Pe masura ce inaintam in vreme, devine tot mai important sa avem alimentele potrivite in camara. De la alimente nutritive si savuroase, precum si unele care sa ne mentina departe de boli, trebuie sa avem mai multe alegere in camara pentru a fi in cea mai buna forma.

Oricare dintre aceste alimente va poate ajuta sa gatiti mancare sanatoasa, delicioasa si satioasa care sa va aduca impulsul nutritiv de care aveti nevoie.

Importanta Alimentelor

Pentru a ramaneti sanatosi, cantitatea si calitatea alimentelor pe care le consumam sunt vitale. Aveti nevoie de alimente de calitate pentru a va reincarca si energiza. Alegerea alimentelor sanatoase in fiecare zi este cea mai buna modalitate de a ne asigura ca ne hranim corect, si daca ne facem o lista de alimente de rezerve in camara disponibile zilnic, o sa ne asiguram ca acestea sunt in siguranta.

Unele alimente, cum ar fi fructele si legumele, sunt alimente crescute si recoltate local, iar unele, precum cerealele, trebuie cumparate in magazin. Pe când altele precum condimentele si sare, se stocheaza usor si se pot folosi date mai indepartate. Nu conteaza cat de vechi sunt aceste produse in stocare, cumparati numai produse de calitate.

Alegerea Corecta a Alimentelor

Chiar daca nu toata lumea are acces la produse organice, ramane totusi extrem de important sa alegem produse pe care le putem cumpara si care sunt mai putin procesate si nu contin multe chimicale sau toxine.

De multe ori, alimentele potrivite sunt cele mai sanatoase si cele mai abundente. Incercati sa optati pentru alimente ecologice cat de des puteti.

Iata lista alimentelor pe care specialistii in nutritie le recomanda pentru a fi tinute in camara in orice moment:

• Fructe uscate si seminte: stafide, prune uscate, fistic, seminte de in, tarate de ovaz, migdale.

• Fructe: pere, banane, mere, grepfrut, portocale, lamai.

• Legume: varza de Bruxelles, morcovi, spanac, conopida si cartofi.

• Lactate: lapte, iaurt, branza, smantana, iaurt natural, cascaval.

• Fasole si linte: fasole rosie, fasole neagra, mazare, linte.

• Grasimi si uleiuri: ulei de masline, ulei de peste, unt, untura, avocado.

• Orez si alte cereale: orz, quinoa, ovaz.

• Proteine animale: carne, peste, scoici, alge, produse lactate.

• Condimente: lemongrass, marar, oregano, nucsoara, busuioc, sare de mare.

• Bauturi: ceaiuri, cafea, sucuri naturale.

• Fructe exotice: ananas, mango, pepene, papaya.

• Alimente ambalate: legume congelate, sucuri naturale, produse lactate in tarii.

• Paste si produse din faina: paste din grau dur, paste integrale, fulgi de ovaz, paine.

• Zahăr și indulcitori: zahăr brun, stevia, zaharul de cocos.

• Alte produse alimentare: amestecuri de boabe, nuci, seminte de chia, nuci, miere, fulgi de cocos si scortisoara.

Informare Nutritie Alimentara

Nutritia alimentara poate varia in functie de fiecare persoana si planul pe care îl urmeaza. Unii pot avea nevoie de mai multe proteine, mai multi carbohidrati, grasimi sau fibre decat altii, in functie de metodele de antrenament, inaltime, varsta, stilul de viata si a.m.d. De aceea, este esential sa cititi etichetele produselor pe care le cumparati.

Informarea nutritiva si alegerea alimentelor adecvate pentru nevoile dvs. nutritionale va poate ajuta sa va atingeti obiectivele tale de fitness sau de sanatate. Cand alegem sa gatim alimente proaspete acasa, luam cunostinta despre tot ceea ce gatim si ceea ce punem in corpul nostru.

Specialistii in nutritie recomanda ca nutrimentele sa fie impartite in proportii de macronutrienti, grasimi sanatoase, proteine de calitate si carbohidrati complexi – toate acestea ar trebui sa faca parte din alimentatia ta echilibrata.

Cea mai buna modalitate de a face acest lucru este sa mancati alimentelor nutritive si variate, si sa va organizati in a stoca produse sanatoase in camara.

Beneficiile Alimentelor din Camara

A avea o stocare a alimentelor que putem folosi in bucatarie ne ajuta sa ne mentinem obiceiurile alimentare sanatoase.

Beneficiile lor includ faptul ca putem gasi intotdeauna ceva simplu, rapid si usor de gatit. Acest lucru inseamna ca aveti mai putin timp de a rasfoi prin congelator sau frigider pentru a gasi ce trebuie gatit si, in cele din urma, consumat.

Avand produse alimentare in pastrare, veti fi pregatiti pentru orice situatie. Veti avea ceva de mancare si de baut chiar daca exista temporarii niveluri joase a produselor alimentare sau in caz de criza.

Mai mult decat atat, avand alimente in camara, inseamna ca economisiti bani si puteti gasi produse ieftine. Fie ca cumparati legume sau nuci mai ieftine in vrac, fie ca optati pentru convenabila livrare a alimentelor cu exportatorii.

Avand o camara cu produse sanatoase si nutritive, veti reusi sa fiti creativi cu produsele alimentare. De asemenea, veti fi capabili sa controlati boli cum ar fi diabetul, hipertensiunea arteriala si altele.

Organizandu-va in a cumpara produse de calitate, va veti simti mai energizati si pozitivi. Veti manca alimente bine facute, care sa va ajute sa va simtiti bine si satisfacuti.

In ultima instanta, cumpararea si pastrarea produselor nutritive in camara va poate ajuta sa va mentineti sanatosi si sa obtineti cantitatea necesara de vitamine si minerale de care aveti nevoie.