Riviera Maya este una dintre cele mai spectaculoase destinatii de vacanta din lume. Situata la sud de Cancun, Riviera Maya reunește unele dintre cele mai frumoase locuri de pe coasta Mexicului și oferă o gamă largă de activități, precum snorkeling, scuba-diving, pescuit și plajele însorite. Aceasta zona oferă o combinație fără egal de plaje albe, cenote adânci, vedere spectaculoasă a mării și aicit arheologic. Cu toate acestea, trecerea timpului nu a schimbat miracolul natural pe care Riviera Maya îl oferă.

Totul despre Evadarea Tropicala din Riviera Maya

Riviera Maya se întinde de-a lungul coastei de sud a țării mexicane, fiind alcătuită din orașele Cancun, Playa del Carmen și Tulum. Acestea au fost în trecut zonele vitale ale civilizației mayașe. Pe măsură ce aceasta a evoluat, evadarea tropicală din Riviera Maya a devenit un loc de interes pentru aventurieri.

Activități în Riviera Maya

Turismul Rivierei Maya oferă mult mai mult decât un simplu concediu la plajă. Orașele pline de viață și denumite după anticele orașele Maya oferă o plajă albă și fină, sezoane de scufundări și snorkeling și fauna acvatică variată, cu multe specii de animale marine.

  1. Plaja și recreerea în Riviera Maya

Riviera Maya oferă cea mai frumoasă priveliște și cei mai însoriti zane despre coastele mexicane. Plaja Playa del Carmen este o zona preferată a localnicilor și a turiștilor, aici putându-se practica scuba divingul și snorkelingul. Pentru cei care își vor petrece o zile întreagă pe plajă, există unele cluburi de plajă care oferă de la șezlonguri cu umbrelã, la semințe, snackuri și un club de pescuit.

  1. Cenote-le adânci din Riviera Maya

Exista peste 3500 de cenote adânci care interiorul regiunii. Cenotele sunt cavități legate de plajele din Riviera Maya, la adâncime mai mult sau mai puțin de 200 de picioare și sunt formate fie de obiecte microscopice, fie fiind adore din sepci de lava. Majoritatea cenote-lor au blande ape de culori albastru-verde, lăsând pe cei care să plutesc într-un mediu magic.

  1. Monumentele arheologice

Chichen Iza, un vechi oraș mayaș, este considerat a fi unul dintre cele mai importante și bine conservate site-uri arheologice din întreaga lume maya.Chichen Iza ai fost construit cu peste 1000 de ani în urmă și oferă ocazia posesorilor să exploreze Catedrala ce a supraviețuit timpului, cei trei laggie uriași și Cenote Sagrado. Alte opțiuni de explorare sunt Templul Monei, Templul Serpentilor și Zona de Mare.

  1. Shopping în Riviera Maya

Centrul comercial Quinta Avenida este unul dintre cele mai populare centre comerciale din Riviera Maya. Este compus din mai multe restaurante, baruri, magazine, cinematografe și astfel de. Alte optiuni de shopping includ galerii de arta din Mexico, magazine specializate in haine si antichitati si multe altele.

  1. Festivaluri și evenimente

Fiecare oraș din Riviera Maya organizează câte unul dintre cele mai mari festivaluri și evenimente din lume. Festivalul Carnavalului de Playa del Carmen este un eveniment unic care se desfãșoarã în fiecare an din februarie. Astfel, muzeul Fotonovela interbelica de la Playa del Carmen și Festivalul Lumina lui Tulum sunt aceste evenimente îndrăgite.

Cei care sunt îndrăgostiți de istorie și cultură maya pot să se bucure de soarele de Riviera Maya și de toate activitățile divertisment pe care acesta regiune le oferă. În sfârșit, vizitatorii pot explora și pozeze vestigii ale culturii maya și se pot bucura de experiența spectaculoasă de fotografiere. Acestea îi pot ajuta să exploateze adevarata magie a Rivierei Maya.