Orice persoana ar trebui sa ia in considerare investindu-si intr-o buna igiena corporala si inodora. Deodorantele conventionale nu reusesc intotdeauna sa aiba niciun efect in zilele calduroase, si ele contin si numeroase substante chimice care pot fi daunatoare. Unele persoane se confrunta chiar cu alergii si simptome de iritatie. 

De aceea, multi au ales sa renunte la deodorantele traditionale si sa optaze pentru deodorantele naturale, sau chiar sa se lase de folositul acestor produse. In randurile ce urmeaza vom prezenta motivele pentru care merita sa se opteze pentru deodorantele naturale?

Beneficiile Utilizarii Deodorantelor Naturale

Deodorantele naturale prezinta o serie de beneficii, cum ar fi:

● Nu contin substante chimice sau ingrediente sintetice. Acestea variau de la parabeni, la aluminiu, și conservanti.

● Nu sunt atat de agresive. Produsele traditionale contin ingrediente care arata si se simt ca un adevarat detergent si care necesita un timp de aclimatizare.

● Sunt mai prietenoase cu mediul. Multi dintre produsele alimentare ecologice si naturale contribuie la pastrarea unui mediu sanatos prin peisajul organic al produselor folosite.

● Efectele negative au scazut in urma folosirii deodorantelor naturale. Articolele traditionale pot irita pielea si provoca alergii, in timp ce dezodorantele ecological sunt mai blande si se comporta mai mult ca regim de tratament.

● Au efecte pe termen lung. Parfumurile folosite in produsele traditionale se evapora foarte repede in aer, pe cand dezodorantele naturale sunt la fel de eficiente si pot dura chiar si toata ziua.

Cum Functioneaza Deodorantele Naturale

Deodorantele naturale sunt un fel de produse cu buneabateri care actioneaza in mai multe moduri. Utilizarea acestora inseamna renuntarea la produsele traditionale si inlocuirea lor cu alte produse mai sigure si mai eco-concscioase, care au si efecte dezodorizat si beneficii.

Deodorantele naturale sunt fabricate in mod natural utilizind plante si produse vegetale, iar aceasta metoda nu are efecte secundare. Procesul natural de descompunere a acestor produse permite corpului sa foloseasca aroma, in mod natural, nu numai sa se bucure de efectele dezodorizant ale deodorantului.

Unele dintre cele mai populare produse sunt bicarbonatul de sodiu si uleiul de cocos, care sunt si cele mai comune si ieftine, dar ele nu elimina mirosurile deloc, ci doar le impiedica temporar. Uleiul esential poate fi folosit, el fiind cel mai folosit si mai popular produs, deoarece el are miros si aromolog si este capabil de a reduce, chiar si pentru un moment, mirosurile neplacute ale corpului.

Aceasta metoda functioneaza chiar si impotriva transpiratiei in exces, deoarece are multiplele beneficii, cum ar fi hid ratedrea si inmuierea pielii, dar si siguranta sa, prin tribnitinea din ingredientele sale naturale in.

Tipuri de Deodorant Natural

Exista o multitudine de produse naturale care iti poate oferi confortul si eficienta necesare unei bune igieni deodorante. Unele dintre cele mai populare deodorante sunt:

 1. Deodorante Spray – Aceste spray-uri au miros natural si nu sunt tocmai usoare, dar pe langa acesta, contin si uleiuri esentiale precum bergamota sau lavanda, in combinatie cu diverse tulburi ale pielii.

 2. Deodorante Lichide – Sunt foarte similare cu produsele spray, cu exceptia faptului ca se aplica destul de usor cu ajutorul unei maturi sau a unui disc de bumbac. Acestea sunt formate din componente chimice, si nu contin mirosuri pure.

 3. Deodorante Stick – sunt destul de des intalnite si populare, deoarece ele sunt relativ usor de aplicat. Acestea sunt fabricate din sapunuri naturale, care curata pielea, si au in componenta lor si uleiuri esentiale specifice.

 4. Deodorante Solide – Acestea sunt produse dupa principiile unei baze solide, din ingrediente nealcoolice si neparfumate, capabile sa tina sub control transpiratia mai mult decat produsele lichide.

 5. Deodorante Fara Miros – Aceste produse sunt specifice persoanelor sensibile care prezinta alergii sau iritatii cutanate, dar si persoanelor care se esmeaza sa se bucure de un miros natural.

Avantaje si Dezavantaje Utilizarii Deodorantelor Naturale

Persoanele care opteaza pentru deodorante naturale sunt adesea preocupate de efectele secundare care ar putea apare. Unele avantaje ale alegerii unei deodorante naturale includ:

 1. Produc mai putine chimicale si alergeni si sunt mai putin iritante pentru piele.

 2. Produsele naturale sunt mai putin modificate genetic si contin numai produse naturale.

 3. Deodorantele naturale nu se vor descompune in chimicale care alimenteaza bacteriile dezvoltarea mirosului.

Dintre dezavantaje alegem sa numim:

 1. Deodorantele naturale sunt adesea mai putin eficiente decat produsele traditionale.

 2. Uneori produsele ecologice sunt destul de scumpe

 3. Pot sa ramana mirosuri, chiar daca acestea sunt parfumate cu alte mirosuri, care de cele mai multe ori nu au o eficienta prea mare.

Deodorantele naturale sunt o mare optiune in cazul persoanelor care se confrunta cu alergii si iritije sau persoane care sunt preocupate de calitatea produselor de ingrijire personala. Procesul de fabricare a acestora inseamna mai putine substanțe chimice si alergeni și chiar mai puține alergeni și iritații, variind de la parfumuri la conservanti. Cu toate ca uneori sunt mai scumpe, in cazul in care se opteaza pentru produse ecologice si naturale, acestea pot avea un efect pe termen lung, diferenta in confortul de utilizare fiid semnificativa.