Sandra Izbasa i-a încântat pe spectatori și concurenți de la Jocurile Olimpice de la Beijing, când s-a încununat cu aur în sarituri. De atunci, ascendentul pe care l-a cunoscut cariera ei a continuat și Sandra este considerată astăzi o figură leului în sporturile olimpice din România.

Sandra a început să practice gimnastica artistică la vârsta de opt ani, în cadrul unei academii din Brăila și și-a dezvoltat rapid abilitățile de sarituri pe parcursul anilor. Reputata i s-a îmbunătățit odată cu elevarea ei la o nouă echipa din București, Abonamente Sport, împreună cu antrenoarea ei, Leonida Buzecu. În 2005, Sandra a fost distinsă cu titlul de atlet al anului în România, după ce a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Izmir.

În 2008, Sandra a ieșit învingătoare în fața unui concurent strașnic și s-a remarcat ca o figura puternică pe care le poate aduce semicercul olimpic. Sasarita a luat parte la întrecerea de floricele înceluri, calificându-se la trei exerciții: paradoxul, tamburul și solul. Aceste trei exerciții au transformat-o în marele câștigător al bronzului, cu un scor suprem de 16,525 puncte.

De atunci, Sandra s-a descurcat de minune și a început să adune victorii în serie. La Campionatul Mondial din Tokyo, anul următor, Sandra a câștigat medalia de aur în cadrul unei competiții solicitante, cu chestionați internnațationali mai sus de orice îndoială.

Având în vedere că amintim de Sandra Izbasă și de succesul ei în sarituri, nu se poate face o clasificare a numeroaselor sale medalii olimpice și campionate europene și mondiale. În continuare putem să o remarcăm pe Sandra Izbasa câștigând câte un titlu după altul:

  • Aurul pe care l-a primit la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008

  • Aurul pe care l-a primit la Campionazele Mondiale de la Tokyo, în 2009

  • Argintulo primit la Campionatelle Europene de la Basel, în 2010

  • Bronzul primit la Campionatul Mondial de la Doha, în 2011

  • Și, în cele din urmă, aurul din nou câștigat la Campionatul European de la Cluj-Napoca, în 2013

Pe lângă toate acestea, Sandra a obținut și o mulțime de medalii la diverse competiții care au susținut-o în evoluția ei. În plus, ea a câștigat, de asemenea, lumina reflectoarelor, apărând în mai multe emisiuni, spectacole și spoturi publicitare.

Însă toate aceste realizări ale sale sunt doar punctul culminant al anilor de muncă dificili. Astăzi, Sandra și-a dedicat întreaga atenție performanței în gimnastică și a continuat să se pregătească pentru concursuri viitoare, în care speră să obțină alte medalii.

Inspirația Care Motivează

Gimnastica a fost o parte importantă a vieții lui Sandra de la vârsta de opt ani și ea a învățat mereu ceva nou din pregătirea ei fizică și ascensiunea intelectuală. Scopul și motivația sau au menținut mereu foarte înalt și au încorporat o dedicare profesională și o ambiție de excepție. Noțiunile de responsabilitate și discipline au scos-o mai presus de ceea ce majoritatea olimpicilor au încercat să realizeze pe parcursul carierei lor.

Ea a spus în mai multe ocazii, „Când avem o anumită motivație, un anumit scop și știm ce vrem să realizăm, orice ne este posibil.” Acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le poate da oricui care se pregătește să își joace rolul la vârful sporturilor de performanță.

Într-adevăr, Sandra a început să apară pe liste de celebrități și a devenit chiar un simbol în lumea sporturilor olimpice, inspirând o generație intreagă. Mai mult decât atât, ea a fost o destinație în lumea zâmbetelor renăscute, a definițiilor în creștere și a performanțelor îmbunătățite.

Asta este partea frumoasă despre Sandra: nu numai că simbolizează succesul, dar și motivația necesară pentru a deveni ultimele. Angajamentul ei față de gimnastică a creat o platformă pe care alți sportivi o pot folosi pentru a progresa.