Harry Potter este unul dintre cele mai populare ganduri literare din istorie. Actiunile sale sunt cunoscute in intreaga lume si au facut un impact formidabil asupra culturii zilelor noastre. Harry Potter s-a nascut in urma unui vis al lui J.K Rowling si a devenit extrem de popular de atunci nemaiintâlnindu-se vreodata nimic la fel. 

Universul Harry Potter este fascinant si pune la incercare mintea fanilor să descopere misterele din spatele magiei. Prin urmare, lista cărților scrisă de J. K. Rowling este una dintre cărțile cele mai vândute din lume și a reușit să capteze atenția mai multor generații de cititori.

Harry Potter se află printre cei mai influenți eroi din literatura. Acesta a cucerit sufletele unui număr nelimitat de cititori din toată lumea prin încântarea vieții sale. În spatele magiei și misterelor se afla o serie de nouă cărți scrise de autoarea J.K. Rowling, care s-au bucurat de un succes uriaș. Dacă privești la cărțile Harry Potter ca pe o singură poveste, ca o simpla călătorie în această lume magica, fiecare dintre ele are propriile sale trăsături și mistere care îi dau culoare. Rezultatul? O serie care s-a ales cu premiuri și milioane de fani.

În continuare, vom prezenta în detaliu cărțile Harry Potter și le vom ordona in ordinea cronologica în care au fost scrise de J.K. Rowling.

Poveștile Harry Potter

1. Harry Potter și Piatra Filozofală

Harry Potter și Piatra Filozofală este primul volum din seria Harry Potter, publicat în 1997. În carte, cititorii fac cunoștință cu young Harry Potter, aflat la 11 ani, atunci când descoperă că el este un vrăjitor și are dreptul de a merge la școala de vrăjitorie și vrăjiști Hogwarts.Îl vedem pe Harry descoperind magie și ascunzându-se sub aripa binevoitoare a Părinților săi adoptivi, maschează de banda lui de prieteni și Profesorii săi, în special Profesorul Dumbledore. De asemenea, această carte prezintă primul conflict important din această serie – opțiunea lui Harry între bine și rău.

2. Harry Potter și Camera Secretelor

A doua carte a seriei Harry Potter, Camera Secretelor prezintă aventura lui Harry Potter și a prietenilor săi, care încearcă să elucideze un mister despre cine este responsabil pentru eliberarea monstrilor în școala de vrăjitorie. Această carte prezintă motivele pentru care lui Voldemort l-au crescut profesorii în cel mai bine cunoscutul și ciudatul lui loc, Chamber of Secrets. În această carte, Harry își descoperă multe dintre secretele magiei și învață cum să își controleze puterile. De asemenea, oferă un cadru pentru alte puncte importante ale seriei, deoarece o persoană deosebit de importantă și tatăl său, Tom Riddle, ajunge la Hogwarts.

3. Harry Potter și Prizonierul din Azkaban

În Următorul volum din Serie, Harry Potter și Prizonierul din Azkaban, Harry se confrunta cu întoarcerea prizonierului său de strada. Acest argument aduce completarea magiei și relațiilor mislead în poveste. În această carte aflăm de trădarea lui Peter și împreună cu Harry își pune laOsputerea să-și salveze propria viață. Prin această carte, ne dam seama despre justițiea lui Albus Dumbledore și a Profesorilor Hogwarts și de ce trebuie să credem în el.

4. Harry Potter și Pocalul de Foc

Harry Potter și Pocalul de Foc prezintă o schimbare majoră în cursa vieții lui Harry. După ce Voldemort este înviat, pregătirea lui Harry pentru Triwizard Tournament începe. Această carte ne ofera întregul peisaj al lumii magice și ne oferă mai multe detalii despre războiul între bine și rău. Harry devine prietenul unui elf numit Dobby și descoperă câteva minunate palate precum și o mulțime de minunății magice.

5. Harry Potter și Ordinul Phoenix

A cincea carte în seria Harry Potter pentru Ordinul Phoenix începe cu explorarea minții lui Dumbledore și obsesia sa de a-l conserva pe Harry. În această secțiune, Harry își face mai mulți prieteni, calatoreste in timp prin scurgerea memoriei și ia în considerare sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească în lumea magica. Pe de alta parte, el descopera o mulțime de mistere care stau la baza magiei – de la unde provin puterile, la cine poate fi încredințat.

Cartea se încheie cu unul dintre cele mai importante momente ale poveștii, când Harry destrozește Escarapafa și îl eliberează pe Voldemort de puterile sale.

6. Harry Potter și Plăcinta cu Noroi

Harry Potter și Plăcinta cu Noroi ia tema povestii și aduce în atenție un alt element important al magiei: Arta de a avea un suflet fără pereche.