Piureul de morcovi și broccoli este o masă ușoară și sănătoasă și poate fi foarte ușor de preparat. Acesta poate fi mâncat cu un mic sandviș și este potrivit și pentru vegetarieni de orice vârstă. Acesta ajută la obținerea nutrienților importanti pentru organism și la furnizarea energiei necesare pentru o zi întreagă.

Ce trebuie să vă asigurați când faceți acest piure?

Acest piure de morcovi și broccoli trebuie preparat dintr-un broccoli curat, proaspăt și foarte bine spălat. De asemenea, este necesar și morcov curat și bine spălat. Alte elemente sunt apă, ulei, sare și condimente.

Cum se prepara piureul de morcovi și broccoli?

Pentru a pregăti acest piure, se curata morcovii si se spala bine. Se toaca morcovul și se pune într-o cratiță cu apă și ulei. Se incalzeste deasupra focului si se fierbe timp de 15 min. Apoi, se adauga sarea si condimentele, după gust.

De asemenea, pentru prepararea piureului se curata și se spala broccoli foarte bine. Se taie broccoli în bucăți mici și se adauga în cratița cu morcovi. Se mai lasa timp de cinci minute pe foc, se ia cratița de pe foc si se macereaza cu blenderul până se obține consistena dorită.

Beneficiile Piureului de Morcovi și Broccoli

Piureul de morcovi și broccoli este foarte plin de vitamine și minerale, iar un singur servit are mai puține calorii decât alte mese. Mai jos sunt câteva dintre principalele beneficii obtinute din consumul acestei mese:

● Morcovul este o sursă bogată de vitamina A și are, de asemenea, cantități mici de vitamina C și magneziu.

● Broccoliul poate furniza organismului necesarul de vitamina C, vitamina K și fibre.

● Are un conținut crescut de caroteni și antioxidanți.

● Mâncarea are un conținut redus de calorii și are efecte pozitive asupra digestivei.

● Piureul poate ajuta pierderea în greutate și poate oferi mai multă energie, contribuind la îmbunătățirea stării de bine.

● De asemenea, această masă poate ajuta curățarea intestinelor și reglarea digestiei.

Atentie la aceste aspecte cand prepari piureul

Deși piureul de morcovi și broccoli este o masă sănătoasă și delicioasă, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere în timp ce-l pregătiți.

  1. Uleiul – se recomandă folosirea uleiului de masline presat la rece sau ulei de canola.

  2. Condimentele și sarea – este recomandat consumul moderat de condimente și sare, întrucât acestea pot avea efecte negative asupra sănătății dacă sunt consumate în exces.

3.Spălatul și curățarea – este foarte important să se spele și se curețe bine morcovii și broccoli înainte de a fi folosiți în mâncare.

  1. Calitatea – se recomandă folosirea ingredientelor de cea mai buna calitate pentru a obține cele mai bune rezultate.

Piureul de morcovi și broccoli poate fi pregătit fără prea mult efort și poate fi foarte sănătos și gustos. De asemenea, acesta ajută dieta existentă și poate fi o masă delicioasă și sănătoasă. În plus, această masă bogată în vitamine și minerale oferă energia necesară pe o zi întreagă și poate fi consumată cu un mic sandviș. Acordând atenția la detaliile mentionate mai sus, această masă poate fi reușită în orice tip de dietă, făcând mesele mai sănătoase și mai interesante.