Când vine vorba despre modă, sosetele și ciorapii sunt adesea văzuți ca parte din outfitul zilnic, dar câte cunoștințe avem realmente despre aceste piese de îmbrăcăminte? Acest articol va explora diferența dintre sosete și ciorapi, când și cum să-i porți și ce tipuri sunt disponibile.

Istoria sosetelor si a ciorapilor

Istoria sosetelor și ciorapilor remontează la milenii, cu încălțămintea de lână datând înapoi 3.000 de ani î.Hr., fiind găsiți pe suprafața pământului în Egiptul antic, Grecia și Roma. Aceste încălțăminte confecționate manual din fibre naturale, cum ar fi lâna și mătasea, au fost adesea folosite pentru a asorta costume sau rochii și pentru a menține degetele de la picioare calde și uscate.

Întrucât moda se schimbă, sosetele și ciorapii au evoluat odată cu timpul, experimentând cu diferite materiale, inclusiv mătasea, bumbacul sau nailonul. Siropurile au de asemenea diferite locuri de origine, inclusiv Croația, Franța, Italia și Spania.

Diferenta dintre sosete si ciorapi

Sosetele și ciorapii sunt piese de îmbrăcăminte inexact identice.Încălțămintea tradițională a fost creată într-o structură tubulară, îmbrăcând grosimea coapsei, gleznei și un pic al batistei. Singura diferență notabilă a fost lungimea: ciorapii ajungeau până deasupra genunchiului, în timp ce sosetele se opreau înainte de mijlocul gambelor.

Însă, în ziua de azi, multe dintre aceste reguli au fost șterse, cu atât sosetele cât și ciorapii fiind adesea mai scurte și chiar oprindu-se la genunchi. Acest lucru înseamnă că unele modele vor fi foarte asemănătoare.

Cand si cum sa porti ciorapi si sosete

Moda poate fi uneori extrem de complexă, însă când vine vorba despre sosete și ciorapi există câteva reguli cu care trebuie să vă aliniați. Acestea sunt:

*Sosetele nu ar trebui să se vadă. Deci, sosetele sunt întotdeauna cea mai bună opțiune atunci când purtați pantofi fără șosete, închizându-și pantofii.

*Ciorapii trebuie să fie complet acoperiti atunci când purtati pantofi. Lungimea ciorapilor trebuie să se suprapună peste pantofii pentru a obține un look neted.

*Suporturile pot fi purtate doar cu pantofi și pantaloni decorativi.

*Sosetele albe sunt mai potrivite pentru ciorapi lungi sau pantofi cu toc.

Dacă urmați acești pași simpli veți arata profesionist, chiar dacă alegeți să purtați sosete sau ciorapi, în funcție de outfit.

Tipuri de Sosete si Ciorapi

Pentru a obține cel mai bun look, este important să se știe ce tipuri de sosete și ciorapi există. Iată câteva dintre piesele de bază ale garderobei care pot fi purtate pentru a complimenta diferitele asamblări:

Sosete

*Sosetele plate: sosetele plate sunt cel mai adesea făcute din bumbac sau spandex. Aceste sosete sunt confecționate pentru a se potrivi limitat, fără a crea vreun efect elastic. Se pot folosi pentru a purta pantofi de orice fel și se potrivește oricărui asamblu.

*Sosetele ridicate: sosetele elasticizate sunt similare cu sosetele plane; cu toate acestea, se potrivesc mai strâns în partea de sus, astfel încât să țină mai solid piciorul. De asemenea, se pot potrivi pantofilor cu toc înalt și ajuta la protejarea picioarelor.

*Sosetele cu vârf deschis: Aceste sosete sunt destul de globale, deoarece sunt ceea ce se poartă în mod obișnuit. Se pot împleti pentru a arăta în mod inovativ și sunt potrivite pentru ținute casual, încălțăminte sport și pantofi pentru sală.

Ciorapi

*Ciorapii cu talpă deschisă: aceste ciorapi sunt adesea confecționati din nailon sau mătase, astfel încât să ofere un efect de luciu și când sunt purtați. Oferă un aspect elegant și se potrivesc fardelor, pantalonilor și pantofului.

*Ciorapii cu talpă închisă: ciorapii cu opera închisă sunt adesea făcuți din bumbac sau in, oferind respirația și adăpostul piciorului. Aceste ciorapi pot fi purtați cu pantaloni scurți ca pe subțioare și vor oferi cea mai bună protecție, în general împotriva frigului, a vânturilor și a ploii.