In magia sarbatorilor de iarna, decoratiunile din casa ta joaca un rol extrem de important. Indiferent cate obiecte ai impodobi, cata presarare de scantei ai adaugat si cata veselie ai impartit in atmosfera, decoratiunile pentru Craciun se gasesc in toate casele si se transforma instantaneu in atmosfera speciala a sarbatorilor.

Atunci cand vine vorba despre decoratiuni specifice sarbatorilor Craciunului, numeroase persoane isi cumpara produsele preferate si incarca casa cu lumanari si figurine. Pe langa elementele de baza, prezente an de an, sunt si decoratiuni care aduc un plus de farmec si audienta printre prieteni si familie.

Iata cele mai frumoase decoratiuni de Craciun!

Masti de Zane si Spiridusi
Mastile supradimensionate care infatisaza spiridusi, cascadori si zane, prind foarte bine la copii si pot da oricarei incaperi un aspect festiv. Ele sunt disponibile in diferite dimensiuni, cu accente diferite de culoare si cu multe detalii fine. Desi sunt mai greu de manevrat si necesita un spatiu mai mare pentru a fi montate, mastile de zane si spiridusi reusesc sa aduca un plus de prospetime camerelor.

Villorcas
Villorca sau ghirlandele de Craciun sunt unele dintre cele mai diverse decoratiuni si par a fi fermecatoare in toate incaperile. Pentru a pune in evidenta personalitatea si stilul fiecarei persoane, pot fi realizate manual sau vandute gata facute. O combinatie perfecta ar fi adaugarea aceluiasi stil de colorare ca si in restul decoratiunilor.

Buzunare Ingerasi
Un alt obiect interesant sunt buzunarele ingersasi, alcatuite dintr-un material impermeabil din bumbac si tacamuri delicate, care se pot folosi ca si ghivece servite diferitelor decoratiuni miniature. Fiecare buzunar poate avea un desen unic, realizat ca si un ingeras si acesta poate sa fie personalizat cu ajutorul unor picturi.

Unele dintre cele mai frumoase decoratiuni de Craciun sunt luminițele.

Luminițe
Fara indoiala ca in atmosfera sarbatorilor nu poate lipsi iluminatul specific. Luminițele puse laolalta creeaza un peisaj magic ce te poarta intr-o lume mai dulce. In cazul in care ai copii, luminițele pot fi folosite ca si element de distractie, in timpul petrecerilor. Acestea pot fi dispuse pe mai multe niveluri, pentru a oferi o buna vizibilitate si o atmosfera calda si speciala. Lumina suava a amplasamentelor va aduce un aer de magie camerelor.

Sticle cu Solar
In incaperile pentru copii, sticlele cu solar pot fi folosite ca accesorii decorative versatile. Se pot umple cu diverse obiecte mici, precum piine, sare, etc, si se poate introduce un felinar in interior. Sticlele sunt disponibile intr-o varietate mare de culori si se pot asorta cu stilul amenajarii si decoratiunilor din camera respectiva.

Rushnere de bete, flori și frunze
Inelele de rushnere se pot folosi ca si baza pentru decoratiuni florale, realizate din bete, frunze sau flori. Pentru a oferi camerelor un aer primavaratic, dar incarcat cu magia sarbatorilor, pot fi folosite varietati mai colorate de flowers, sau flori alungite si diferite forme si texturi care sa ofere o cadru perfect pentru decoratiunile de Craciun.

Ghirlandele rustice
Dupa cum spune si numele, ghirlandele rustice sunt acele decoratiuni care infatiseaza rusticitate si sunt create din materiale translucide si textile foarte delicate, precum matasea sau tulul. Acestea se pot realiza manual, avand nevoie de puțin material și cateva elemente decorative metalice, sau se pot folosi cele din comert.

Cadouri produse la umbra unui brad
Cadourile buclucase “invelite” si produse la umbra unui brad de Craciun pot da un perete intunecat si plictisitor, un aer cald si primitor. Aceste cadouri pot fi invelite manual, simbolizand generozitatea si speranta sarbatorilor.

Figurine personalizate
Cele mai frumoase decoratiuni de Craciun sunt, fara indoiala, figurinele mici realizate manual. Acestea pot fi facute din hartie, materiale decorative, dar si obiecte foarte simple, precum biscuiti, ornamente de lemn sau chiar sticle de plastic. Figurinele pot fi asortate cu diverse masti, sau sclipici si alte materiale, pentru a fi folosite la petreceri si a decora brazii.

In concluzie, decoratiunile de Craciun reprezinta un element esential in pregatirile petrecerilor si a fotografiilor speciale din acest sezon. Fiecare detaliu poate sa readuca magia acestor zile si sa creeze simpatie si veselie intre persoanele implicate in prepararea custilor de Craciun, atmosfera de sarbatoare fiindu-le comuna. Pentru a aduce un plus de farmec casei tale poti sa alegi una din decoratiunile prezentate mai sus, in functie de preferintele personale.