Taiteii cu pui sunt o delicioasa reteta din bucataria chinezeasca, asemanatoare unor macaroane, preparata din faina de orez si alte ingrediente, precum inlaturarea simultana a cupeiului, ou si pui, fierte si presarate cu sosuri scrum, care dau o savoare si arome mari acestei retete traditionale chinezesti. Reteta taiteiilor cu pui poate fi servita ca atare sau cu alte sosuri chiar si inainte ca acestea sa fie pregatite pentru servire.
Istoria Taiteilor cu Pui
Reteta taiteilor chinezesti cu pui a fost inventata de chinezii din regiunea provinciei Shanxi, in nordul acestei tari. Aceasta reteta, numita si „Si Miu Pi” in limba chineza, este una dintre cele mai populare si mai servite retete din lumea chineza. Aceasta a devenit populara in randul mancarurilor se servesc in toata lumea si in special in China.
Ingrediente pentru Taiteii cu Pui
Taiteii chinezesti se pregatesc cu ingrediente simple: faina de orez, sare, apa si niste puie.
Pentru sosul care va fi presarat peste taitei se folosesc doua tipuri de condimente chinezesti: sosul de soia si vinul de orez. Aceste sosuri pot fi amestecate si cu alte condimente precum usturoiul.
Mod de preparare
Taiteii cu pui sunt foarte simplu de preparat. Ingredientele trebuie amestecate pana se obtine o pasta groasa, care se poate manipula cu mainile pentru a forma doua bile. Apoi se ruleaza si intind bilele de aluat, iar apoi se taie in fasii subtiri.
Acest pas urmator consta in fierberea taiteilor pentru aproximativ 10 minute pana se inmoaie, dupa care se scurg de apa si se pun intr-o cratita de metal. Apoi se adauga puii si legumele care se gatesses separat si se amesteca.
Alte ingrediente pot fi adaugate dupa cum doresti, precum: ceapa, usturoi, ardei rosu sau chiar si ciuperci. Intr-un final, presara sos de soia si vin de orez, amestecandu-le cu apa pentru a obtine un sos cald si proaspat.
Avantajele Taiteilor cu Pui
Acesta este una dintre cele mai usoare retete pentru a fi preparata, insa poate sa aiba si unele avantaje destul de interesante pentru sanatate.
Pentru inceput, preparandu-le acasa, poti sa alegi ingredientele ce se potrivesc cel mai bine nevoilor si preferintelor tale, evitand astfel excesul de sare si condimente suplimentare care se revarsa in restaurante sau in timpul prepararii in magazin. De asemenea, poti face taitei mai usor gatiti sau mai al dente.
Inafara de asta, aceasta reteta contine alimente cu nivel scazut de grasimi si pot aduce numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Faina de orez, deoarece este bogata in proteine, tiamina, riboflavina si fitonutrienti, numiti flavonoizi si antociani, si poate fi usor digerata. De asemenea, puii si legumele prezinta o doza de nutrienti importanti, cum ar fi calciu, fier si vitamina A.
Lista Beneficiilor Taiteilor cu Pui
Atunci cand sunt preparate corect, taiteii cu puii prezinta nenumarate avantaje fata de alte alimente si mai ales pentru sanatate. Iata cateva dintre aceste beneficii:
● Contine multe proteine si vitamine;
● Intereseaza un nivel scazut de grasimi și colesterol;
● Este usor digerabil;
● Contine antioxidanti si alte fitonutrienti;
● Este usor si rapid de preparat;
● Este bine tolerata de persoanele alergice la gluten;
● Reteta poate fi facuta variata in functie de preferinte.
Mentinerea Taiteilor cu Pui
Taiteii cu pui se pot servi fierbinti sau reci asa cum sunt, insa pot fi pastrate, fiind mai bine adaptate prepararii in avans. Aceasta mancare se pastreaza in frigider pentru 2-3 zile si se poate incalzi usor inainte de servire. Nu se recomanda congelarea taiteilor cu pui.
Taiteii chinezi cu pui sunt o savuroasa reteta traditionala, de origine chineza, si tot mai des servita in intreaga lume. Acesta pot fi pregatiti usor, cu puii si legumele tale preferate si amestecati cu diferite tipuri de sosuri, cum ar fi cel de soia si vin de orez. Mentinandu-le constantii, poti sa pregatesti mancare pentru doua sau trei persoane in acelasi timp.
Taiteii cu pui ofera, de asemenea, numeroase avantaje, cum ar fi nivel scazut de grasimi si colesterol si bogatia de vitamine si substante nutritive. Reteta taiteiilor cu pui se poate servi atat cald, cat si rece. Este un preparat usor si rapid de pregatit si ofera flexibilitatea de a fi pregatit acasa.