Cele mai iconice parfumuri pentru femei
Parfumurile sunt blande amintiri, legate de sentimente sau persoane unice, iar parfumurile au locul lor special în inima și în imaginația multor femei de pretutindeni. Dincolo de moda și tendințele de sezon, există câteva parfumuri clasice, cu o asemenea putere de evocare, încât transced bătăile basculei schimbătoare a modei. Iată cele mai iconice parfumuri pentru femei, descoperite în curțile cele mai fashion, din apartamentele celor mai sofisticate femei și chiar în rândurile de produse de lux de pe podiumurile de modă.

1. Chanel n°5

Parfumul Chanel n°5 este foarte probabil cel mai cunoscut parfum feminin al secolului XX. A fost lansat prima dată în 1921 și creat de Ernest Boarhei și Jacques Polge pentru Coco Chanel. Parfumul este recunoscut imediat prin nota sa proaspătă și pronunțată de ylang-ylang, migdale și iasomie, îmbinată parfumeurilor eterice, floare de portocal și o bază de santal. Acest amestec igienic pe care doar Chanel îl poate face oferă o aromă florală și lemnos în același timp.

2. Guerlain’s Shalimar

Lansat în 1925, parfumul Shalimar al casei Guerlian rămâne, de asemenea, un simbol al secolului al XX-lea. Jean-Paul Guerlain a crescut cu poveștile exotice ale lui Shalimar, iar când a câștigat dreptul de a introduce parfumul în 1925, a improvizat esența pe baza poveștilor sale. Parfumul sa îmbinat esențele de bergamot cu vanilie, vanilie și mosc. Rezultatul a fost un parfum senzual și senzual, harmonia leneeș farmecelor shahi și a luxului imperial din India.

3. Helena Rubinstein’s Corail

Lansată în 1936, Corail a fost primul parfum introdus pe piață de către Helena Rubinstein, o pionieră a industriei de înfrumusețare. Corail este cunoscut pentru florile sale evocatoare de lalele albe, cu un nimb de frezie și mosc. Nota sa persistentă și opulentă se datorează esențelor și unei baze lemnoase. Corail a captat spiritul unei epoci fastuoase și glamourul parizian, devenind rapid un parfum emblematic.

4. Nina Ricci’s L’air du Temps

Lansat în 1948, L’air du Temps de Nina Ricci a devenit rapid un simbol iconic al anilor 1950. Această aromă romantică și delicată a fost realizată în colaborare cu Robert Ricci și parfumeurul Francis Fabron. L’air du Temps a simbolizat idealurile Pierdutului Parisului anilor 1920 și a oferit o nouă libertate feminină și independentă. Aroma de trandafiri se combină cu bujori, mac, bază de mosc și note lemnoase.

5. Lancome’s Trésor

Trésor de la Lancome a debutat pe piață în anii ’90, o perioadă în care aroma seducătoare și romantismul erau purtătorii principale ale unei stiluri de modă modernă. Parfumul a atras imediat consumatoarele, grație unui amestec impresionant și lung de flori albe și lemn prelucrat – liliac și trandafir călcat în fucșia, iasomie și lămâie, combinat cu un nimb de piper și mosc.

6. Guerlain’s Chamade

Rămas în istorie ca „un parfum succesor” al legendarului Shalimar al casei Guerlain, Chamade a fost lansat în 1969 de parfumeurul Jean-Paul Guerlain. Acest parfum intens, conturat de note proaspete și lemnoase, a devenit rapid un simbol al modei și a stilului al anilor 1960-1970. Blen-ul său se îmbină perfect cu notele sale magice de ylang-ylang, trandafir, marțipan și mosc.

7. Estée Lauder’s White Linen

White Linen a fost lansată în 1978 de către Estée Lauder și a câștigat în mod rapid un loc permanent în lumea parfumurilor. White Linen s-a născut ca o aromă senzuală și exotică, dar s-a diferențiat prin nota sa fresh și luminoasă, oferită de mireasma apei, ale căror atmosfere s-au combinat armonios cu frunze de lămâie, trandafir și lemn de santal. Notele amestecate au creat senzația de Pulp Fiction pe care o apreciază și oamenii de azi.

8. Azzaro’s Now

Azzaro’s Now a fost lansat în 2004 și a devenit, de asemenea, un parfum emblematic. Produs de compozitorul Jacques Huclier, acest parfum romant și dulce a fost inspirat din stilul vesel și culegator al nevestei sale. Azzaro’s Now combină note senzuale de mosc, vanilie și lămâie albă, completate de un nimb de ciclama și flori de lotus.

9. Carolina Herrera’s Good Girl

Good Girl, creat de Carolina Herrera în 2016, aduce o interpretare senzuală a standardului clasic în materie de parfumuri. Notele sale esențiale sunt cele de tuberoza, vanilie, citrice și boabe de cacao, creând un amestec dulce și exotic. Doza sa tulburătoare de inspirație face ca Good Girl să se evidențieze și să capteze atenția prin acordurile sale nonconformiste, încântătoare și seducătoare.