Tatuajele sunt adesea o afirmare de stil, o expresie personala a creativitatii, dar uneori lucrurile se schimba, iar un tatuaj poate deveni o mare suparare. Din fericire, astazi, exista cateva modalitati eficiente de a scapa definitiv de tatuaje, fara aparitia durerii si cu rezultate excelente.

Introducere
Tatuajele au fost o parte a culturii si a artei pentru mii de ani. Folosite prima data de catre navetistii triburilor traditionale, tatuajele s-au extins cu succes in toate portiunile culturale, perioadele istorice si comunitatile moderne. Tocmai datorita popularitatii lor, multi oameni din lumea intreaga s-au confruntat cu decizia de a elimina tatuajele, fie pentru ca au devenit neconforme cu anumite tendinte, nepotrivite pentru anumite medii si, cu siguranta, pentru ca persoana respectiva nu mai simte aceeasi conexiune cu desenul initial original al tatuajului.

Cum a evoluat tehnica de removere a tatuajelor?

Publicul modern beneficiaza astazi de un numar impresionant de metode non-invazive si eficiente pentru a scapa de tatuajele vechi. In trecut, principalul tratament implica tratamentul chirurgical cu laser pentru a indeparta pigmentul tatuajului si a sigiliza ranile. Exista de asemenea sprayuri de tatuaj profesionale sau produse chimice pe baza de solutii pentru indepartarea tatuajelor si creme de vindecare periculoase, dintre care multe nu au fost certificat si pot cauza iritatii si alergii ale pielii.

Metode chirurgicale

Metodele chirurgicale solicita pacientilor sa mearga la cabinetul chirurgului in cazul in care simptomele sau complicatia ridurilor sunt mai severe si afectiunile mai profunde ale pielii, care necesita chirurgie. Tratamentul chirurgical consta in indepartarea chirurgicala a palnotazelor, acestea fiind prinse cu un fir subtire, indepartand tesutul pigmentat. Exista riscul rambursarii terenului sau chiar a infectiei cu virusuri sau bacterii patogene.

Laser excizie

Tratamentul laser excizie este o alta metoda de removere a tatuajelor si consta in indepartarea tatuajului printr-o tehnica de ablatie pe baza de laser. Aceasta tehnica utilizeaza laserul pentru a topi tegumentul si a indeparta tatuajul sau cicatricile si, prin urmare, pentru a restabili textura pielii si a face tatuajul sa dispara. In general, aceasta metoda produce rezultate excelente si elimina cu succes 99% din tatuaje. Cu toate acestea, vindecarea pielii poate dura cateva saptamani, in functie de masurina zonei tatuajate. De asemenea, este important ca pacientii sa poata suporta lumina intensa provocata de laser si sa fie pregatiti pentru eventuale efecte secundare, cum ar fi iritarea mucoasei nazale sau roseata.

Cynosure RevLite

Cynosure RevLite este o tehnica revolutionara de indepartare a tatuajelor, care utiliaza un laser multi-lungime de unda pentru a indeparta bulele de pigment cu o acoperire mai uniforma. Cu o actiune proprie de indepartare a tatuajului, laserul RevLite ofera cea mai buna solutie de topire a tatuajului si foloseste un laser cu lumina puternica care poate topi intregul pigment fara a deteriora suprafata pielii.

Q-Switched Nd: YAG Laser

Q-Switched Nd: YAG este un laser ce utilizeaza o singura pentru a trata cu precizie tatuajele. Pulsele laserului tintesc doar pigmentii din piele, indepartand eficient tatuajele. Principala diferenta fata de alte tratamente laser consta in caracterul rapit a rezultatului si in numarul redus de vizite si, prin urmare, avantajele sezoniere ale tratamentului.

Cremes

Cremele au aparut prima data pentru a ajuta la indepartarea tatuajelor si au reprezentat, de asemenea, o parte esentiala a metodelor folosite pentru a indeparta tatuajele. Unele produse creme contin ingrediente active care mimeaza procesul de degradare naturala al tatuajului pe piele si alte produse ar trebui sa fie doar acoperite cu un bandaj. Toate acestea sunt, de asemenea, o alta optiune la indemana si eficida care poate fi gasita pe piata.

Dezintoxicarea este, de asemenea, o alta metoda populara si eficienta pentru indepartarea tatuajelor. Principiul de baza al acestui tratament consta in introducerea unor cantitati mici de dezinfectant, anestezic si substanta chimica naturala, precum si folosirea unui aparat de dezintoxicare. Acest tip de tratament se spune ca mareste efectul tratamentului, eliminand complet tatuajul, dar ofera, de asemenea, pacientului si anumite avantaje inala, cum ar fi reducerea inflamatiei si a roseatii pielii.

Exista o multitudine de metode sau tehnologii deplasate de care se poate folosi pentru a indeparta tatuajele. In conditii, daca suportati oricare dintre aceste tratamente, este important sa va adresati unui medic sau specialist in tratament pentru a va asigura ca se utilizeaza practici adecvate si ca produsele folosite sunt sigure pentru pielea Dvs. Cu toate acestea, toate metodele sus mentionate ofera rezultate excelente fara durere si cu risc minim pentru sanatate.