Atunci cand vine vorba despre substituitul nostru drag si confortabil, casa si gradina joaca un rol esential. Meseria de a trasforma un spatiu pentru a se transforma intr-un camin confortabil si primitor necesita multa munca, ceva arta si dedicare. Indiferent care este stilul tau, se poate ajunge la rezultatul mult dorit.

In acest ghid iti vom arata cum sa obtii un mediu placut, un univers distractiv si spatios, unde sa te bucuri de relaxare si sa obtii o stare de buna dispozitie.

Casa ta

1. Loc uinta interioara

Mai presus decat orice, trebuie sa ai o locuinta care sa te bucure. A nu se confunda gustul si preferintele tale cu ceea ce considera altii ca arata frumos. Indiferent care este locul de dimensiuni mici sau mari, fii creativ si gaseste solutii practice pentru ca spatiul sa iti exprime personalitatea si sa faciliteze miscarea din casa.

Iata cateva trucuri:

 • Alege piese de mobilier care sa fie functionale si sa se potriveasca stilului tau;

 • Pentru petrecerea timpului liber, alege o biblioteca cu rafturi suficient de incapatoare si suporturi speciale pentru mai multe jocuri;

 • Amija cu atentie locul pe care il ocupa obiectele decorative iar ariile inguste sa fie sa se poata folosi usor;

 • Asigura o buna iluminare folosind pilciuri decorative si aplice funcionale ca sa schimbi starea de spirit a unui loc.

2. Curatenie

Sustinerea unei bune igiini este una dintre regulile de baza pentru a obtine un mediu confortabil. Pentru organizarea in casa se recomanda sa se creeze un sistem si sa se pastreze aceiasi reguli in toate zonele. Pentru aceasta este recomandat un program de curatenie bazat pe anumite planuri si responsabilitati care sa ramana la fel de eficiente pe parcurs.

 • Daca in casa vietuiesc mai multe persoane recomandat este d gasesti solutii comune pentru a pastra ordinea;

 • Pentru decoruri delicate se recomanda periodic curatarea lor cu solutii speciale

 • Invata cat mai multe despre produse si metode specifice care se refera la curatenia si intretinerea casei tale;

 • Nu in ultimul rand, dispune de unelte performante si produse curatare adecvate pentru a avea o casa curata si draguta.

Gradina ta

3. Arii speciale

Dupa ce lucrurile din interiorul casei tale au fost aranjate si curate, ar putea veni si momentul sa te ocupi cu gradina ta. Fiecare persoana isi poate crea propriul peisaj, in functie de spatiul si obiectivele stabilite.

In primul rand trebuie sa iti gusjti gusturile si sa alegi ceea ce ti se potriveste. Din acest motiv, creearea unor arii de relaxare, de agrement sau de activitate este cea mai buna solutie!

Aici ai cateva idei pentru a face diferenta:

 • Creeaza o zona de reflectie, mai proemina cu un tronson cu pietre, flori mici si zona cu umbra;

 • Aminteste-ti sa lasi loc pentru livada si gradina ta, unde sa iti cultivi propria hrana;

 • Amplaseaza o zona speciala unde sa amenajezi o baie de soare si o foci holate care sa iti captiveze atentia;

 • Este recomandat sa existe si o gramada speciala pentru focul de tabara, unde sa vorbeasca despre evnenimentele importante;

 • Adu potaluri cu flori colorate si conecteaza-le printr-un tunel decorativ;

 • Nu in ultimul rand, amenajeaza un delia plina cu un soi de jucarii si ustensile speciale, la care sa poata avea acces atat adultii cat si copii.

4. Intretinere si curentare

Sustinerea unui mediu curat si intretinut este trasatura unui gradinar experts. Din acest motiv, este recomandat sa cunosti cateva reguli si trucuri, pentru a obtiene conditii plate si igienice.

 • Selecteaza doar produse, material se si obiecte speciale pentru gradinita. Trebuie mai intai sa afli despre ce plante se potrivesc climatului si la ce trebuie sa fii atent in momentul achizitionarii lor;

 • Pentru zonele forestiere usureaza-ti munca folosind o motofierastrau si o drujba;

 • Asigura-ti accesul catre unelte performante pentru a scapa de buruieni si erori;

 • Nu uita sa alegi produse adecvate pentru combaterea daunatorilor si microorganismelor;

 • Este indicat sa se creeze si canalizari sistematice pentru a usura racirea suprafetei utilizate.

Printre multele responsabilitati ale curateniei si intretinerii gradinii, poate fi responsabilitatea ta si aceea de a folosi numai produse ecologice verificate, pentru curatare, toate produsele pe care le folosesti!

Atunci cand vorbim detalii despre spatiile amenajate sau amenajabile ale casei si gradinii, toata lumea se poate bucura de un camin confortabil in care sa se odihneasca si mai mult sa se relaxeze. Indiferent de marimea spatiului si de preferinte, asigira-ti o stare relaxanta si un mediu curat sunt responsabilitatile indisolubile ale unui eco-sistem intretinut.

Daca respecti aceste sugestii va fi cu mult mai usor sa ajungi la rezultatul mult dorit: caracteristicile si calitatea care aduc in casa ta si gradina ta comfortul si satisfactia dorite.