneficii are?
Mango are o varietate de vitamine și minerale care îi conferă importante proprietăți nutritive. De fapt, combinația sa unica de vitamine și antioxidanți îi conferă atât gustul cât și aroma sa delicioasă.
Iată o listă cu principalele beneficii ale consumării de mango:
• Conținut de vitamina A și E;
• Reduce riscul de boli cardiace și arterioscleroză;
• Accelerează metabolismul;
• Stimulează imunitatea;
• Ajută la tratarea problemelor de digerare;
• Are un efect pozitiv asupra funcției hepatice;
• Acționează ca antiinflamator;
• Oxigenează și curăță pielea;
• Ajută la reducerea stresului.
Cum se consuma mango?
Mango poate fi consumat fie crud sau gătit. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, folosit în diferite preparate culinare cum ar fi de exemplu salatele, cocktail-uri, dulcețuri și, desigur, supe și ciorbe.
Mai jos sunt enumerate câteva exemple de preparate:
• Salate de fructe cu mango;
• Smoothies și shake-uri de mango;
• Tort de mango;
• Crema de mango;
• Chec cu mango;
• Tarta de mango;
• Supe și ciorbe;
• Mere și mango muffin;
• Biscuiți cu mango și căpșuni.
Cum se alege mango?
Pentu alegerea unui mango bun și matur trebuie să știi ce să urmărești. Un mango matur și în acelasi timp bine copt poate fi recunoscut prin culoarea galben intensă de pe pielea sa. De asemenea, dacă îl striți ușor cu degetul mânecii sale se va simti mai tare și mai uscat.
Mai jos sunt câteva lucruri importante de reținut atunci când cumpărați mango:
• Verificați starea de maturizare a fructului;
• Verificați culoarea galben-portocalie a fructului;
• Se garantează că fructele sunt sănătoase și netomectate de boli;
• Asigurați-vă că pielea nu este prea moale;
• Verificați pentru orice semne de deteriorare.
Ce răspundere are mango?
Mango posedă un conținut ridicat de vitamina A și E. Aceasta vitamina A este implicată direct în întregul corpului, precum și în menținerea unei stări de sănătate în creștere. Vitamina E contribuie la creșterea rezistenței împotriva bolilor și a stresului oxidativ și are, de asemenea, un efect benefic asupra pielii.
În plus, mango are un conținut ridicat de fier și poate proteja organismul împotriva anemiei. Fibra prezentă în fruct ajută la arderea grăsimii. Acest fruct are, de asemenea, un conținut ridicat de potasiu, care se poate folosi pentru a atenua efectul medicamentelor folosite în tratamentul bolilor cardiovasculare.
Cum se stocheaza mango?
Mango crud poate fi stocat timp de șapte zile la temperatura camerei. Aceste fructe trebuie transportate și stocate în hârtie, astfel încât să se protejeze pielea. Dacă doriți să păstrați mango mai mult de șapte zile, este recomandat să îl puneți la congelator.
Mango are mii de beneficii pentru organism, fiind numit chiar și „regele fructelor”. Este bogat în vitamine și minerale, putând fi folosit într-o varietate de preparate culinare sau consumat propriu-zis. Cu toate acestea, este important sa se știe cum se alege, consuma și stocheaza mango pentru a ne bucura la maximum de beneficiile sale.