Jocurile de societate sunt o modalitate excelentă de a petrece ceva timp distractiv cautand ceva de interes comun cu partenerii de joaca. Acesta este un articol construit pentru a ghida cititorii prin cele mai bune jocuri de societate pentru adulti de la jocuri rapide si distractive la jocuri slow-play, in sectiuni pentru intalniri sau grupuri mai mari.

Jocurile de societate sunt un mod obisnuit, dar inca distractiv si relaxant, de a petrece timpul, fiind mai degraba distractiv si social decat competitiv. Regulile lor de baza sunt in general destul de simple, dar exista lucruri complexe ce se pot adauga pentru a face un joc mai interesant. Discutam mai jos despre cele mai bune jocuri de societate pentru adulti, precum si despre sectiunile pentru care se potrivesc mai bine si jocuri similare.

Jocurile cu Scopuri Rapide

Cele mai bune jocuri de societate pentru adulti implica un scop unic si limitat ce poate fi atins cu relativ putina pregatire si fara sa devina complicat. Aceste jocuri implica reguli relativ simple ce se pot invata usor si se ofera un mare nivel de distractie si satisfactie a partilor. Cele mai cautate jocuri de societate pentru adulti pot fi:

• Badanef – Acesta este un joc pe echipe ce are nevoie de destul de multa putere de strategie si blufare. Finalizarea se face prin “captura” unei piese a partenerului sau marcarea unei linii in intreg tablerul de joc.

• Coșmar în Roșu – Este un joc de pas si de rezolvare a problemelor. Scopul jocului este de a se asambla un cadavru si de a rezolva misterul “uciderii”.

• Marco Polo – Acesta este un joc in stil clasic ce implica un simplu algoritm de “urmărire”, escaladand in dificultate cam cu fiecare runda.

• Pogo – Cei mai multi considera acest joc ca fiind unul “traditionat” de petreceri. Este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de societate pentru adulti ce implica bile sau mici “sticle”.

• Se potriveste – Un joc excelent pentru intalniri intre prieteni, ce implica raspunsurile fiecaruia, provocarea fiind aceea ca raspunsul sa se potriveasca celorlalti.

• Pathfinder – Acesta este un joc de realism al nostalgiei, care consta in regasirea obiectelor in timp ce se folosesc obiecte de navigare.

Jocuri Complexe De Lunga Durata

De fiecare data cand jucatorii au chef de ceva obositor, se poata incerca un joc complex si indelungat care sa-i segmenteze sesiunea in multiple etape ce vor fi rezolvate in aceeasi seara. Aceste jocuri prezinta o provocare mai intensa precum si oportunitatea de a investi mai mult in connecti si distractie cu coechipierii. Cele mai apreciate jocuri de societate pentru adulti pot fi:

• Harry Potter – Este un joc de carti inteligent ce presupune mutare strategica, sacrificiu si interactiune sociala orara.

• Cameleon – Acest joc intunecat se bazeaza pe un mecanism simplu, toate fiind despre care sunt scrise. Grupul trebuie sa inteleaga terme une, male si expresii limbare indoielnice in fiecare runda, pentru a castiga.

• Testament – Acest joc poate fi jucat la nivel de familie sau cu prietenii. Presupune dezvaluirea catorva secrete si identificarea celor mai bune solutii pentru a trece prin test.

• Pandemic – Acest joc este unul activ imaginativ si strategic ce presupune lucrul in echipa si gestionarea unei epidemii.

• Dice Throne – Acesta este un joc clasic de roleplaying ce presupune bataie si gestionare a resurselor may avem acum.

• Avalon – Acest joc presupune oportunitatea de a se “deghiza” intr-un turne sau alee ratacit, ce presupune ascunderea informatiilor si bluffing-ul.

Jocuri Fetei si Grupuri Mari

Unii jocuri de societate pentru adulti sunt pregatite mai bine pentru intalniri de grupuri mari, ce presupune o tura rapida si pregatirea unor noi provocari. Aceste jocuri sunt usor de pregatit si ofera mare distractie a intregului grup. Cele mai populare jocuri de societate pentru intalniri pot fi:

• Uno – Acest joc clasic presupune un leveling relativ rapid si este deseori considerat unul dintre cele mai bune jocuri de societate pentru adulti pentru grupuri mari.

• Guess Who – Acest joc de intrebari si raspunsuri se bazeaza pe munca de detectiv cu intrebari si este pregatit sa-si faca treaba.

• Jenga – Este un joc de dexteritate ce presupune stabilizarea unei structuri, in care fiecare jucator trebuie sa indepenteze o bucata si sa o puna in jos fara a se misca restul structurii.

• EXIT Rooms – Acest joc presupune rezolvarea unei serii de enigme si rezolvarea provocarilor ce ofera abilitatea de a intelege relatia intre piese si liberarea.

• Pick-Two-Words – Un joc simplu, dar distractiv ce se bazeaza pe inductia unor cuvinte ce se leaga intre ele printr-o definitie la final.

• Werewolf – Acest joc presupune urmarirea unei persoane ce se presupune ca ar fi un lup-garou. Identificarea fiind singura scapare.

• Facial Action Coding System – Unul dintre cele mai stricte jocuri de societate pentru adulti. Acesta presupune observare si decodificarea miscarilor fetei si a expresiilor, cu intentia de a ajunge la adevar.

Jucarea jocurilor de societate este perfecta atunci cand jucatorii cauta niste distractie simpla si genereaza un sentiment de libertate de la regulamentul riguros din afara. Exista multe astfel de jocuri ce pot fi selectate in functie de interesul fiecaruia si de cat de mult de timp este posibil sa-i delimitam jocului. Acestea au fost cateva dintre cele mai bune jocuri de societate pentru adulti ce pot fi jucate individual sau in grupuri mai mari, de la jocuri ce dureaza cateva minute pana la jocuri care se intind in intervalul catorva ore.