Pielea uscata poate fi cauzata de schimbarea sezoanelor, de medicamentele prescrise sau de alte simptome medicale. Schimbarea climatului si a vremii este una dintre cele mai comune cauze ale pielii uscate. Atunci cand vremea devine mai rece, imbracam haine percentet pe corp si aerul din interiorul cladirilor este mai uscat, ducand la aparitia pielii uscate pe corp.

De asemenea, unii medicamente, cum ar fi antidepresivele, pot provoca uscarea pielii, precum si alte schimbari in aspectul pielii, cum ar fi matreata, acnee sau iritatii. Alte afectiuni, cum ar fi diabetul sau hipertiroidismul, pot prezenta simptome de piele uscata.

De obicei, proprietarii de animale de companie văd mai multe simptome de pele uscată, deoarece blana lor nu oferă suficientă umiditate pentru a îndepărta umezeala din aerul din casă. De asemenea, animalele de companie pot prezenta disconfort cauzat de simptomele pielii uscate, cum ar fi mâncărime, înțepături, iritații și desquamare.

Cum se poate trata pielea uscata?

Există câteva modalități în care puteți ține pielea uscată sub control și preveni simptomele neplăcute asociate acesteia. Acestea includ:

 1. Utilizați o soluție de curățare ușoară:

Utilizarea unei soluții blânde pentru curățarea pielii este cheia pentru a preveni uscarea. Utilizați o soluție de curățare blândă, cum ar fi cea cu pH neutru, în locul săpunului cu ulei pentru a curăța zona. Mergând pe această cale, limitați utilizarea săpunului doar la zonele cele mai murdare din corp.

 1. Utilizați uleiuri esențiale:

Uleiurile esențiale sunt sigure și pot fi folosite pentru a preveni sau ameliora simptomele pielii uscate. De exemplu, uleiul de fenicul este un remediu natural pentru reducerea iritațiilor, mâncărimii și inflamației asociate pielii uscate.

 1. Utilizați produse de hidratare:

Deoarece orice soluție blândă de curățare poate usca și mai mult pielea, produsele de hidratare ajută la rehidratarea pielii. Uleiuri precum uleiul de cocos, de argan sau de masline sunt foarte utile pentru hidratarea adecvata a pielii. Acestea ajută la prevenirea iritațiilor și a mâncărimilor.

 1. Utilizați produse regenerative:

Utilizați produse regenerative care conțin pantenol sau alte ingrediente hidratante. Aceste produse ajută la regenerarea pielii uscate și sunt mai eficiente în comparație cu alte produse de îngrijire a pielii. Majoritatea produselor regenerative au un eșantion gratuit pe care îl puteți încerca fără niciun risc.

 1. Utilizați produse de protectie solara:

Produsele de protecție solară sunt esențiale pentru a preveni uscarea pielii. Utilizați produse cu factor de protecție solară mare . Uleiurile esentiale si produsele cu aloe vera sunt printre opțiunile ideale de produse de protecție solară pentru pielea uscată.

 1. Udați-vă pielea:

Umiditatea din aer poate ajuta la reducerea simptomelor asociate pielii uscate și poate preveni uscarea și pruritul. Puteți umezi regulat aerul din casă folosind un atomizor sau pur și simplu stropind ușor mobila, podelele sau peretii atunci când sunteți prezent în casă.

 1. Hrăniți-vă interior:

Mâncarea este o parte importantă a procesului de îngrijire a pielii uscate. Consumați mai multe alimente bogate în vitamine și minerale, precum:

 • Fructe si legume proaspete;
 • Somon, ton, macrou;
 • Nucsoara, migdale, alune de padure;
 • Cereale integrale;
 • lapte si produse lactate;
 • Fructe uscate si iaurt;

Totodată, limitați consumul de alimente procesate, cafea și alcool, care pot contribui la uscarea pielii.

 1. Evitați băile fierbinți:

Atunci când vă spălați, evitați să luați băi fierbinți. Apa prea fierbinte usuca pielea mai tare decat cea obisnuita. Folositi temperaturi mai scazute de apa și țineți o temperatura confortabila.

 1. Hidratați-vă pielea în mod adecvat:

Cremele și loțiunile pentru hidratare sunt esențiale în îngrijirea pielii uscate. Aplicați produsele înainte și după duș pentru a hidrata pielea după folosirea produselor de exfoliere și curățare. Utilizați produsele de hidratare potrivite tipului de piele pentru cele mai bune rezultate.

 1. Evitați vântul și frigul:

Atât vântul cât și frigul pot irita și usca pielea. Încălțămintea adecvată și hainele de protecție sunt importante pentru a preveni vântul și frigul de la dăunează pielii.