Epilarea cu ceara poate fi unul dintre cele mai indelungate procese pe care le-ai intampinat in intregul proces de ingrijire a pielii. Acest procedeu, care poate fi facut acasa sau in cabinetele specializate, este destinat indepartarii parului nedorit si poate fi aplicat pe o varietate de suprafete. Cu toate ca poate parea sperietor sa se inceapa procesul de epilat cu ceara, inmultirea avantajelor sale te va determina sa agati gingia sau sa alegi varianta metodei folderelor cu ceara.

I. Beneficiile epilarii cu ceara

A. Micsorarea duratei de creștere a firelor de par

 1. Epilarea cu ceara elimina complet foliculii de par și firele de par care sunt prezente în momentul removării, fapt ce duce la o durata mai scurta a procesului de crestere a parului.
 2. Deoarece epilarea cu ceara micsoreaza durate de creștere a parului, duce la o mai multa liniște și relaxare deoarece nu vei revedea firele de par prea curand.

B. Piele lina și neteda

 1. Epilarea cu ceara poate indeparta toate firele de par și iritațiile superficiale si poate imbunatati in acelasi timp textura pielii.
 2. Utilizand regulat aceasta metoda, vei putea obtine o piele lina și neteda, fara fire de par sau iritatii.

C. Reducerea iritatiei și alergiilor

 1. Epilarea cu ceara poate reduce iritatiile și alergiile cauzate de firele de parcare sunt indepartate cu laserul sau cremele de epilat.
 2. Aceasta metoda se poate utiliza fara aprovizionare suplimentara de produse, deoarece foloseste numai ceara pentru realizarea epilarii.

II. Cum sa obții cele mai bune rezultate A. Foloseste cele mai bune produse

 1. Ceara de epilat trebuie sa fie calda pentru a se lua usor si eficient firele de par, indepartandu-le cat mai aproape de radacina.
 2. Ceara de calitate proaspat si moale, mai buna pentru a indeparta firele de par nedorite, este disponibila la magazinele de specialitate sau chiar online.

B. Folosește foldere de calitate

 1. Folosirea folderelor de ceara de calitate este esentiala pentru a aplica ceara corect si obtine un rezultat satisfacator.
 2. Folosirea folderelor de calitate vor intinde ceara la temperatura potrivita pe zona dorita, in vederea extinderii firelor de par.

III. Intrebari frecvente A. Cine poate folosi epilarea cu ceara?

 1. Epilarea cu ceara poate fi facuta de oricine, fie ca esti femeie, barbat sau copil.
 2. Toate tipurile de par, chiar și alunițele, pot fi indepartate cu aceasta metoda.

B. Ce zone pot fi epilate cu ceara?

 1. Metoda poate fi aplicata pe fata, putând indeparta sprancenele și parul nedorit de la nivelul obrajilor.
 2. Poate fi folosita pe corp pentru indepartarea parului de la linia parului sau a gâtului, sau diferite zone si supefete.

Epilarea cu ceara poate oferi numeroase avantaje unei persoane, indiferent de sex sau varsta. Acest procedeu te poate determina sa obtii o piele perfect lina si fina, in lumina reducerii firelor de par sau a iritatiilor pielii. Desi poate fi o experienta neplacuta, frica de durere va fi eliminata cu experienta si multi vor găsi relația cost/performanta foarte acceptabila pentru ceea ce obtine. Acest tratament poate fi aplicat acasa sau in centre de epilare, in functie de preferinte, dar cu pregatirea corecta și cunoașterea procedurii poti avea rezultate exceptionale.