Viețile noastre sunt influențate în mod constant de calitatea aerului pe care îl respirăm. Din păcate, aerul din zilele noastre poate fi intoxicant, poluat și chiar toxic. Acest lucru face ca alegerea unei purificatoare de aer să fie critica din punct de vedere al sănătății. De aceea, am decis să vă oferim un ghid detaliat cu privire la cele mai bune purificatoare de aer disponibile și cum puteți selecta cel mai potrivit pentru nevoile voastre.

Cum Functionează o Purificare de Aer?

Înainte de a examina cele mai bune purificatoare de aer de pe piață, este important să vă oferim informații despre cum funcționează acestea. Purificatoarele de aer funcționează prin filtrarea aerului pentru a ajuta la reducerea particulelor toxice care intră în interiorul casei. Acest lucru este realizat prin mai mulți pași.

Primul pas constă în pre-filtrul, care ia aburul, praful și microparticulele din aer și le pre-filtrează pentru a reduce fluxul de particule prea mici. Apoi, aerul își continuă cursurăa prin filtrul principal și prin filtre suplimentare, fiecare captând diverse tipuri de particule.

Există, de asemenea, mai multe tipuri de filtre pe care le puteți alege în funcție de purificatorul de aer, cum ar fi filtre cu carbon activ, HEPA și purificate.

Top Purificatoare de Aer

  1. Coway AP-1512HH Mighty

Acesta este un purificator de aer de dimensiuni medii care se poate monta pe perete sau se poate folosi pe birou. Este un purificator cu filtre HEPA care ajută la eliminarea particulelor și a mirosurilor cauzate de aerosoli toxici și chiar poluare. De asemenea, acesta are un pre-filtrul cu carbon care oprește diferite tipuri de poluanți pesticizi. Acest purificator de aer poate acoperi o suprafață până la 560 de metri pătrați și are indicatori anumitor feluri de poluanți precum monoxidul de carbon.

  1. Honeywell 50250-S

Acest purificator de aer Honeywell 50250-S poate acoperi o suprafață de până la 465 de metri pătrați și are un filtru HEPA eficient capabil să debaraseze aerul tău de particulele microscopice de praf. Acesta elimină 99,7% din particulele care pot cauza probleme de respirație. De asemenea, are un senzor inteligent care detectează calitatea aerului și reduce purificarea aerului atunci când această calitate devine mai bună.

  1. Winix 5500-2

Winix 5500-2 este un purificator de aer înalt de performanță cu filtre HEPA și carbon care elimină eficient poluât, mișcarea laterală de aer furnizând o curățire eficientă. Acest purificator dispune de un sistem de senzori și poate acoperi o suprafață de hasta 360 de metri pătrați. De asemenea, acesta detectează numerosi poluanați în aer, cum ar fi gaze prin detectorul de gaze embosat, performând semnalul acestora.

  1. Rabbit Air MinusA2

Purificatorul Rabbit Air MinusA2 este unul dintre cele mai bune purificatoare de aer disponibile pe piață. Acesta are un filtru HEPA aggresiv și pe bază de carbon, fiind capabilă de a curăța de particule, mirosuri și fum. Are, de asemenea, un senzor de particule care se reglat automat și poarta pe fata spate perfect design modern care se potrivest în orice cameră. Acesta are aceleași calități ca și un purificator cu filtru Hepa convențional, insa acesta are pre-filtru cu carbon pentru a opri poluanții.

  1. Levoit LV-H132

Levoit LV-H132 este un alt purificator de aer de dimensiuni mici care se potrivește în orice cameră. Deși are dimensiuni mici, acesta are un filtru Hepa și un filtru cu carbune pe care îl poți utiliza pentru a limita poluarea de la gaz, țigari și aer liber. Acesta chiar foloseste un senzor inteligent pentru a ajusta viteza purificării pe baza calității aerului. Purificatorul poate fi setat să fie silențios pe timpul nopții.

  1. Dyson Pure Cool Me

Dyson Pure Cool Me este un purificator de aer simplu și compact care poate purifica aerul într-un mediu de 350 de metri pătrați. Acesta conține o tehnologie neobișnuită care este proiectată pentru a absorbi și elimina particulele dăunătoare pulberii sau gazului. Acesta are, de asemenea, un filtru cu carbon care ajută la reducerea mirosurilor de interior și fum. Purificatorul de aer este de asemenea, dotat cu un ecran LCD care afișează informații despre statutul curent al purificării aerului.

Care este cea Mai Bună Purificare de Aer?

Răspunsul la această întrebare depinde în mare măsură de nevoile și preferințele fiecăruia. Deși toate purificatoarele de aer de mai sus sunt de înaltă calitate și performanță, purificatorul Coway AP-1512HH Mighty pare să fie cea mai bună opțiune. Acesta pare să fie cel mai eficient pentru acoperirea unei suprafețe ample, reducerea mirosurilor și eliminarea particulelor toxice.