Aromaterapia reprezintă folosirea combinației unice de aromă și masaj terapeutic, cu scopul de a obține o stare de relaxare și bine. Ea a fost folosită ca mijloc de terapie și în filozofii antice, dat fiind faptul că este un mijloc natural și eficient de a reduce anumite simptome și de a trata, în mod natural, orice ar fi provocat ele în mod inițial. Acesta este motivul pentru care, în recenții ani, aromaterapia s-a dezvoltat în mod considerabil și este recunoscută ca un mod eficient și accesibil de a avea o stare bună.

Ce este Aromaterapia?
Aromaterapia este folosirea plantelor esentiale și a uleiurilor esențiale pentru vindecare și tratament, deoarece ele conțin unele proprietăți terapeutice cunoscute pentru proprietățile lor medicinale. Aceste uleiuri sunt folosite în aromterapie pentru multiple scopuri și au, de asemenea, beneficii psiho-emotionale.

Uleiurile esențiale sunt extrase din plante prin distilare cu abur, prin presare la rece sau prin alte proceduri, în funcție de natura planta din care sunt extrase. Acestea conțin principii active care ajută la îmbunătățirea sănătății și stării tale generale. Fiecare ulei are o anumită combinație de compuși, care sunt responsabili pentru secvența terapeutică pe care o creează.

Beneficiile Aromaterapiei

Aromaterapia are multe beneficii care te poate ajuta sa ai o stare buna și sa elimini efectele negative cauzate de stres si anxietate. Printre aceste beneficii se numara:

• Relaxarea si eliminarea stresului: Uleiurile esentiale insotite de un masaj placut te pot ajuta sa transpui intr-o stare relaxanta si tihnita. Uleiurile esentiale cum ar fi Ylang-Ylang si Lavanda sunt mai relaxante si contribuie la reducerea epuizari si starilor de iritabilitate.

• Util în tratarea anumitor boli: Uleiurile esențiale au, de asemenea, o mare valoare terapeutică, ceea ce le face adecvate pentru tratarea diferitelor tipuri de boli. Uleiurile esențiale oferă ameliorarea unei gamă largă de probleme, dintre care cele mai importante sunt durerea cronică, concernții respiratorii, infecțiile de urechi și sete. De asemenea, aceste plante esențiale sunt folosite din ce în ce mai des pentru a trata chiar și problemele mentale, precum anxietatea și depresia.

• Efecte anti-îmbătrânire: Un alt avantaj al folosirii uleiurilor esențiale este că acestea au proprietăți anti-îmbătrânire și se pot realiza îmbunătățiri în următoarele: creșterea elasticității pielii, reducerea liniilor fine și a petelor, reducerea vânătăilor și pungilor de sub ochi și, de asemenea, împiedică apariția ridurilor.

• Migrene si Ameliorarea durerii: Uleiurile esentiale precum eucaliptul, lavanda, menta, rozmarinul, oregano and tea trea sunt deosebit de eficiente pentru a diminua durerile de cap si a ameliora tulburarile de migrena. De asemenea, aceste plante esentiale ofera o reducere considerabila a spasmelor, tensionarii musculare și durerilor musculare.

Utilizarea Aromaterapiei

Aromaterapia poate fi utilizată în atât de multe feluri diferite încât poate fi dificil să știi exact de unde să începi. Iată câteva tipuri comune de aromaterapie:

• Difuzeurul/Aromaterapia prin inhalare – Difuzeurul este cel mai simplu mod de a avea beneficii de la aromoterapie. Acesta poate fi cumpărat aproape din orice magazin și can va ajuta sa raspanditi mirosurile preliminate prin multi-cole in casa dumneavoastra.

• Baile aromate – Folosing tușurile esenţiale pentru a transforma o baie obișnuită într-o baie aromata creează o stare relaxata si reduce anxietatea si stresul. Pentru a avea efectul dorit, se recomanda adaugarea de 4 – 6 picături de ulei esential in baia dumneavoastra.

• Maşinile de aroma – Acestea sunt difuzoare special concepute pentru birouri mici şi medii. Aceste aparate sunt hrănite direct cu uleiuri esențiale și poate ajuta la crearea unui mediu placut, confortabil și relaxat in birou.

• Uleiuri esentiale in mana – Acesta poate fi folosit sa-ti place tacâmurile pentru masaj sau unelte de puteți sa-i massage fata si corpul cu uleiuri esențiale. Spre deosebire de uleiurile obișnuite, uleiurile esențiale sunt absorbite rapid de piele și, prin urmare, vă oferă mai multă relaxare și vă ajută să vă simțiți mai confortabil.

• Terapia prin lumânări aromatice – Datorită micilor bule de nămol și a uleiurilor esențiale, lumânările aromatice sunt un mod excelent de a recreatoare un spa- experienţa acasă. Doar prin aprinderea luminilor, se poate crea o atmosferă relaxantă și linistită.