Machiajul vintage a devenit din ce in ce mai in voga, intrucat aduce la viata look-uri ce au fost in voga in anii trecuti. Pe langa tendinte si look-uri noi, acest stil se potriveste oricarei femei cu anumite caracteristici. Acest stil inspirat se refera la glamourul clasic si seducator al anilor ‘20, ’30, ‘50 si ‘60 si se obtine prin combinarea aplicarii de produse de machiaj si cum sa fie purtate anumite haine si accesorii.

Accesibilitatea machiajul vintage

Machiajul vintage este usor de inceput pentru orice doamna sau domnisoara care vrea sa incerce acest tip de machiaj. Nu exista o tehnica din care sa inveti trucurile si tehnicile, ci conteaza ca tu endult sa fi tu insati si sa pastrezi originalitatea. Astfel, prin adaugarea a catorva produse de machiaj si inspiratie din aceasta perioada, machiajul vintage se poate obtine cu usurinta. Nu exista produse sau vopsele necesare, ci suficient sa adopte efecte usor extreme si sa personalizeze elaborarea. Un contur usor uscat, buzele conturate perfect sau genele crescute sunt elemente esentiale ale machiajului vintage. In caz ca preferi unele produs dedicat, acestea se gasesc la farmacii si cosmetice, unde se gasesc vopsele si truse speciale create pentru aceasta epoca.

Stilul machiajului vintage

Daca vrei sa adopti stilul vintage, atunci trebuie sa te documentezi despre istoricul perioadei caracteristice anilor’20, ‘30, ’50 si ‘60. Fiecare perioada a anilor isi are propriile caracteristice, forme, culori si texturi. Pentru anii ‘20, inspiratia a venit atat din moda, cat si din filmele mut, in care erau folosite straturi mari de pudra matifianta, obrajii conturati si culoare pe pletele parului. Erau folosite tonuri palide de pudra si tenul fotogenica a fost creat cu mai multe nuante de pudra, blush si contur. Anii ’30 au fost caracterizati prin auxiliul unor linii si cicatrici care contureaza formele fetei, iar anii ’50 au adus buzelor micute si conturul rotund si cald. Pentru anii ’60, trasaturile au devenit contemporane si femeile si-au creat umbre cu nuante mai intunecate si au folosit albastru pentru perciunele si buze.

Machiajul vintage retro

Machiajul vintage retro este o varianta remarcabila a stilului vintage si este prezentat in moduri putin mai un rafinament. Se inspira din tendintele anilor ’80 si ’90, precum look-urile punk, glam rock si grunge, care se evidentiaza prin folosirea de culori mai intense. Practic, este un look creativ si nici nu necesita prea multa elaborare. Pentru acest stil, se folosesc tuşuri colorate si produse versatice, cum ar fi pudra mate, eyeliner, blush, gene false si buze conturate cu nuante intense rezistente la apa.

Machiajul vintage modern

Machiajul vintage modern combina modernitatea cu trecutul si considera aceste modele cele mai bune. Utilizeaza tonuri moderne si le combina cu estetica vintage. Machiajul modern vintage redefineste aspectul clasic al anilor trecuti cu culori extreme. Un contur uscat este combinat cu nuanțe puternice ale pudrei, eyeliner-ului mat, blush-ului si un blush de baza. Machiajul modern vintage sustine folosirea produselor rezistente la apa si poate fi aplicat in tendintele de astaczi.

Cum sa pregatesti tenul pentru aplicarea machiajului

Prepararea tenului este un pas cheie atat pentru machiajul vintage, cat si pentru cel modern. Asigura-te ca ai un produs de curatare cu pH echilibrat si hidrateaza-ti tenul cu produsul potrivit. Curatarea tenului este necesara pentru a indeparta orice celule morte si a incuraja activitatea proasta de mediu. Acest lucru ajuta la prevenirea erupțiilor, prin urmare ai nevoie de o crema hidratanta. Dupa curatare, exfoliaza usor tenul pentru a indeparta orice urma de pudra sau fond de ten sau gel de par si, inainte de a aplica produsele de machiaj, ai nevoie de crema BB sau CC. Aceasta crema iti va oferi proprietati hidratante si protectie solara pentru a preveni uscarea tenului.

Elementele esentiale ale machiajului vintage

Iata mai jos elementele esentiale ale machiajului vintage:

  1. Conturul uscat. Se folosea un contur uscat pentru a se crea puţin machiaj mai profund decat ar permite aplicarea produsului de de machiaj.

  2. Genele. Acestea erau îndesate si ridicate, astfel efectul au putut fi obtinut cu gene false sau folosirea periilor de mascara.

  3. Obrajii. Se recomandau linii si cicatrici sutil astfel incat sa se redea linia naturala a fetei.

  4. Buzele. Buzele erau pudrate cu nuante amestecate cu mici accente si rezultatul era un look demn si mereu pregatit pentru zile si seri alaturi de persoane dragi.

Cum sa pastrezi elementele stilului vintage pentru look-ul modern

Machiajul vintage este, si in zilele noastre, atractiv si trebuie sa stii cum sa il implementezi pentru a obtine look-uri moderne. Iata cateva sfaturi pentru a pastra elementele stilului vintage pentru look-ul modern:

• Pastrează conturul uscat natural, dar foloseste produse de machiaj de calitate pentru a obtine un look mai frumos.
• Evita sa iei intotdeauna culorile similare si conservatoare din trecut. Experimenteaza cu combinatii puternice si moderne.
• Alege o textura cat mai adecvata stilului vintage.
• Utilizeaza aplicarea cu pensula si conturul pentru a crea structura fetei.
• Foloseste nuantele potrivite pentru a obtine mai multa adancime.
• Foloseşte mai mult blush pentru a crea look-ul glossy modern.
• Peste pudra vei aplica o baza, astfel incat machiajul sa reziste mai mult.