Ingrijirea unghiilor este una dintre acele activitati de rutina care se lasa uneori uitata si pe care multi o considera inutila sau lipsita de importanta. Cu toate acestea, unghiile sunt cel mai important element al aspectului estetic al mainilor, astfel ca este esential sa ne asiguram ca le ingrijim corespunzator pentru a preveni ruperea lor. Aceasta prevenire este importanta in special pentru persoanele care lucreaza in activitati care necesita mai mult manipularea obiectelor si a materialelor ce pot afecta integritatea unghiilor.

Ingrijirea și prevenirea ruperii unghiilor: Do’s și Don’ts

Do’s

 1. Manichiura si pedichiura regulata: ingrijirea buzelor si a cuticulelor facuta de cel putin o data pe luna la salonul de specialitate sau chiar acasa, va ajuta unghiile sa arate intotdeauna femeietoare. Acest lucru, la randul sau, va mentine elasticitatea si imbatranirea sanatoasa a unghiilor.
 2. Folositi produse special create pentru ingrijirea unghiilor: exista produse cosmetice special create pentru ingrijirea umezelii si a elasticitatii unghiilor care va vor ajuta sa le mentineti ferme si bine hidratate.
 3. Consumati alimente bogate in vitamine si minerale: acestea slabesc prevenirea ruperii unghiilor si cu ajutorul lor se promoveaza cresterea sanatoasa a unghiilor.

Don’ts

 1. Evita sa speli cu apa fierbinte: Spalarge mainile cu apa fierbinte poate afecta elasticitatea unghiilor, crescand riscul ruperii acestora. De asemenea, spalatul cu sare poate avea acelasi efect asupra unghiilor.
 2. Nu agati gresia sau alte materiale dure: Daca mainile sunt expuse la atingerea materialelor dure, va creste riscul de rupere sau de curbare a unghiilor. Pentru a preveni aceste daune, este important ca persoanele care lucreaza in astfel de medii sa poarte manusi de protecție.
 3. Nu folositi produse chimice agresive: solidele chimice agresive pot deteriora structura unghiilor, crescand riscul de rupere si de ciupire.
 4. Nu incercati sa taiati cuticulele: taiatul sau inlaturarea cuticulelor poate duce la uscarea unghiilor si la pierderea elasticitatii acestora, crescand riscul de rupere.

Sfaturi pentru prevenirea ruperii unghiilor

 1. Aplica un lac de unghii: Lacul de unghii va protejeaza si va reface elasticitatea pernru a preveni ruperea acestora. Aplicati lacul in fiecare saptamana pentru maximizarea protectiei.
 2. Muscati sau taiatii unghiile in mod corect: Unghiile trebuie incizate sau muscate cu atentie, evitandu-se taierea intepaturilor prea mult sau indepartarea cuticulelor.
 3. Utiliza produse cosmetice speciale: Folosirea produselor special create pentru protejarea unghiilor va ajuta pielea sa ramana sanatoasa si va reduce riskul ruperii periunghiale.
 4. Aplicati uleiuri hidratante sau creme pe unghii: Uleiurile hidratante sau cremele adecvate refac textura unghiilor si previne uscarea acestora.
 5. Mentineti hidratate mainile si efectuati masaj: Utilizarea unei creme de maini hidratante la fiecare doua-trei ore va preveni uscarea pielii si a unghiilor.

Ingrijirea adecvata a unghiilor este esentiala pentru a le mentine integritatea si aspectul. Ingrijirea regulata si folosirea produselor adecvate vor preveni ruperea lor, crescand astfel aspectul estetic al mainilor si protejandu-le de daune. De asemenea, incizia sau muscarea corecta a unghiilor, precum si aplicarea de produse cosmetice special destinate acestei activitati, vor contribui la obtinerea unei piele sanatoase si a unor unghii stralucitoare.