Amsterdam, sau orasul renumelor contrastelor, este considerat de multi unul dintre cele mai importante capitale din lume, nu doar pentru economia sa, ci si pentru druietul artistic si creativ ce poate fi gasit aici. Odata ce intri in Amsterdam, vei descoperi imediat cum este un oras care se lupta sa pastreze echilibrul intre viata moderna si buna veche, neagra pitoreasca.

Originea Amsterdamului

Amsterdam este unul dintre cele mai vechi si mai renumite orase europene, care a luat fiinta in secolul al XIII-lea, cand a fost fondat de catre comercianti si politisti. Intr-unul din scrierile timpurii, orasul a fost descris drept “mica insula” si aceasta a schimbat sa maximizat pe parcurs, devenind una dintre cele mai elegante orase din Europa, cu un aspect si un simt urban pe care multi invitații i-l apreciaza.

Transport

Transportul in Amsterdam este unul dintre cele mai prietenoase pentru vizitatori. Sistemul public de transport este usor de folosit si simplu, avand in vedere ca exista zeci de rute si linii de tren, de tramvai si de autobuz. Desi cei mai multi turisti folosesc transportul public pentru a ajunge la principalele obiective turistice, factorul care intereseaza majoritatea este cat de curat si eficient este transportul. Amstamdamul se incadreaza la aceste doua criterii, multumind strictelor reguli de curatenie si bineinteles punctualitatea remarcabila a transportului public.

Harta

Putine presupun ca amsterdamul a suferit modificari paisajare considerabile in ultimele secole. Cu toate acestea, aproape toate aceste modificari se pot vedea usor pe o harta veche a orasului. Harta, care a fost publicata la sfarsitul secolului al XVII-lea, contine principalele puncte de referinta ale Amstmamului, inclusiv bulevardele, locurile publice, tulpanul si, bineinteles, canalele. Acesta este un alt lucru pe care multe persoane din afara nu-l stiu, dar Amsterdamul este acoperit cu aproximativ 400 km de canale, care conduc direct spre Maritim.

Gastronomie

Exista o serie de proverbii care spun ca cel mai bun mod de a experimenta arta este mancand-o. Chiar si cu aceasta credinta in minte, Amsterdamul ofera turistilor noi experiente din lumea culinara. Adeptii cercetarii gastronomice vor fi extrem de incantati sa afle ca mancarea oferita in Amsterdam are o gama incredibila de influente culturale. Incepand cu platele traditionale din tarile din vestul Europei, cum ar fi Franta, Olanda, Belgia si Germania dar si oferind ingrediente din tarile din estul Uniunii Europene, cum ar fi Polonia si Ucraina, orasul Amsterdam este unul dintre cele mai variate centre culinare ale continentului din care poate beneficia.

Cultura

Cultura si (potentialele) influente sociale sunt puncte cheie pe careAmsterdamul le-a pastrat foarte bine de-a lungul secolelor. Orasul poate fi considerat ca un musou al tarilor europene, cu influente inclusiv frantuzesti, englezesti, germane si turcesti. Acest amestec cultural a creat locuinte traditionale, cafele, restaurante si bineinteles, magazine culturale si culturale, intr-o varietate de noi optiuni. De la arta si istoria de secole a Olandei, pana la moda si cluburile nocturne moderne, Amsterdamul ofera unele dintre cele mai diverse provocari culturale pentru cailor vizitatori sa exploreze.

Ghid privind obiective turistice:

Amsterdamul ofera o multitudine de locatii si obiective turistice, adesea incalcate in bulevardele sale adanci. Iata cateva dintre aceste obiective turistice:

  1. Muzeul de Rijks: acesta este muzeul national al Olandei si ofera publicului o vedere complicata asupra istoriei olandeze si a artei, printr-o multitudine de piese

  2. Fabricile Heineken: acesta este unul dintre cele mai bune atractii turistice, oferind o privire asupra procesului de fabricare a berii si permitand participantilor sa guste chiar si degustari de bere

  3. Casa sau gara Anne Frank: creata in memoria Annei Frank, aceata casa ofera turistilor ochiul lui Anne asupra orasului Amsterdam, chiar din anii 1940

  4. Muzeul imense Van Gogh: pentru acei harnici curiosi, acest muzeu national gazduieste o varietate de lucrari ale maestrului Vincent Van Gogh, inclusiv unele originale imprumutate de la colectionari publici si private

  5. Canalele Amsterdamului: o data ce aparent orasul este definit prin canalele sale, multe croaziere si pachete turistice ofera turistilor o calatorie pe Amsterdam’s Five Gentlemen Canals si multe alte canale menite sa ofere argumentul pentru Amsterdam ca orasul mare.

Sports

Amsterdamul este un oras dedicat si joaca un rol pricipal in golf, fotbal si hockey. In Afara de cluburile si ligi locale, Amsterdamul se afla in inima uneia dintre cele mai mari ligi din lume- Amstel League. Cluburile care fac parte din aceasta liga cup au la baza mai multe sporturi, inclusiv biciclete, inoturi si baschet. Steaua locala de fotbal a orasului Amsterdam este AJAX, care a adus colectionarilor primul sau trofeu in anul 1971.
Din punctul de vedere al sporturilor alternative, ciclismul este in general preferat. Ca punct de pornire, exista evantaiul de trasee pentru biciclisti care danseaza de la canalele adanci pana la padurile largi si plajele lipicioase. Fiind un oras transformat de catre biciclete, multi calatori locali si straini se inscriu in mod regulat in cele mai stralucitoare excursii.

Natura

Anti-urban, natura pe care o ofera Amsterdamul nu ar trebui niciodata subestimata. Fara indoiala, orasul este pavat cu alei bogate si gradini traditionale, dar cea mai flatanta caracteristica a naturii este regiunea sa bogata de paduri, parcele de pamant si locuri de joaca.

De la drumetii apascute pe continentele inconjuratoare la bilete de bunul simt, fiecare zona din jurul Amstmamului ofera posibilitatea de a te conecta la natura. Ghetarii, mușchiul tund si copacii ofera premii vizuale din toata lumea. Printre cele mai populare zonae exterioare se numara: